Vilken nostalgi!

På en Loppis ute på landsbygden hittade jag denna obrutna förpackning med silfilter. Vilken nostalgi!Som genom ett trollslag är jag tillbaka i lagårn i Vindelgransele. Jag står på den där golvplankan som vickade lite och ser på när mamma i sin ladugårdsrock och med hilkan över håret står och häller den skummande spenvarma mjölken i den därför avsedda silinsatsen. Den är placerad på den zinkfärgade mjölkkrukan. I botten där så ligger silfiltret som består av ett cirkelrunt tunt vaddskikt.

När all mjölk har passerat filtet sitter Kisse glupskt och slickar sig om munnen i väntan på det porösa mjölkdroppande filtet. I ett par munsbitar så är det slukat. Så här i efterskott kan jag undra hur matsmältningen i kattmagen klarade av denna delikatess, men mig veterligt mådde katterna prima ända till den dag de fick smaka på Gyttorps special bakom gödningskasen.

Sedan följde Kisse lojalt med på den sedvanliga Via Dolorosa mot Mjölkbäcken och försökte oupphörligt trassla in sig mellan fötterna på bäraren av den tunga mjölkkrukan. Det var tider det!

Etiketter: , , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Ei

  Kära syster!

  Vilken nostalgi, jag kan höra mjölkens skvalande!
  Själv kommer vi just från invigningen av PMU:s nya second hand invigning i Umeå, helt fantastisk, önskar er en mysig helg.

 2. Gunnel Forsberg

  Svar till Haspelrullen (2012-07-02 11:08)
  🙂 Du är väl för finurlig:) Hoppas att solen skiner på er och att ni mest ligger i poolen och dricker något svalkande!! Här har vi sommarens första regndag idag!

 3. Haspelrullen

  Den sista juni tog vi sommarens första bad. 25 i vattnet och 22 i luften.
  Nu har vi soliga dagar utan värme. Kul att bada med småtjejerna.
  Ha det bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.