Juninatten

Fick i min mailbox idag en hälsning från en trogen bloggläsare. Den här dikten av Harry Martinsson hade jag aldrig läst förut , men den träffade mig rakt i hjärtat och jag blev mycket rörd när jag läste den. Den skildrar verkligen juninatten. Tack snälla Kerstin Lundström för att du delar med dig.

Juninatten
Nu går solen knappast ner,

bländar bara av sitt sken.
Skymningsbård blir gryningstimme
varken tidig eller sen.
 
Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de ha mörknat
spegla morgonsolens lågor.
 
Juninatt blir aldrig av,
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort på ljusa hav.


 

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. S

    När jag var uppe hos er i Gauto hade jag med mig ett band med Örebro Manskör, som sjungit in den på cd. Det var lite svårt att höra texten eftersom vi lyssnade på datorn, men den är underbart vacker. Min vän H har tonsatt den.

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till S (2011-06-17 20:43)
    Nu när du säjer det så trillar poletten ner och jag minns! Den var jättefin tonsatt. Nu känner jag ju att jag vill höra den igen. Tror du den finns på youtube??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.