Tillåter VK:s nätsidor förtal?

Igår hade Anders Sellström en stor osanning(=lögn) på sin blogg om mig men jag förstår att han försökte göra sig lustig med ett aprilskämt. Sellström gillar ju att leka och spexa. Och han har också lekt med dockor i valrörelsen på torget.

Att kristdemokraterna far fram med osanningar är inget nytt men om man läser noggrant så står det att det är VK:s ansvar för vad som publiceras. Jag tycker därför att det är kränkande att VK tillåter sådana lögner på sin sida och jag anser att ansvarig utgivare, Torbjörn Bergmark, ska agera. Detta istället för en anmälan till pressens opinionsnämnd för det brukar ta så lång tid.

* Vodka
Vin och Sprit har agerat på ett märkligt sätt runt om i världen och inte minst när det gäller Absolut Vodka. Jag har hört en hel del kommentarer om försäljningen av detta bolag. För min personliga del är väl det ett bolag som har minst med samhällets uppgifter att göra. Att få folk att supa mera trots att vi vet riskerna och skadorna med alkohol kan väl knappast ses som en uppgift för ett samhällsägt företag.

Däremot ska samhället inte sälja ut företag som har viktiga uppgifter i samhällsbyggandet som t.ex. Vattenfall och andra infrastrukturbolag i olika former. Ej heller posten eller Systembolaget ska säljas ut. Vin och Sprits affärsidé däremot bygger på att få människor att dricka mer alkohol. När Vin och Sprit nu har sålts är min uppmaning till regeringen att använda pengarna till en engångssatsning på infrastrukturen som vägar och järnvägar. Då kommer vinsten av försäljningen hela folket tillgodo.

* Gamla nyheter blir nya
Idag kan man se på TV om en nyhet som talar om att anställda kan ringa upp ett nummer om man inte mår riktigt bra. Reportagen handlar om Strömsunds kommun. Jag frågar mig hur något så gammalt kan bli en nyhet. Den tjänsten har Umeå köpt i flera år. Om TV är med på presskonferenser i Umeå skulle en nyhet inte behöva vara flera år gammal.

5 kommentarer

  1. Eva Sundbom

    så att Holmlund själv drog ett ganska osmakligt skämt, det där som anklagades för att vara sexistiskt, där Fredrik Reinfeldt utmålades som ett svin? Då rådde det delade meningar om rätten att skämta om vad som helst, då Holmlund själv försvarade sig med att det bara var ett skämt. Nu var det ju bara ett aprilskämt. Vari ligger skillnaden?
    Har han Holmlund på något sätt tagit skada av skämtet? Kanske rentav fått sig en tankeställare om utifall att det skulle kunna vara dags att avgå till årsskiftet? Det kanske var en hemlighet som avslöjades i förtid?

  2. Tomas Johansson

    Om något borde cencureras i VK, som Holmlund ivrar för, är det den sk debattartikel som en tydligt okunnig Eva Andersson, s, författat. I denna fabulerar hon kring alkoholpolitiken, hon kanske inte vet bättre, men vad har försäljningen av Vin & Sprit att göra med statens möjlighetet till alkoholpolitik att göra. Systembolaget har inget med försäljningen av Vin & Sprit att göra. Denna artikel kanske kom in en dag för sent och skall betraktas som ett aprilskämt men jag är rädd för att Eva Andersonn inte vet bättre.

  3. Pernilla Andersson

    Är man med i Grinigagubbars rätt i samhället så har man rätt att gnälla på alla och bli sur om någon gnäller på en själv
    kan det vara så att vi här har ett medlemskap i den föreningen förutom S

  4. Martin Ågren

    Snacka om att sakna humor, särskilt när han själv står som far åt många ogenomtänkta citat (som inte sagts första april, även om man som medmänniska hade hoppats på det).

  5. Henrik Theorin

    Det gå an för Lennart Holmlund att skriva sexistiska skämt på sin blogg om andra politiker – Reinfeldthistorien – och skämta med dem på deras bekostnad. När det sedan är någon som skämtar om honom, dessutom på första april, då är det helt plötsligt en hel annan sak, då är skämtaren eller i det här fallet VK människor med dålig smak och utan karaktär. Jag undrar vem det är som har dålig karaktär i det här fallet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.