Fiskafänge

Lite hurven och stel i kroppen efter några timmar sittandes i en hård båt. Långedrag funkade sisåsdär. Två fiskar fick jag upp och såg flera stora som inte var särskilt intresserade. En norsk kille kom förbi och visade vad han hade i bakluckan. 3 stora öringar. Den största var på över 2 kg. Två killar som varit på fjället och fiskat sedan igår kom in och rapporterade att de fått 5 fiskar. Ingen under kilot, och den största var på 2kg. Man blir otroligt sugen!!! Dessutom har man skådat en stor björn idag upp vid gränsen. Naturen har mycket att bjuda på. Nu är det bäst att sova ordentligt för imorgon är det skjutprovsdax. Hujedamej.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. HB

    Hej Gunnel! Hur funkar det med fiskekort i fjällvärlden? Får man fiska vart man vill, eller är det dagskort man köper nånstans? Funderar bara ifall det blir nåt fjällsbesök under semestern. Det ÄR underbart härligt med fiske, och tack för en härlig blogg:)

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till HB (2011-06-19 10:21)
    Här gäller Arjeplogskortet.Det innebär ett ofantligt stort och fiskevattenrikt område och det är bara att välja och vraka om man vill fiska röding eller öring på en kristallklar fjällsjö, trolla i Hornavan, gå en flugfiskesträcka eller besöka vårt grannland och roa sig med havs eller laxfiske. På vissa håll finns privata vatten med speciella kort, t ex i Laisdalen, men här uppe behövs bara ett enda kort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.