Forest Fox

Räven, den räven (rävarna) gäckar oss och, springer runt knutarna här och aktar sig för Robbans bössa mest hela dagarna. Ikväll sat räven lydigt i kö bakom havsörnen och väntade på sin tur att få några slamsor från den hare som örnen tagit. Röd och grann är han – den potentiella pälsmössan – men han gör nog klokt i att hålla sig undan, för nu rycker det i avtryckarfingret kan jag lova.

Havsörnen ville inte vara med på bild!

4 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Era livsbetingelsers livsvillkor. Tur det är x antal km mellan pälsmössornas hatklubb å er =)

    Väldigt fin illustrerande spännande bild! Jag ser R som en urtidsman som ”läser” av sin omgivning och dig i bakhasorna att ta returerna. Härligt, tack för delandet av detta!

    Kraam Maja,

  2. Martin Andersson

    Jag tycker att bästa Gunnel ska strunta i pälsmössan och låta räven leva. Snart föder räven sina ungar, en skjuten rävmamma innebär att rävungarna går en mycket plågsam död till mötes.

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till Martin Andersson (2012-05-08 12:16)
    Jag kan hemskt gärna avvara pälsmössan. Det är R som står för rävjakten i det här hushållet, men jag är medveten om den obalans som råder i den här naturen just nu, där rödräven breder ut sig alltmer. Bara i vårt absoluta närområde föddes 5 kullar ifjol med minst 5 ungar i varje. Rödräven tränger alltmer undan fjällräven som är utrotningshotad. En rävkull äter 1 ton smådjur och skogsfågel under det första levnadsåret och även ett hot mot renkalv, just därför är det skyddsjakt på räv här uppe i fjällvärlden. I den bästa av världar funnes det lagom många av alla arter. För egen del är jaktintresset är lika med noll, då jag föredrar att fiska, men det är oftast de söta pälsbeklädda djuren som väcker beskyddarinstinkten hos människan. Inte lika många värnar om maggoten och rödingen.

  4. Gunnel Forsberg

    Svar till Maria Skiddi (2012-05-04 22:33)
    Pälsmössornas hatklubb finns nästan överallt även om jag tror att den har färre medlemmar här uppe i norr. Givetvis är det optimalt om man kan klara av jakten innan honan bär ungar. Om det är någon tröst så är det två hannar som R skjutit hittills. Jag bidrar genom rävspaning och en mumsig rävåtel:))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.