Skummjölken

Är full av oskrivna tankar och konstaterar med ett visst vemod att jag sällan eller aldrig nuförtiden hinner skriva annat än hafsiga små krönikor några stulna minuter på stående fot och som håller den värsta skrivklådan borta.  Annat var det på gammeltiden när jag "bara" jobbade heltid och kunde vika en halvtimme av fritiden då och då till att låta tankarna rofyllt flöda genom mina fingrar. Det var verkligen friskvård för min själ. Skrivandet har berikat mitt liv och utklassat Tv:n med hästlängder. Den står mest och samlar damm hemma hos oss. Det känns mest som om skummmjölken är det enda som hinns med i dessa dagar och att självaste grädden eller gosmöret aldrig hinner plockas fram men förhoppningsvis får ligga där och mogna till sig. Hoppas att de inte surnar, och att fönstret till mitt inre inte kittas igen. Jag unnar och önskar verkligen alla människor att hitta en aktivitet som passar just henne, som berikar och gör människan hel. Härligt att vi är så olika. Någon annan kanske plockar svamp, jagar, tränar, målar, lyssnar på musik, tittar på tv eller pysslar med något annat. Vilken är din bästa energipåfyllning?

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

 1. Nina

  Naturen! Lulla rundt i skogen och plokka svamp, sitta ved ett fjellvatten med metspö, vandra i fjellet eller plocka sten på en strand.

 2. S

  Hos mig blir TV:n aldrig dammig, den är mitt sätt att koppla av.

  Gunnel, du ska veta att jag (och säkert många med mig) vet att du har mycket omkring dig, och är glada för de rader du hinner med emellanåt. Vi väntar tålmodigt på din bok, eller var det nu blir. Den som väntar på något gott…

  Stor och innerlig kram!

 3. S

  Nu när jag läste Ninas kommentar så slår det mig, att jag ju har andra alternativ när jag inte sitter i lägenheten, och det är förstås att fiska, plocka lingon, blåbär och/eller hjortron hemma hos mamma i Vindelgransele. Det toppar ju förstås allt annat!

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Lisbet Olofsson (2011-08-30 09:38)
  Så sant Lisbet! Men Man vill gärna orka i samma omfattning som man klarat tidigare. Det tar en stund att acceptera att man inte kan göra allt man vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.