Morr

Morgonstunden idag fick lite av ett oväntat olustigt "guld" i mund. Jag satte nästan den halva morgonpronaxenen i vrångstrupen när jag som vanligt tittade ut över den vackra köksfönstervyn. Usch vad jag ogillar killar som ställer sig och morgonpissar i snön alldeles utanför stugknuten när toaletten är 25 meter bort, utan minsta tanke på hur kul det är för nästa gäst som ska checka in i en stuga med en stor pissros vid trappan. Vad gör man?

1. Öppnar fönstret och ryter
2. Börjar att skriva arga lappar med plakat OBS!!!! och skyltar med en massa utropstecken vilket  jag avskyr.
3. Säjer något syrligt i samband med utcheckningen
4. Skickar Robert
5. Ingenting
 
När jag ändå är i farten så vill jag passa på att "ogilla" portionssnuspåsar och cigarettfimpar som bara släpps rakt ned i naturen eller i våra vattendrag. Moder natur rår nämligen inte på att bryta ned dem, utan de ligger där i åratal i väntan på att någon, t ex jag, ska plocka upp dem.
 
Vad gör man? Tacksam för goda och konstruktiva råd.

7 kommentarer

  1. Ulla

    Man tar upp det i samband med inchekning, hur man förväntar sig att gästerna uppför sig. Sen kan man ju ha en trevligt skriven skylt i varje stuga med lite ordningsregler – skriven på rim kanske? Att man bara vill se rosor på kinderna och inte pissrosor vid dörren. Det är det som är nackdelen med killar – de kan så lätt ”hala fram” den. En kvinna skulle aldrig dra ner byxorna och sätta sig utanför dörren,

  2. Ingemar Wahlström

    Jag tror att ett sakligt påpekande från dig skulle ta bäst. Känns nog mer än om du ber Robert. Såg du ”Akten” kan du alltid antyda det, så tar det ännu bättre. Men det är ju ingen långsiktig lösning med ständigt nya gäster. Tyvärr är det nog bara skylt som återstår. Typ ”Kissa på toaletten tack! Gult är fult!!!”.

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till Ingemar Wahlström (2010-10-17 12:40)
    Tack för konstruktiva råd Ingemar. Det är bara så trist att behöva säja till. Skyltar är extra trist, men jag gillade ändå ditt förslag ”gult är fult”..:)

  4. Gunnel Forsberg

    Svar till Ulla (2010-10-17 09:49)
    Får fundera på det där med rimmen:) Håller med dig – om vi kvinnfolk satte oss mitt på gårdsplanen så skulle det se ut. Det skulle f.ö aldrig hända:)

  5. Åsa Sundkvist

    Jag håller fullständigt med dig, pinka kan man göra på toa när det finns en. Men tyvärr är det många av sandvikens gäster som har för ovana att slå drillar här och där. För något år sedan var det till och med en som ställde sig och pissade på våran husvagn i fyllan, men då tände kärringen till kan jag lova och maken som annars en lugn och sansad gubbe fick hornen att växa i illfart.
    Men du är en kvinna med finess så jag tror du kan få dem på rätt köl;)
    Jag hoppas vi snart kan komma upp med vagnen (vi väntar på hjulen till husvagnsglidern). Ha det gott

  6. Gunnel Forsberg

    Svar till Åsa Sundkvist (2010-10-18 00:11)
    Usch då Åsa, lite trist att höra att Sandvikarna ”fläckvis”har dålig kisskultur. Det blir en riktig nöt att knäcka hur man ska motivera pissgubbarna att faktiskt gå på toaletten som vanligt folk. Hundar rastas ovanför vägen, gubbar rastas på toaletten, det är vanligt hyfs. Kanske man kan ”mula” förövarna med gul snö i avskräckande syfte??

  7. Gunnel Forsberg

    Snart kan vi välkomna er alla till vårt vackra vita vinterland här på udden i Sandviken. Hjälp till att hålla vinterlandet ”vitt” rent och pissfritt. Stötta vår kampanj – GULT ÄR FULT genom att uppsöka närmaste toalett när behov uppstår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.