Sirap i ådrorna

 Idag flyter blodet trögt i mina ådror, synapserna går på halvfart och kroppen känns tyngre än vanligt. Grunnar på om det är allergi, allergitablett var för sig eller ihop, eller månne latmasken som tagit över.  Den här tiden när björkarna slår ut och allting grönskar brukar vara kännbar för mig. Dessutom fick jag ju beskedet som inte fick vara sant av doktorn förra veckan. Jag är allergisk mot hundar….. Inte nödvändigtvis mot Leo, men en generell hundallergi. Det  vill jag helst varken prata om eller tänka på förutom att jag försöker arrangera om livet så att jag försöker hålla hemmet i hundfria och  hundiga zoner och äter allergitabletter nu över pollensäsongen. Jag köpte Clarityn men vet inte om jag ska pröva något annat. 

Jag har småjobbat inne idag. Tog nyss en långpromenad med Leo och försöker mobilisera kraft att gå ut och jobba. Det finns en hel del tyngre jobb som behöver göras.  I väntan på rekordnederbörden som beräknas anlända hit det kommande dygnet vill vi försöka hinna så mycket som möjligt och vi måste hjälpas åt.

Äntligen har flugsnapparen kommit till vykortet. Nu är det bara ljungpiparen och älgen som jag inte sett till än. Insekterna börjar komma. Vår myggmaskin brummar på men är ännu ganska tom. Fisken vakar allt mer och sommaren känns nära. En härlig tid.

Hur gör du för att få energi de dagar?

 

6 kommentarer

  1. Michael Forsberg

    Hej!Man bör lyssna på kroppen när den säger:Stopp å belägg!Nu lugnar vi ner oss!Man lägger sej ner,lyssnar på ljuv musik och mediterar,DÅ kommer ”ickeenergin” att försvinna!Jag lovar!Det är inte farligt!Varken jorden går under eller himlen ramlar ner om du prövar det!Lycka till!

  2. Emmy

    Beklagar ditt nya allergibesked!

    Om du inte tycker att Clarityn fungerar, så kan du testa Allegra. Den är betydligt bättre och fungerar utmärkt (nåja) för mig som är allergisk mot det mesta. Om du har mycket problem med din egen nos så finns det många former av typ nässpray, som lägger sig som en oljig hinna eller som ett pulver och förhindrar att man andas in de ämnen man inte tål. Allt receptfritt på Apoteket. Lycka till! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.