Bonus

Säja vad man vill om de moderna sociala medierna, vilka somliga hävdar är eller gör folk osociala. För egen del måste säjas att trots att jag för några år sedan var ruggigt skeptisk till t ex facebook så har jag nu bytt åsikt. Gamla vänner från förr, skolkompisar och jobbarkompisar och helt nya människor i en salig blandning. Kravlös kommunikation som berikar, såväl med ytligt bekanta som med ens egna barn. Det ersätter förstås inte det mänskliga mötet eller telefonen men kompletterar och passar säker fler än mig väldigt bra. Jag bor ju dessutom nalta avsides och kan på detta sätt behålla och utveckla kontakter ändå. 

De som ondgör sig över tidsåtgång för bloggande och facebookande kan ju hålla stenen en stund och se sig om hemma i glashuset innan de kastar den. Den timme jag sammanlagt ägnar åt blogg+facebook per dag, kanske de spenderar i tv-soffan eller gör något annat jämförbart "meningslöst". Just nu är jag deltagare i en helt underbar spirituell, meningslös men otroligt kul och givande samtalstråd på FB med gamla vänner från förr . Upprinnelsen till denna fantastiska och osannolika diskussion var bilden av ett helt vanligt kalhygge på Svartlidenvägen. Tack Dan! Det är fantastiskt både kul och oväntat vilka skrivarförmågor som finns. Just nu i en kreativ kombo mellan Thailand, Gävle, Umeå och Sandviken. Häftigt!

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Christer

    Ja visst har vi roliga och givande samtal på Facebook! Jag håller helt med dig, jag var också skeptiskt till FB men har ändrat ståndpunkt helt. Om man inte skriver eller lägger ut något som man inte står för så har man ju intet att frukta vad gäller ev. brist på sekretess på forumet. Du och jag t.ex. hade väl näppeligen hittat varandra igen om vi gjort det via Facebook.

    Ha en bra fortsättning på veckan, där uppe bland skyhöga fjällar!

  2. Kerstin Oskarsson

    Jag är så glad att jag fått kontakt med ”gamla” kompisar igen. Att man på ett enkelt sätt kan chatta med en kompis i England eller Tunisien t. ex

    Innan facebook kom in i mitt liv tänkte jag mycke på mina komisar från förr och undrade hur dom hade det och var alla hamnat. Nu är det lättare 🙂

    Mammagruppen bestämmer olika träffar via facebook, men även andra möten bestäms via ”fejjan”

    Förut skulle man ringa flera samtal för att få ihop ett gäng, nu skickar man ett massmeddelande 😀

    Ha en bra dag Gunnel!

    Kram Kerstin

  3. S

    …. å jag då som sitter med laptopen i knät i TV-soffan när jag är på FB. Ska folk gnälla, gnäll på mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.