En jul i alkoholens töcken

Läser aftonbladets artikel om barn till supande föräldrar och det gör så ont i hjärtat så jag gråter.

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/familj/article8318473.ab

Till dig, du som ännu har chansen att välja en nykter jul, eller i allafall en nykter julafton: Gör det!

Fundera över vad det är som gör att du väljer att köpa alkohol för en massa pengar som egentligen behövs till annat, eller som du kanske inte ens har?

Är ruset så viktigt? Vad är det du vill döva?

Se dina barn i ögonen – de som inte kan välja sina föräldrar, som inget hellre vill än att få en jul med en mamma och pappa som är "sig själva", som är närvarande och nyktra.

De som bara är barn för en kort tid och som du har till låns. De som inte kan välja sina föräldrar, men älskar dig oavsett. 

Det är de här åren som så fort flyger förbi och som aldrig kommer igen. Du får ingen ny chans att göra om deras barndom.Våga leva här och nu. Nykter.

Ge dem den bästa julklappen: En GOD JUL

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Kertsin

    Vi brukar säga att julen är barnens högtid och att vi ’gör’ julen för barnens skull. Låt oss ge barnen vad de allra mest önskar sig – en nykter julhelg!

  2. Erold

    Jag hoppas inte på lagar om förbud mot sprit,men jag förstår inte att vi som borde vara så lyckliga och som tycker att vi är så förståndiga och kloka,behöver denna personlighetsförändrande dryck eller drog.
    Var har kärleken till livet tagit vägen?
    Jag hoppas ändå att vi vuxna kan förmå dessa unga att förstå att självförtroendet och lycka inte skapas genom droger,utan genom att vi ser dem som ett mirakel som inte får förstöras.
    Tyvårr går det inte förklara hur orolig jag är för denna spritkonsumtion,men det vårmer ett pappahjärta när du skriver för dessa olyckliga barn.
    gott nyktert nyår!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.