Nollan spräckt!!!

Fisken är inte särskilt samarbetsvillig i dessa dagar. Förutom ett par riktigt fina som S-E, en av Sandvikenveteranerna tog igår, en på 1,3 kg och en lite mindre, är fiskarna riktigt svårflörtade. Ove och Boman betar nitiskt av sjön, såväl djupet som grunden och provar alla slags beten. Några napp igår var det enda som bjöds trots att rödingarna vakade vilt och gäckande. Idag har dock Boman äntligen spräckt nollan och fått en öring.Nu väntar vi bara på Ove!!  Solen måste nog komma fram och väcka lite insekter till liv för att fisket ska ta fart på riktigt.

Gårkvällen  blev en trevlig historia med ugnsstekt röding i folie, potatis och mammas goda spenatsås. Många glada skratt, skrönor och vitsar delades. Musiksoare bjöds av  Ove och av mig. Han visade sig vara hur bra som helst, och dessutom stolt ägare till en sån musikmaskin som jag vill ha. Jag körde min gamla kära : You got a friend….. med en tanke förstås på hur fin och speciell vänskap kan uppstå ur "ordgemenskap" Det var bara söstra mi som fattades mig denna kväll.

Nu skiner solen på spegelblank sjö, och ikvällefter jobbet  tänker jag visa gubbarna hur rödingen ska tas!! Det kan bli en förnedrande historia om jag misslyckas…..Synnerligen förnedrande!!

4 kommentarer

  1. Sonia

    Nu har du ju några söstrar att välja mellan, men jag tar mig friheten att känna mig träffad. Det ska mycket till för att en dylik chans kommer åter…

  2. Sven-Olof Strömgren

    Som av en ren händelse kom jag att läsa dina inlägg.Blev så inponerad av hur du skriver och om dina minnen o verkligheten omkring dig!.Fantastiskt! Jag känner klart igen mig eftersom jag är uppvuxen i Ammarnäs och kommer väl ihåg alla orginella människor och de ord du använder o händelser.Om man idag berättar för omgivningen d.v.s, yngre än mig, tror de knappt att det är sant.Om det händer någon gång att man dryftar sig till att berätta om barndomen skolan e.t.c ser man ett tvivel i deras unga ögon.
    Läste med fötjusning om ”nasarn,fjaskforen,storstövlen o.s.v med mycket stor behållning.Kom då ihåg t.e.x min farmor som uttryckte ibland när hon blev upprörd på någon, vilket verkligen inte var ofta.Då kunde hon säga att personen var ”fjustrut”.
    Oavsett kommer jag att läsa fortsättningsvis dina inlägg o med stor behållning, minsann.
    Mvh Sven-Olof Strömgren Umeå.

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till Sven-Olof Strömgren (2012-07-18 15:54)
    Så himla kul Sven-Olof! Det är det allra roligaste – när någon oförhappandes ramlar in på min blogg och gillar vad de läser, känner igen sig eller får sig en tanke eller ett skratt:) Välkommen i min läsarskara och TACK för att du tog dig tid att skriva en sådan trevlig kommentar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.