Skröppelkärring

Sitter  mitt emot varandra vid köksbordet som ännu  är fullt med pappershögar. Varorna är äntligen uppackade och det börjar luta mot sängen. Gammkroppen säjer ifrån och någonstans i maskineriet är det skevt och smärtsamt vid  minsta rörelse. En överdos av hundkisspromenader för denna otränade lekamen, samt häftiga utfall i terrängen för lämmeljakt  från en liten stark fransos som släpar ett medelålders fruntimmer i sladdriga crocs i ett koppel efter sig är den troliga orsaken i kombination med ett ständigt packande och staplande under ohälsosamma kroppsställningar.

Snart är jag kurant igen, det är min fasta övertygelse, men aftonsången har ändå en liten klagande ton och jag viggar odiskret medömkan från empatifattige herrn mitt över bordet. När jag inte får någon respons trots mina "stackars" utfästelser, så ger jag han med dövörat några lämpliga alternativ till kommentarer:

* Vi får nog ta och skrota dig helt enkelt

* Sluta kröjm kvinna!

* Då skulle du ha känt när jag bröt revbenen

* Ska jag ta och stryka dig lite på ryggen älskling?

* Det går nog över ska du se…

* Ska jag hänga upp dig i traktorn och skaka lite??

Det känns genast lite bättre när man fått skratta lite:) Gonatt gott folk!

 

 

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. Kerstin Oskarsson

    Maria: Den såg jag oxå 🙂 Skrattade gott, helst när han sa till frun ” Det va några som sprang förbi, men långsamt gick det” (eller nåt liknande)

    Gunnel: Du ska se att det känns bättre när du fått nosa lite på ditt nyaste barnbarn 🙂

    Kram på dig!!

  2. Helén

    Jag kan se dig framför mig hur din framfart över oländig terräng går i 100 ”knyck”. Minns från vår arbetstid tillsammans att du gjorde ”ruscher” även då, kan inte få fram en enda bild i mitt huvud där jag kan minnas att du nånsin gick i vanlig ”gångfart”. Alltid små snabba trippande steg fram till ex.vis pakethyllan för att snabbt få fram rätt försändelse till den väntande kunden, som aldrig behövde vänta länge, som på en ”grisblink” hade kunden sitt väntade paket i sin hand. Så jag förstår nu att du inte har lagt i någon lägre växel, utan fortsätter i ditt snabba tempo, ett tempo som innebär större påfrestningar nu än då. Nu gäller inga plana golvytor utan en annan typ av underlag kan man väl säga. Så kontentan av det hela är ju precis som du skriver, din lekamen har fått en överdos av vildmarkens oländiga terräng. Tips från en ”gammal” kollega: Skippa crocsen vid promenader, dra i nödbromsen, begär kvällsmassage av R.
    Gunnel, jag hoppas verkligen att det bara är nån form av träningsverk och att det går över snart så du åter kan ”röra dig fritt” i ert älskade sagoland /Kram

  3. Ellen

    Nu talar syster Ellen!
    Du som kan ge de allra bästa råden till mig och andra. Nu ställer du dig framför spegeln och ger dom till dig själv!!
    Hälsa Robert att det är skillnad på ”Tycka synd om” och empati. Han vill nog ha både och när ”hä gäll”. Påminn honom om revbensbrotten!!
    Humor är bra men plussa på med empati och åtgärdsprogram! Nu får Robert gå ut med hunden ett tag!!!
    Bamsekram till er båda!

  4. Gunnel Forsberg

    Svar till Ellen (2011-08-11 09:19)
    Kram tebax syrran och tack för kloka visdomsord. Ska försöka ”kömmder”, men det kan nog bli som för ”annkarn” Hä mått ha gjulle men hä gjall int!

  5. Gunnel Forsberg

    Svar till Helén (2011-08-11 08:52)
    Skrattar lite för mig själv när jag läser dina minnen från fornstora dar på posten:) Känner igen mig i din beskrivning:) Crocsen är härmed ställda på hyllan, och jag ska ”sköta om mig ” så gott det går:) Kram!

  6. Gunnel Forsberg

    Svar till Maria Skiddi (2011-08-10 22:56)
    Jag såg också den fina dokumentären Maria:) Det kan nog vara bra att göra lite andra rörelser än dem i dagliga jobbet, om man inte har ett så fysiskt och allsidigt jobb som Styrbjörn förstås:) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.