Fina Fisken!

Har fångat 15 fina rödingar idag, strax nedanför huset på sjön. Isen  är ca 5 cm tjock, täcks av ett lager vackra frostkristaller och man känner sig oerhört previligerad att få stå här mitt i den vita tystnaden med solen som gassar ovanför och bara vara i stunden. Det nappar lite hela tiden, och jag längtar tills i morgon. Då ska jag gå ut direkt det ljusnar. Idag blir det pinfärsk röding med Rackträskpotatis och min specialsås till middag. Några har redan kokats och svnjutits på smörgås. Det enda jag saknar är en sparkstötting. Den måste införskaffas snarast!!

8 kommentarer

  1. Kerstin Oskarsson

    Så underbart att få ha nära till SÅ god mat 🙂
    Jag är verkligen avundsjuk..
    Sitter och tänker på hur gott det är med röding på en tunnbrödsmörgås..
    Minnet åker iväg ett par år bakåt och jag ser mig själv sitta i stugan i Joesjö med tunnbrödsmörgåsen, röda kinder från solen och ett parti plump med nära och kära i stearinljusets sken.. Saknar det..

    MEN, är kanske möjligt om vi kommer och hälsar på i Sandviken så småningom 😀

    STORA KRAMAR FRÅN MIG TILL DIG!!! <3

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Kerstin Oskarsson (2010-11-09 22:22)
    Kram till dig själv Kerstin! Det är väl klart att Gerda måste få en fjällsemester – Lillfjällan:) som har blivit så stor och fin!

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till Ulla (2010-11-09 18:33)
    Ja Ulla, jag vet att jag är en lyckans ost. Det här livet är så vilsamt för själen…och smeker som en vänlig hand över alla gamla ärr och dammtussar som finns i dess skrymslen

  4. Maria Skiddi

    dina ord är som läckra smårätter i en buffe´å retar varje sinne! Så enastående fint av dig att dela med dig av styrka kraft å mod. Att ta sig igenom själsliga tvivels slöjor och se att det bara var att hålla andan å sticka upp huvudet över dem, å andas den klara vetskapens luft, vetskapen om att man kan styra sitt eget vardande mer än man tror. Det är stort! Grattis till dig och er! å´tack för inspirationen!

  5. Gunnel Forsberg

    Svar till Maria Skiddi (2010-11-10 12:53)
    Vilken underbar komplimang. Den värmer ända ned i mina djupfrysta tår. Att se ord som smårätter i en buffé, tycker jag var en verkligt poetisk formulering. Tack Maria! Det är sådana som du som ger inspiration och lust att fortsätta skriva! Kram och Tack!

  6. Anna Koverberg

    Hej Gunnel!
    Jag följer er på din blogg och njuter av att se hur fantastiskt ni har fått det i ert nya liv. Jag avundas er att ni har förverkligat er dröm, att ni får vakna varje morgon och bara får leva för dagen.
    Det låter otroligt gott när du ska tillaga röding med rackträskpotatis, blev bara nyfiken på hur den potatisen lagas. Många kramar! / Anna

  7. Gunnel Forsberg

    Svar till Anna Koverberg (2010-11-12 17:52)
    Hej Anna! Vad glad jag blir över hälsningen från dig. Har tänkt ibland på dig och skickat varma tankar över bergen och vattnen. Ja, tänk att vi faktiskt tog oss för att verkställa det som först bara var en dröm. Jag är stolt över mig själv att jag vågade. Att leva för dagen är det viktigaste av allt. Vi har bara här och nu. Tyvärr måste jag göra dig besviken gällande receptet. Det är vår snickare från Rackträsk som bidragit med en stor påse god potatis. Kokad rakt upp och ned, men den mandelpotatisen behövde inget exklusivt recept för att smaklökarna skulle fröjda sig än 1 klick smör :)) Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.