Svampskogen

Fick höra goda nyheter ikväll angående svamptillgången i år. Man har tydligen hittat kantareller i trakten, men även en del andra läckerheter som karljohan, pudrad tofsskivling och vit taggsvamp. Skogen är full av kremlor och jag önskar förstås att jag kunde lite mer om svampar. Imorgon måste jag fara ut en sväng. Wish me luck!

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Elisabeth B

    I år är ett verkligt kantarellår i VB både i fjällen och här vid kusten, trevligt om ni hittar kantareller hos er! Plocka kalle men inte pudrad tofsskivling och vit taggsvamp!!!??? Kanske är det blek taggsvamp du menar, den är bra, är det rynkad tofsskivling eller rimskivling som du menar så är det ju en god matsvamp.Jag kommer till er vid tillfälle då får vi ta en svamplektion. Lycka till i svampskogen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.