Vattenståndet i Tjaktjaure

Vattenståndet i Tjaktjaur är ännu lite högt, men den värsta vårfloden for redan i helgen som var. Ännu en strålande varm och solig dag här i vykortet. Om jag inte redan hade uppnått den ansenliga åldern av 53 och inte borde hålla på att fjaska mig, så skull jag faktiskt vara lite sugen på att rusa ner och ta ett premiärdopp ikväll bara för att kunna säja att jag badade här i Sandviken i maj månad. 2013. Den bragden/galenskapen  är troligen sällsynt . Om man inte har bastat innan förstås – för då räknas det ju inte. I Umeå badade jag såväl i maj som september, men det är ju en helt annan femma än i detta smältvatten. Om – jag säjer OM det blir av – så kommer vattenståndet i Tjaktjaur – och kanske till och med i Ratan att stiga med vid pass x cm.Eftersom vi smyglchf:ar sedan ett par dagar så hoppas jag att jag inom en  snar framtid kommer att göra endast marginell skillnad på vattenstånd  i händelse av bad. R han tror nog att jag har vurte göjvut, men eftersom jag snart ska servera honom nygrillat och en smutt Amarone så håller han tand för tunga. Det är väl bäst att dokumentera tabberaset i fall det blir av. Då får han ta fram vidvinkelobjektivet och akta sig för tsunamin! Men storsjöodjuret fastnar ju ogärna i helfigur det är ju väl känt. Huvudet, eller en och annan puckel får räcka – sanna mina ord. Gokväll gott folk!

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.