Sverigedemokraterna gör på samma sätt som andra som infört diktatur och med dem vill V samarbeta med

Av , , Bli först att kommentera 2

Sverigedemokraterna beter sig precis som extremhögern gjort i andra länder när de infört diktatur. Det är bara att följa ett program som gått i Kunskapskanalen om hur de sakta men säkert kuppade till sig makten. Det är så man gjort i alla länder där extremhögern tagit makten att de börjat med media och att de vill använda media för sin information.

Det jag menar är hur nu Sverigedemokraten Linus Bylund gör när han vill att de som sprider Fake News i TV och Radio ska kunna sparkas. Tänk då att det är de som kommer att tala om vad som är falska nyheter. Han men att det måste finnas ett personligt ansvar. Nu ligger ansvaret på ansvarig utgivare.Den mannen är nu invalt i Svt,s och SR,ägarstiftele. Han tycker till och med att den person som ljugit mest av alla politiker nämligen Donald Trump har är utsatt för en kampanj för att folk ska inse att Trump är en idiot. Det bevisar att han samtidigt försvarar Trump och inte tror på vad Amerikanska media gjort.

Jag håller med Margot Wallström sagt att”Sverigedemokraternas försök att politisera fria och oberoende medier i Sverige bekymrar mig”. Däremot kniper moderaternas Ulf Kristersson käften han som brukar gapa över stort som smått. Moderaterna vill ju samarbeta och bilda regering med stöd av Sverigedemokraterna vilket blev hur tydligt som helst inför regeringsbildningen när han räknade in SD i regeringsunderlaget och vilket gjorde att alliansen sprack och det i stället blev januariöverenskommelsen. Det som förvånar mig är att vänsterpartiet också valt att samarbeta. Det innebär att yttersta högern och vänstern samarbetat. Vänstern har som vanlig förnekat samarbetet men utan att få med SD har man inte fått igenom mer pengar.

Bli först att kommentera

Terrorattack mot Girjas sameby som vann målet mot staten om rätten till jakt och fiske

Av , , Bli först att kommentera 2

Det händer saker som inte borde hända. Tidigare i veckan fick Girjas sameby 7 renar ihjälskjutna. Girjas sameby är de som vann ett mål mot staten när de gäller jakt och fiske inom sin sameby. De här sju renarna visade det i media hur de låg styckade och lemlästade och utspridda efter vägen. Det här har självklart med det mål de vann i Högsta domstolen. Jag vet inte vad man ska kalla sådana terror attacker men det är klart ett hatbrott. Samerna har råkat ut för hatbrott tidigare.

Det är i alla fall för mig varför ofattbart hur människor kan göra något sådant i dagens läge. Definitivt är det något fel i huvudet på förövarna. Nu vet man inte vilka det är som gjort detta men det är självklart för för mig att det säkert beror på att de gick segrande när det gäller jakt och fiske. Jag hoppas att man kan få fast dessa förövare och att de får hårda straff. Hat och hat mot samer är dock inte första gången det hänt och här gäller det att få fast förövarna för det är säkert flera som deltagit i detta. Jag har inte trott att det funnits människor som beter sig på detta sätt . Det här är ett rasistiskt brott och polisen måste lägga ner all kraft för att finna förövarna.

Bli först att kommentera

Centern tänker ta bort parkeringar som redan är sålda

Av , , Bli först att kommentera 3

Centern tänker ta bort P-huset där vandrarhemmet ligger. Det P-Huset är till för de som har ärenden till centrum och inte till för arbetsplatsparkeringar. Företagen som bygger nya fastigheter i centrum har friköpt i P-Hus i stället för att bygga det inom det egna kvarteret. Vad allt gröna friköp innebär kan ni läsa eller Petroni som var planerare och numera VD i UPAB Det är numera centerns näringspolitik att gå ifrån beslut bland annat tagna i byggnadsnämnden och jag har inte hittat att de haft andra förslag i stället för friköp. De flesta företagen har säkert trott att har man varit med i gröna friköp så ska det gälla.

