Räven raskar och Robban snarkar

 Schhh! Säj inget till R, men det satt 5!! rävar på isen här och bråkade om åteln när jag steg upp för andra gången idag.  Gubben sover nämligen efter en lång natt med sjukresa och väntan. Taxin kom hit strax före kl 05 och då blev det morgonfika till chauffören och oss. R blev hemskickad med med kryckor och smärtstillande från Sunderbyn. Ingen fraktur turligt nog, men knäet är för svullet för att kunna undersökas med avseende på menisk, ligament och mjukdelsskador så det blir kryckor och smärtstillande i 14 dagar innan återbesök då man kan se hur det egentligen ser ut där inne.

Nu har den fetaste räven lagt beslag på ett stycke och släpar iväg det över isen. Den är definitivt inom skotthåll och jag får säkert bannor när gubben vaknar för att jag inte knäppt den. När Leo skällde så blev det fart på alla rävarna men  förlorarna drog iväg över sjön. Jag hörde hemska skrik nerifrån sjön vid senaste hundrastningen inatt så jag förstod att det var kalas på åteln redan då.  

Nej – något jägarämne är jag definitivt inte. Koncentrerar mig mer på sjuksköterskeriet nu och småpysslar lite med vinterfiskegrejerna. Men först ska jag bära in ved. Jag är nämligen Robbans vikarie! Han ringde Poolia – och jag svarade;)

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. annkristin

    Nu ser jag att det nyaste tillskottet heter Vera 😉 så fina namn det är på alla dina barnbarn!
    Hoppas att det går bra med R.s knä och att det förhoppningsvis är bra mycket bättre vid nästa besök.
    Här i Umeå är det blåsigt och grått men ska iaf njuta av en 5-dagarsledighet!
    Ha en så fin allhelgona helg som ni kan!

  2. Maria Skiddi

    Men vad är det för farsot som drar fram?!
    På mitt jobb är två kamrater skadade och sjukskrivna för knäprobs, å den ena var föbi för å lägga schema idag, ung vacker, stark och van att träna varje dag!

    ”vila inte röra” var ordinationen vilket ftt denna kvinna att fladdra på allt annat än knäna vilket inte funkade praktiskt så hon har börjat BRODERA! Hahaha! Snacka om att måsta smalna av å ha focus..

    Själv har ja alltid halvont i mitt högra=) (artros å minisk)

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till Maria Skiddi (2012-11-02 01:44)
    Usch och fy för knäont. Hoppas att han så småningom blir hel och besvärsfri. Vi får väl se om det blir någon brodyr för Robban:) Önskar dig en smärtfri och trevlig helg Maria!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.