Örnfrossa!!

Just hemkommen efter en fisketur med bästa polaren Leo. En fisketur som fick ett ovanligt och väldigt skrämmande slut, även om det kunde ha slutat mycket värre. En jättestor örn befinner sig plötsligt ovanför oss och sänker sig målmedvetet ned, solklart med siktet inställt på Leo. Jag ser fransarna på vingarna fladdra och den mörka fjäderdräkten tydligt, och känner hur vi befinner oss under hans skugga som bara växer. Jag skriker och viftar lyckas få tag i Leo och hoppar på skotern  och kör järnet hem. När vi kommer upp på gården cirklar örnen ovanför huset. En läskig men samtidigt fascinerande upplevelse. Men gissa vem som kommer att hålla koll på hunden hädanefter!!!

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Kanske trodde Leo var en förvuxen anabol lämmel?!

    En barndomskompis mamma berättade en gång om en liknande händelse med örn inblandad, på hjortronmyren med min barndomskompis som väldigt liten sittande på ett torrt ställe där örnen gjorde en lov..

    huvva!

    @ ”Haspelrullen”-örnogott =)

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Haspelrullen (2012-05-08 18:26)
    Det var en bra ordvits! ”Örngottet” själv var tyvärr helt omedveten om faran. Det hade varit bättre om han uppmärksammat den och sökt skydd, men nu är han helt orädd och ett lätt byte på en vita isen. Nu blir det nog att skaffa en skyddväst till honom. Örnens strategi är ju att punktera lungorna på sina bytesdjur. En säker död väntar. På renar griper den tag med klorna över rygg och sida, följer därefter renen på avstånd tills infektionen försvaga djuret oc det slutligen dör av infektion eller av fler angrepp

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till Maria Skiddi (2012-05-09 16:35)
    Fy så hemskt! Ja örnen var helt orädd för mig fast jag skrek och viftade, den hängde i luften alldeles ovanför våra huvuden, tills jag drog iväg med skotern. Han följde efter oss till gården och dagen efter så cirklade han här ovanför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.