Vad innebär centerns förslag då om man spolar friköpen är att man lurat företagen och kan inte erbjuda vad man lovat. Det är i byggnadsnämnden man har beslutet om hur parkeringar ska anordnas och detta är det enda reservatet som är kvar. Centern visar på detta sätt en riktig spark i skrevet på alla fastighetsägare och i förlängningen även tex handlare som fått detaljplaner godkända när man visat hur parkeringar ska kunna tillgodoses.

Jag tycker det är svagt att man inte talat om för Trivecktor vad som gäller och jag undrar om inte de även var inblandad i systemet av Gröna friköp och tror även att vi fick regeringens godkännande av systemet. Då var det alliansen som styrde Sverige och jag tror att det var centern som hade miljöministerposten när vi kom igång med systemet. Det här fanns med i den fördjupade översiktsplanen som antogs 2011 och den var centerpartiet med på. Centern kan inte näringslivet hädanefter lita på då de inte står upp för beslut som man stått bakom.

Det här blir naturligtvis ett hot mot ett attraktivt centrum. Självklart går det att ordna både in och utfarter till detta P-Hus för det utreddes innan vi tog beslut. Jag har under min tid varit fundersam över bolaget när man hade ett förslag att cyklisterna skulle ledas genom rondellen vid nus. Det spolade vi bort direkt för ingen av oss trodde på deras förslag. Intressant är att minnet klarnar direkt när man ser vissa förslag. Det går att nå detta P-Hus det är bara att söka rätt på handlingarna. Jag tycker också märkas att det är många nya tjänstemän på kommunen i dessa ärenden då man kommer med förslag som strider mot fattade beslut tex var det ska ligga ett P-hus för att klara Grön Friköp som vi var först med i Umeå. Däremot vet jag att Tegsbron var färdig 1949 och började byggas 45 och jag påbörjades antagligen också det året eftersom jag fyllt 74 år. Jag vet också att vi hade en tanke att haka på gång och cykelvägar på Tegsbron men den var i för dåligt skick så det avvisade staten som ägde bron och gör det än idag.

Bli först att kommentera

Nu handlar det mesta om corona viruset, jag tycker det är märkligt att en infektionsprofessor och folkhälsomyndigheten inte tycker lika

Av , , 2 kommentarer 0

Den riktigt stora frågan är numera Coronaviruset. Det handlar mycket om detta i samtliga media som som finns och det finns orsaker för detta.Det är flera länder i Europa det ser ut som om det fått fäste i flera länder i Europa. Debatten i TV handlar om detta mellan smittskyddsläkaren Björn Olsson och Folkhälsomyndigheten. Nu har man även ändrat bedömningen och att det finns större risk att viruset bryter ut även i Sverige. I Italien har det fått ett fäste och man gör som på andra ställen stänger av och på det sättet ska man hindra smittspridningen även om det verkar svårt.

Man tror i de flesta fallen att det är personer som varit i Kina som kommit med smittan men inte haft några symtom att vara smittad.Det är också intressant att det här mer eller mindre har hamnat på tidningarnas ledarsidor. Omni brukar ha ett ledarsvep och så här skriver man.

•LEDARSVEPET
Coronaviruset och den svenska sjukvården står i fokus för flera ledarsidor på tisdagen. Sydsvenskans huvudledare ifrågasätter hur god den svenska beredskapen för ett större utbrott av coronaviruset verkligen är.
I ledartexten pekar man bland annat på att antalet vårdplatser är begränsat och att det skulle ta både tid och resurser i anspråk att anpassa vården för att klara av fler än 100 svårt sjuka coronapatienter i Sverige. ”Var och en behöver – utan att drabbas av panik – se till att ha mediciner och mat för att klara en tid i hemmet utan att gå ut”, argumenterar man.

Dagens Nyheters ledarsida är mindre pessimistisk på den punkten och skriver att Sveriges har ett fungerande sjukvårdssystem. Däremot varnar man för att lita på den kinesiska regimen vad gäller statistik och prognoser.

