Bättre lycka nästa gång gubben….

R föll till föga och anslöt sig till oss morgonaktiva fiskare även om han skakade på huvudet åt galenskaperna. Klockan ställde vi på 4 och en halvtimme senare bar det av upp på fjället  till Åsas tjärn – namngiven efter en riktig storröding som hon fick där härom året. Stora barmarksfläckar på fjället och bitvis lite svårt att köra. Vädret slog om och iskalla hårda vindar drog in över sjön.

R förskansade sig på dubbla renskinn sittandes i lä bakom skotern och föll strax i sömn. Han gör inte som jag – förflyttar mig hela tiden från hål till hål, utan satt där och halvsov vid ett och samma hål. Idag var det bara Sven som fick fisk. En riktigt fet fin röding på ca halvkilot såg dagens ljus. Jag hade ett präktigt hugg och det blev bara stumt när jag lyfte i reven. Det var en riktigt tung fisk, men troligen hade den bara bitit sig fast i blänket. Kroppstemperaturen steg genast ikapp med adrenalinet, men trots idogt kikmetande så fick vi ingen fler fisk trots att Marietta såg några fina som visade upp sina vita fenkanter i borrhålet.

Ett snabbstopp på Muitunes hanns också med där det som vanligt blåste och var grinigt kallt, men ingen fisk ville ta. Vi var hemma igen före kl 9 och kunde öppna upp butiken. Många gäster är i antågande och en del börjar sin påskledighet redan nu. R hade en hektisk morgon då han skulle "sätta på" 12 st…..ja strömmen i 12 husvagnar alltså. Det är inte illa för en man i hans ålder.

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Kerstin

    Grattis Gunnel! Nu är du återigen den mest lästa bloggaren under fem dagar. Du ger mig så många tankar stt beröras av. Lycka till med fisket!

  2. Helén

    Tycker din R verkar vara en fantastisk livsnjutare. Att kunna koppla av och ta tillvara på de fantastiska upplevelser som naturen ger, och kunna koppla av som han gör måste vara en enorm lycka. Hoppas han hittar kraft till elen som behövs för att få liv i husvagnarna

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till Kerstin (2011-04-15 14:50)
    Det är så kul, och roligast av allt är att mina läsare är så trogna och generösa med att faktiskt markera sitt gillande med den lilla tumtryckningen. En liten gest av stor betydelse. Av större betydelse än vad läsaren faktiskt tror. Jag vill bjuda på en fin läsupplevelse och uppskattar verkligen när läsaren ”bjuder tillbaka” med tummen upp.

  4. Gunnel Forsberg

    Svar till Helén (2011-04-16 00:22)
    Strömkarlen hittade energi till alla vagnarna:) Han har en gudagåva att kunna slappna av och somna på fläcken den lyckans osten:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.