På kornet

Kikaren står ständigt framme och i beredskap i solskensrummet. Det finns så mycket djur – fåglar, älgar och spännande naturföreteelser att titta på här omkring. Eventuella förbipasserande nedanför vårt hus, fiskare eller bastare vid sjön, kan känna sig fullständigt lugna och trygga med  att vi inte spanar på dem, även om de säkert kan uppleva sig betittade från vårt panoramafönster. Därinne sitter vi och äter, pratar och jobbar om dagarna. Det finns knappast någon idag levande människa som är mindre nyfiken på folks förehavande än vad R och jag är. Man får helt enkelt skylla sig själv om man vistas inom synfältet från vårt fönster och vara så säker på att det vi riktar kikaren mot troligen är fä och inte folk. Vi skulle ibland önska även det omvända. Att folk förstod att inte gå alldeles inpå knutarna och titta in genom fönstren i vårt hem, eller att begripa att hundar ska rastas efter Silvervägen och inte på gården där vi bor, där nästa stuggäst kanske har en 1-åring som sitter och leker i gräset som någon annan nyss rastade sin hund i.

4 kommentarer

  1. Camilla

    Hej!!

    Vilken underbar blogg du har!!
    Hittade hit när jag satt å letade efter vem som rår om stugan som finns att hyra i Hästskoforsen.
    Vi ska åka upp antingen imorron kväll eller torsdagmorron:)
    Vet du vem man ringer till?
    Fantastiska texter å bilder!!

  2. Sonia

    Hej Camilla, gå in på http://kartor.eniro.se/, leta reda på stugan du vill ha ägare till och välj ”Länk till kartan”. Skicka sedan länken till Lantmäteriets Kundcenter, [email protected] och fråga vem som äger den, så får du svar via epost.

    Eller ring 0771-63 63 63 och ange då SWEREF99 TM-koordinaterna som du hittar på Eniro under GPS-koordinat till höger på den sidan. Jag hade gärna hjälpt dig själv om det inte vore för att jag har semester och inte kommer åt kartprogrammen hemifrån 🙂

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till Camilla (2012-08-08 00:41)
    Hej Camilla!

    Kul att du gillar det du läser här! Har tyvärr inte haft tid att svara på din fråga eftersom vi haft gäster och fullt upp i några dagar. Själv har jag ingen aning som äger stugan vid Hästskoforsen, men som du ser har min syster S gett dig tips:) Önskar er en trevlig resa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.