Sjukvården står i fokus även i Ann-Charlotte Marteus ledare i Expressen, som applåderar det faktum att personalen inom vården nu har börjat säga ifrån mot orimliga arbetsvillkor.
”Kvinnor i välfärden måste larma och klaga innan de går in i ett smärthelvete eller i väggen – inte efteråt”, skriver Marteus. Slut citat Omni

2 kommentarer

Kommer man äntligen att lösa Palmemordet. Jag har dock mina tvivel

Av , , Bli först att kommentera 0

Kommer Palmemordet att äntligen lösas. För några dagar sedan kom åklagaren Krister Petersson med ett uttalande om att man håller på att närma sig en lösning. Han skulle presentera en lösning på mordet före sommaren. Nu har Palmegruppens spaningsledare varit inne på samma linjen.Det har Omni skrivit om och hoppas de har rätt och så här skriver de.

•PALMEMORDET
Palmegruppens spaningsledare ställer sig bakom åklagaren Krister Peterssons uttalande om att man närmar sig en lösning på mordet. I förra veckan sa åklagaren att man antingen kommer att lägga ner eller väcka åtal inom fem månader. – Vi har givetvis diskuterat i gruppen med Krister, det är ju ett beslut som vi har kommit fram till gemensamt, säger Hans Melander till Veckans brott.

Melander lyfter fram mordplatsen som en viktig nyckel och säger att man återvände dit för tre år sedan för att göra en nystart och hitta nya vinklar i utredningen. – Jag tror vi kommer att lyckas, säger Melander som jobbat med utredningen sedan 2002.slut citat OmniKommer

Bli först att kommentera

En liten sen blogg om Lövens bortamatch mot Västervik som dessutom leder

Av , , Bli först att kommentera 0

Dags för Löven att än en gång sätta nytt svensk rekord i antalet poäng i allsvenskan. Jag såg i VK att Fagervall sagt att man ska försöka slå svenskt rekord vilket idag är på 118 poäng och före dagens match har Björklöven 114, så chansen finns om man ger järnet. Det blir spännande att se vilket lag som blir tvåa för Timrå har fortfarande chansen och har i tror jag lite lättare program än MoDo

Löven möter idag Västervik borta och inga större förändringar mot senast. Det innebär att Mattias står även idag vilket jag tycker är bra som en säkerhetsåtgärd om Cannata skulle bli skadad. Vi får även se om det blir MoDo eller Timrå om vem som blir två. När säsongen började hade jag aldrig trott att Björklöven skulle plocka så många poäng som de nu har men det innebär inte man är klar för något slutspel och kval mot Leksand eller Oskarshamn. Håll tummarna för i kväll för Västervik är inte lika starka som tidigare då de sålt ut tre av de bästa spelarna bland annat en till Löven som nu är skadad. Nu efter första perioden ligger man under med 1-0 och förlorade skotten med 13-7. Ett bevis för att Västervik har haft mera tryck och kanske bättre vilja.

Bli först att kommentera

Tänk att det finns politiker i Umeås fullmäktige som inte inser att idrott, fritid och kultur är brottsförebyggande för unga

Av , , 2 kommentarer 4

Det finns fullmäktigeledamöter som inte inser att att idrottsanläggningar är en viktig del i det förbyggande arbetet mot att unga människor ska hamna på sidan om och hamna i droger och kriminella gäng. Det var det jag blev förvånad över när jag gjorde en come bak i fullmäktige i går och hörde vänsterpartiet men framför allt arbetarpartiet (tidigare Rättvisepartiet Offensiv) Och spydde galla över att det byggts bland annat idrottsanläggningar. Då vill jag verkligen påminna om att idrott och kultursatsningar som vi gjort under lång tid gör att vi har den lägsta brottsligheten bland större kommuner i Sverige och där ingår även narkotikabrott.

En nackdelen är att polisen i länet får mindre anslag för brottsbekämpning och i det ingår det förbyggande arbete som Polisen gör i samband med Umeå Brå. Jag blir förvånad över att det kommer från Jan Hägglund och det parti han tillhör han vet ju väl hur många som sysslar med idrott och kultur. När kommunen satsar främst på anläggningar så svarar Umeås rika föreningsliv på aktiviteterna så alla lokaler är mer än välanvända och det finns till och med brister för lokaler och anläggningar där ett bättre skidspår med konstgjord står högt när det gäller behov. Varför är det så viktigt men att det finns anläggningar innebär att ungdomar kommer på bättre tankar och hamnar inte på sidan om. Vi fick ett föredrag för minns jag rätt sa han som höll i detta och hade siffror på vad en person som kom helt utanför på en kostnad då ca 30 miljoner kr under sin livstid utan att ha betalt skatt. Det var nog runt 20 år sedan föredraget hölls. Det innebär nog kanske 60 miljoner idag. Det innebär i praktiken att även en ganska dyr anläggning har en oerhört kort avskrivningstid.

