Som en oljad blixt

Som en oljad blixt på en såpad stång – så snabb ville mamma en gång i världen att man skulle vara när man sprang små ärenden till henne. Ungefär så var väglaget denna returresa från Umeå. Såphalt, slirigt och spårigt. Det blev till att köra väldigt lugnt och försiktigt. Jag var väldigt välkommen hem. Kylskåpet ekade tomt  och herrarna var inne på konservstadiet. Nu är kylen laddad och huset fredagspyntat med levande ljus.

Det är skönt att vara hemma igen, även om resan varit trevlig och givande på flera sätt. Det som möjligen hade kunnat locka mig att stanna någon dag till är jazzfestivalen – ett fint inslag i stadens kulturliv, men jag väljer ändå friden här hemma i Sandviken och får väl jazza till det och spela lite extra mycket här hemma. Alla helgons dag får vi fira med ljus och fina minnen av nära och kära. Skönt att slippa stadens otyg där det meningslösa buset och godiset, samt spökena tagit över en gammal traditionell fridfull och fin hösthelg.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Ina

    Tack Gunnel för den fina magneten. Den sitter på sin givna plats och visar sitt vackra budskap. Nu är jag glad att Du är hemma igen. Trevlig helg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.