Bokstavskombinationer…..

Vid alla balataremmars stinkande impellrar och oljeblandade magnapuller…(Märker ni att det finns gott om skoterrelaterade kraftuttryck som ändå är  hyfsat rumsrena…) Hade ett medelstort utbrott på isen vid dagens fisketur på isen här utanför som slutade med en medelhård spark . Den smärtade betydligt mer i min stortå än i den för sparken avsedda gammskotern. Här i skoterriket där de flesta i grupptryckets pressade anda, ståtar med nya blanka fartvidunder är R och jag lite udda med våra kultstämplade gamla Lynxar. Vi har fått utstå en hel del bespottelse och smädan på grund av detta, men precis som med skoterutstyrslar så anser jag att det till en viss grad är "kult" att ha varma, funktionella men  ibland fula och omoderna outfits. Numera är vi uppdaterade vad gäller klädedräkten även om jag ibland kan smygsakna min tunna gamla marinblå/lila/mintgröna skoteroverall som bringat mig så mycket glädje, så många fiskar och så många naturuppleveler. Nu stoltserar jag vit, neongul och svart på isen. Det matchar illa mot en surskoter som inte startar, som icket ger en endaste dödsryckning ifrån sig när man drar i startsnöret så armen endast hindras av dyrjackan från Sundströms i Laisvall att lossna från kroppen.

R – från sin sjukbädd delegerade tankning, primining, oljekontroll och diverse andra felsökningsåtgärder som  ett litet medeltjockt fruntimmer med svår möda, endast driven av självaste "tjurskalln" lyckades genomföra. Till vilken nytta undrar du? Svaret är givet: INGEN!! Fick neslig men snäll hemtransport av M som levererade ett svettigt och ilsket kvinnfolk till hemmets härdsmälta. Riddaren på den vita (blå) springaren (Bearcaten) S spände på sig capen och susade iväg för att rädda vraket. Naturligtvis återbördade han den snabbt och jag antar att han faktiskt fick igång eländet. Eländet stavas LYNX – ännu en besvärlig bokstavskombination. Funderar på vad de bokstäverna kan tänkas stå för….. Vad tror ni om Lågpresterande, Ynkliga, Nesliga måndagsXemplar?

Jag vet att R när han blir frisk nog kommer att försöka övertyga mig om "rasens" förträfflighet, men aldrig intill denna dag har jag varit så rysligt nära att konvertera till annat märke. Vad säjs om hund och släde?? 

Etiketter: , , , , , ,

14 kommentarer

 1. Per

  Tänkte på nån slags ADHD eller nåt av rubriken att döma,men ser ju att det handlar om nåt helt annat. Du är ju bara helt underbar på att få till en roande och ändå förstående text till ditt förmodade havererade lugn ute på isen :-).För övrigt tror jag på det du förespråkar..hund och släde istället för katt,tror Lynx är nån form av katt. En Bailys till kaffet gör nog susen åt nervren.

 2. Lisa Manfredsson

  Hej Gunnel! Jag har en Arctic cat, inte helt föråldrad men tung som attan. Startar gör den alltid men oj vad den kan fastna i snömodd/issörja. Mitt värsta var att få gå hem i skoteroverall 7 km, telefon hade jag inte då, men benen fungerade. Idag ståtar jag på släde (för det mesta) med ett gäng hundar av rasen Drentsche Patrijshond. Suveränt!

 3. Birgitta

  Hundar och släde låter mera driftssäkert än ”lo”(lynx), tills det är klart kanske sparken och Leo får räcka. Önskar dig en skön lunchtripp med lagom fiskelycka/Birgita

 4. Lisbet Olofsson

  Oj vad du har skrivit sedan sist jag var in till dig. Roligt att se vilka tankar och funderingar du har.

  Det är så underbart härligt att läsa din blogg, insupa en helt annan värld med andra saker som händer under dagar och veckor. Fattar du hur befriandet det känns. Du är bara bäst.

 5. Birgitta vid Vindelälvens strand

  Brukar, halvt på allvar, säga att ”kvinnlig frigörelse” i Norrlands inland och fjälltrakter är:

  Körkort och egen bil samt
  skoter med elstart, märket spelar nog ingen roll bara det finns service i närheten:)

 6. Gunnel Forsberg

  Svar till Per (2012-01-30 17:48)
  Man måste försöka se det komiska i vardagens små eländen, så krymper de en smula:) Bailys fungerade bara fint. Lynxen är nog bra och håller sig oftast ovanpå snön – men bara när den går förstås:)

 7. Gunnel Forsberg

  Svar till Lisa Manfredsson (2012-01-30 23:35)
  Häftigt med hundspann! Den rasen har jag aldrig hört talas om. Att fastna med skotern i djupsnön eller ovarnevattnet det är ju mardrömmen. Lynxen är bra på det viset att den oftast går ovanpå snön….om den startar vill säja;)

 8. Gunnel Forsberg

  Svar till Birgitta (2012-01-31 11:13)
  Ja just nu håller jag mig i hemmets närhet tills vi har en fungerande skoter med idiotsäker start. Tur att jag har fina ställen även på promenadavstånd!

 9. Gunnel Forsberg

  Svar till Lisbet Olofsson (2012-02-01 09:22)
  Tack Lisbet!! Kul att läsa – precis samma tänker jag när jag tittar in på din blogg – en helt annan värld, full med olika projekt, bilar, pyssel och vardagsbloggar om livet. Fortsätt så!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.