Det här dök upp idag i samband med en diskussion om taxehöjningar. Jag är glad att vi tillsammans i alla fall de flesta partierna insett att ungdomar behöver anläggningar för att kunna utöva sin sport. Det finns dessutom hur mycket forskning som helst att det är bra för skolresultaten om unga människor idrottar och rör på sig efter sin förmåga. Det är även bra för folkhälsan om människor fortsätter att röra sig mer i hela livet. Jag tycker det är synd att det finns partier som spottar på att det byggts arenor både genom politiska beslut men även på det företag som sett till och byggt ett tält som är fullstort för fotboll. Jag menar självklart det fotbollstält som Thorengruppen byggt på Umeå Energi arena. Det finns många andra exempel där föreningar själva byggt när de inte rymts inom den kommunala budgeten.

Jag ska inte mer än kort nämna att de som hänvisat till kalkyler som motståndare framfört om hallarna på Noliaområdet hade glömt bort många saker som inte fanns med i deras kalkyl. Nu har jag bara nämnt en av de frivilliga verksamheterna som en del i det förebyggande arbetet så jag får säkert komma tillbaka senare igen när det gäller den andra frivilliga verksamheten nämligen kulturen som har samma positiva effekt på det brottsförebyggande arbetet som idrott och fritid. De verksamheterna satsar vi mer på än de flesta andra kommunerna. Det har gett oss en tryggare kommun än de flesta andra kommunerna med en lägre brottslighet. Har gett ett brett föreningsliv och en mycket attraktiv stad att leva och bo i och det skapar hela tiden nya jobb i kommunen som ger helt enkelt en bra livsmiljö

2 kommentarer

Hur ska vi förbereda oss bäst mot coronaviruset. Olika uppfattningar finns

Av , , 6 kommentarer 2

Man kan konstatera att en del tycker Sverige ska tona ner virushotet om just coronaviruset. Den som tycker det är Folkhälsomyndigheten. Men den som är expert Björn Olsen som är professor i infektionssjukdomar tycker det är helt fel. Att det finns så olika uppfattningar har man sett tydligt när båda varit bland annat i TV. Jag vet inte vad myndigheten har för expertkunskaper som kan säga så medan om man ska tro Björn Olsen ska man inte göra det. Jag måste ärligt säga att i det fallet tror jag betydligt mer på Olsen eftersom jag vet att han har mycket stor respekt för honom inom sjukvården.

Han tycker att sjukvården får fel signaler och att risken finns att man inte är beredd om krisen kommer. Jag tycker det verkar ha varit så i Kina men även i andra länder inte minst här i Europa. Vi har dessutom vinterkräksjuka och förkylningar dom härjar. Det har dykt upp fall i Italien Korea och många andra länder. Det är inte heller konstigt eftersom det är så mycket folk som reser runt om i världen och ingen vet vilka som har kommit i kontakt med någon smittad. Jag upplever att det dyker upp på fler och fler platser i hela världen.Tegnell som är statsepidemiolog säger att man inte tonat ner faran. Jag håller med Olson i det fallet när man sett Tegnell tala så har det varit nedtoning. Det måste väl för allt i världen varit bra om man är extremt försiktig. Man ser i Kina hur många företag som nu drabbas ekonomiskt om detta och om det blir utbrott i flera länder kan ju världsekonomin rasa ihop. I Italien har i alla fall flera orter isolerats. Det är bäst om vi har stor försiktighet även i Sverige

