Marabou Fugde

Trots att jag saknar ugnstermometer  gav jag mig i kast med ett julgodisrecept på Marabou Fugde som såg mycket frestande ut. Resultatet blev förödande gott och kan varmt rekommenderas. Försöker blunda och slå dövörat åt den snusförnumstiga lilla sjuksköterska som beskriver hur kola/fett/sockerbombens segflytande kolesterolstinna sockerlag tapetserar blodådrorna inuti. Onyttigt, troligen klassat som livsfarligt. Borde egentligen dödskallemärkas, men vadå – det är ju Jul bara en gång per år.

6 kommentarer

  1. Nina

    Äh, ät din fudge med utan dårligt samvete, det är det man äter mellan nyår och jul som räknas- inte det man äter mellan jul och nyår.
    Sen tycker jag du ska lägga ut receptet ochså:-)

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Nina (2010-12-21 00:47)
    Bra tänkt Nina!!

    ‎3 dl vispgrädde
    3 dl socker
    1 dl sirap
    50 g smör
    2 msk honung
    …100 g marabou choklad (mörk eller mjölkchoklad)

    Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull, låt koka tills temperaturen är 120 grader. Rör i smör och honung och låt koka ytterligare 2 minuter. Finhacka chokladen.Ta kastrullen ifrån värmen och rör ner chokladen, rör tills den smält. Klä en form ca 20×25 med smörpapper och häll smeten på den. När den svalnat skär den i bitar.

  3. S

    Vilket smäller högst, denna eller vanlig hemkokt kola, duvet sån där mörkbrun? Jag ska själv koka kola i dag serru

  4. Gunnel Forsberg

    Svar till S (2010-12-21 09:39)
    Det här var inte riktigt som vanlig kola, den är mjukare, men samtidigt seg, len och litegrann som en chokladbit. Om jag var du så skulle jag göra båda. Själv ska jag göra Rival-kola efter ett recept som jag fått av min vän Marietta! Vill du ha receptet?

  5. Gunnel Forsberg

    Svar till S (2010-12-22 15:06)
    3 dl vispgrädde,3 dl socker,1,5 dl ljussirap,1/2 dl kakao,25 gr smör,1 msk glukos. Blanda samman allt ,låt koka i ca 15-20 min, eller tills den är tillräckligt tjock att göra kulprovet. Häll i en folieform c:a 20x20cm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.