Hä va som för annkjarn…..

Ett uttryck som ofta hördes i min barndoms tungomål när man skulle börja berätta en skröna om någon som varit med om något dråpligt: Hä va som för annkjarn….

Här haltar annkjarn omkring, han har nog överansträngt knäet i julbestyren, och själv känner jag och min rygg av att många av annkjarns vardagsbestyr nu faller på min lott. Lastar av massor av läskflak ur containrarna, tömmer lådor och staplar högt och lågt. Varorna har kommit, och samtidigt inventerar jag.

Det är inte utan att jag Längtar efter en elastisk korsett som skulle kunna ge stadga och avlasta, men som ni vet finns Claes Olsson inte i faggorna. Får istället ta dagen pö om pö och akta mig för det stora rygghaveriet. Så länge man bara har ont och inte är direkt ofärdig får man bita ihop och klara det. Det farliga är nog att lägga sig ned och känna efter. Jag och iprenmannen SKA klara det tillsammans!

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Gunnel Forsberg

    Svar till Michael Forsberg (2013-01-02 20:27)
    Tack för tanken / omtanken. Sköter om mig så gott jag kan:) Har långtidskontrakt på hyran i den här köttsliga boningen. Får väl ta kontakt med hyresvärden – han där uppe i takvåningen om det blir kris:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.