2-årsjubileum

Bilden är tagen av Frans och Tina

Idag för två år sedan, var första dagen på vårt nya liv i Sandviken. Lite omtumlade och genomtrötta efter en tuff sommar med mycket och hårt arbete men samtidigt förväntansfulla och entusiastiska påbörjade vi vårt nya gemensamma projekt. Sandvikens Fjällgård med alla sina fantastiska möjligheter och omgivningar låg i våra händer. Jag glömmer aldrig känslan när jag kom körande med släpet efter Silvervägen och så bröt solen fram bakom molnen och visade den vackra Björntoppen och allt det andra ljuvliga som kan beskådas här i vårt vykort. Mitt nya "hemma". Jag bara älskade den här platsen genast från allra första början.

Tiden har rusat iväg. Vi har åstadkommit massor på den här korta tiden. Byggt om, byggt ut och förbättrat. Mycket har överträffat våra förväntningar. Känslan av att leva och bo här är fantastisk, och så alla härliga människor vi ständigt möter, alla nya utmaningar och så det speciella i att leva och arbeta så nära inpå sin livskamrat dygnet runt.

Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur otroligt mycket folk vi skulle komma att möta. Så många fantastiska människor och livsöden. De längre tysta stunderna  med bara mig, sjön och fjället  står fortfarande överst på min önskelista och jag måste erkänna att jag längtar ständigt efter dem. Det gäller att fånga små korta stunder och tanka kraft i dem. Arbetsdagarna är långa. Oftast längre än 12 timmar och när kvällen kommer så stupar man isäng. Det är tufft men otroligt roligt att skapa. Det gäller att hålla sig frisk.

Från ett vanligt jobb kan man komma hem till  familjen och lätta sitt hjärta. Ibland sprudla och ibland sucka och beklaga sig över chefen, arbetskamraterna eller arbetsbördan. Man kan peppa varannn och säja: Det känns säkert bättre på måndag….säj upp dig….. eller koppla in facket. Här är vi såväl varandras arbetskamrater, chefer, arbetsmiljö och dessutom varandras kompani vid middagsbordet och dygnet runt. För det mesta går det bra och jag har inte längtat tillbaka en enda gång.

Det vi inte hade räknat med och heller aldrig kommer att förstå anledningen till, är att det finns personer som färdas land och rike kring och gör allt för att baktala oss. Människor kommer hit och berättar om allt dumt de hört, skakar på huvudet åt galenskaperna, uppmuntrar oss och säjer att vi gör ett bra jobb.  Vi bara skakar av oss, men likväl kan man inte låta bli att förundras över det negativa livsval de gjort.

Kundströmmen växer ständigt, och vi gör det bästa vi kan för att skapa en trevlig och välkomnande plats och ha en bred och kundanpassad service på den här platsen som vi älskar så mycket. Skål för hälsa krafter och för ett nytt fint år vid Sandvikens Fjällgård!

12 kommentarer

  1. Ina o.Sven-Olof

    Men det finns många människor som beundrar Er och önskar allt det bästa.
    Grattis på 2-års dagen.
    Vi tänkte komma på kort visit och gratulera personligt … när passar det bäst?

  2. Sonia

    Jag har sagt det förr (på FB) och jag säger det igen, jag tycker ni ska konfrontera dessa skitstövlar.

    Hoppas verkligen att du/ni inom en snar framtid får råd med en avbytare så du får tid till det du önskar dig mest. Love!

  3. Åsa

    TACK för att just ni är ni. Det är underbart varje gång man åker upp till underbaraste Sandviken. ♥ All fortsatt lycka till er ♥

  4. Åsa Åberg

    Jag kan bara hålla med dom andra, man bara älskar att vara uppe hos er =) Hoppas att det blir många år till för er i ert vykort!
    Kramar

  5. Haspelrullen

    På nära håll har jag sett er ”in action” och ett bättre och lämpligare värdpar finns inte.
    Otroligt att det bara gått två år. Jag tycker ni åstadkommit så mycket. Ert nästa projekt måste bli att finna ett system där ni kan unna er återkommande ledighet så ni inte bränner ut er.
    Vilken tur att du kan hålla tyst vid ripjaken, köra snöskoter och bugga. Annars hade inte dessa två år inte blivit av.
    Lycka till med fortsättningen.
    Haspelrullen

  6. Ulrica

    Hej
    Två år! Vad tiden går fort, och tänk vad ni har hunnit….
    Försök att inte ta åt er om någon talar illa om det ni gör i Sandviken. Det säger mer om dem än om er, tänk på det! Ni bor i en skatt och vi tycker att ni gör ett superbra jobb. Det är så trevligt att komma upp till er.
    Vi ses snart! Vi längtar upp!
    Mvh Ulrica Hamsch

  7. Gunnel Forsberg

    Svar till Ina o.Sven-Olof (2012-08-12 11:58)
    Hej Ina!!
    Tack för de värmande orden. Det skulle vara så roligt att träffa er. Är ni i trakterna i början av nästa vecka? Vi kan väl höras på mailen!! Kram

  8. Gunnel Forsberg

    Svar till Ulrica (2012-08-13 20:39)
    Tack Ulrika för dina värmande ord! Hoppas ni haft en fin sommar med allt som man behöver för att vara laddad till höst och vinter. Vi ses!

  9. Gunnel Forsberg

    Svar till Sonia (2012-08-12 12:11)
    Kram kära syster. Jag är ju nu inte den konfronterande typen, ödslar inte energi på meningslösa urladdningar utan sparar kraften inom mig till svårare tider:) Man tack ändå!

  10. Gunnel Forsberg

    Svar till Åsa (2012-08-12 14:33)
    Tack finaste Åsa!
    Det är människor som ni som fyller platsen med positiv energi och BIDRAR till en härlig atmosfär. Hoppas vi ses snart!

  11. Gunnel Forsberg

    Svar till Haspelrullen (2012-08-13 01:35)
    Erik! Ja tänk vilken himla tur att jag klarade alla ripjägarens test! Blir varm i hjärtat av dina fina ord. Hälsa Rosita och krama om henne. Grattis till nya barnbarnet förresten! Ja vi ska fundera ut något så vi kan tanka kraft på lite egna små äventyr! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.