Hej mitt vinterland

Tittar ut över snöig nord. I blickfånget just nu: Ett gäng domherrar som sakta men säkert närmar sig fågelbordet, en gul L70 och R som inspekterar vår försåtsminerade fiskåtel i hopp om att finna rävspår. Vi hoppas nämligen att få se räven raska över den nylagda isen. Helgens gäster har nu lämnat Sandviken, friden lägrat sig och jag går omkring och försöker skjuta upp urstädningen av butiksdelen en stund. Unnar mig en stunds kravlöst "ickegöra".

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Ingemar Wahlström

    Hejsan! Bara för undanröjande av eventuella missförstånd p g a att jag uttrycker mig kryptiskt:Jag finns inte med i Linneas böcker. Däremot kallade hon mig ”pepperkakspojken” eftersom jag ofta hade fika med. Är kompis m hennes yngste son Sören och det kunde vara rena ungdomsgården ibland och jag tyckte det var rättvist om jag kom med lite fikabröd. För övrigt blir jag snart kompis med en annan stor författare…Hon har bara inte publicerat boken ännu:-)).

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Ingemar Wahlström (2010-11-07 14:51)
    Aha! Det ändrar dock inte min läslust i att damma av någon av hennes böcker och läsa dem igen. Vintern är en bra tid för bokläsning:) Du verkar mest vara i kokböckerna denna helg:) Jag är väldigt spänd på din författarvän;) Det skulle vara spännande att höra vad hon tänker skriva om? Du kanske har några bra och inspirerande uppslag??

  3. Ingemar Wahlström

    Kanske kunde författarvännen ta avstamp i en ung flickas upplevelser från kanske mitten av 70-talet och 15 år framåt. Mycket förändras i samhället, men intressantast är kanske hur ”andan” ändras både på gott och mindre gott sätt. Från gott om jobb till hårda rationaliseringar. Samtidigt gör vi det som tidigare varit omöjligt med en knapptryckning. När min farbrors familj flyttade till Västerås 1968 tog resan tre dagar och han kunde lika gärna åkt till månen. Nu skriver han son dagligen från sitt jobb i Milano på FB. Hur har sådant påverkat vår författarinna? Gärna på spännande prosa, tack:-))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.