Experter säger att vi är på gränsen till en Pandemi. Så här skriver Omni om detta.
•GLOBALA SPRIDNINGEN Världssamfundets möjlighet att förhindra att utbrottet av det nya coronaviruset covid-19 utvecklas till en global pandemi minskar för varje dag som går. Det säger professor Paul Hunter, expert på virusutbrottet, till The Guardian.
-Brytpunkten då vi inte längre kan förhindra en pandemi tycks ha kommit mycket närmre de senaste 24 timmarna, säger Hunter, sedan fallen i bland annat Italien och Sydkorea fortsatt att öka.
Anthony Fauci, chef för National Institute of Allergy and Infectious Diseases i USA, håller med om att risken för en pandemi är mycket stor.
– Vi står helt klart på gränsen till det, säger han till CNN. Slut citat Omni

Det som sägs måste väl vara att man ska inte tona ner utan agera så gott man kan för att vara förberedd. Det är en massa tågresenärer nämligen 60 DN som åkt tåg till området i Italien där viruset finns. Tro mig eller ej men vi kommer snart att ha fall här i Sverige

6 kommentarer

Herrar längdåkning och herrar skidskytte ingenting att tro på. Damsidan bättre där löften också finns

Av , , Bli först att kommentera 3

Svenska män och kvinnor ingen glädje med skidor på fötterna. Visst är det hyfsat gjort av Hanna Öberg men igen hade hon 2 bom i sista stående men hon låg så bra till att det till slut räckte till en bronsplats. Det var trots allt bra att Hanna kunde knipa en bronsmedalj, hon var dock själv nöjde efter det som hänt tidigare och inte minst sedan i går med flera bom på sista stå. Det var så långt ifrån bra gjort av de övriga att frågan är om vad det beror på att skyttet har varit så dåligt. Nu har man inte kvar Pichlers har det gått sämre. Möjligen ställde han för högs krav. Det måste samtidigt vara bättre skytte som måste till om det ska bli några framgångar på herrsidan där skyttet är rena rama katastrofen. Damsidan verkar däremot ha lite bättre förutsättningar med ett yngre lag.

När det gäller längdåkning så är det rena rama katastrofen och i Touren var bästa herre Jens Burman på totala tävlingen. Här måste man fundera över vad det är för fel. Visst har det varit problem med vallningen men svenskarna åker helt enkelt för sakta. De måste helt enkelt vara för dåligt tränade jämfört med norska som dominerade totalt då ryssen Bolsjunov vallade bort sig totalt vilket drabbade alla ryssar. På damsidan var det också bara norskor. Jaktstart är ingen tävlingsform när de finns en som leder med flera minuter inför starten av loppet. Man undrar hur det går att bli så bra som Jouhag men på damsidan har vi många unga som kommer Ebba kom bort tidigare men jag tror på Frida Karlsson kommer att i framtiden kunna bli bäst i världen när hon fått träna flera år och norskorna har ett mer ålderstiget damlag.

Ingen höjdar dag framför TVn förutom Hanna Öberg och Sandra Näslund som blev femma i Ski Cross efter en mycket svår vurpa i semifinalen. Nu är det bara titta på Duplantis stavhopp och få se om han kan klara av ett nytt världsrekord i kväll. Det är bara han och diskuskastaren Daniel Ståhl som är i världseliten där det även finns fler som knackar på porten till världseliten

Bli först att kommentera

Det är obegripligt varför man blandar inkomster i förvärvslivet när det är en granskning om idrotten

Av , , Bli först att kommentera 4

VK har haft uppgifter om vad spelare och tränare har haft för inkomster men de har inte varit justa när det gäller att skilja på vad som kommer från idrotten utan bakat ihop allt men inte tagit bort vad de tjänat på sin civila karriär. Det är obegripligt varför och det måste vara att reta upp folk mot Björklöven. När ishockeyföreningens styrelseordförande även i bolaget Mikael Salomonsson inkluderas i VK:s sammanställning innebär det att Björklöven tar de tre första platserna på listan. Mikael Salomonsson toppar med en inkomst på nästan 1,4 miljoner kronor, tvåa är tränaren Joakim Fagervall som tjänar drygt 700 000 kronor och på tredje plats återfinns föreningens vd med en inkomst på drygt 650 000 kronor.
Uppgifterna om inkomst kommer från företaget Ratsit AB och avser deklarationsåret 2019 som i sin tur handlar om inkomståret 2018.
Listan VK hade en rad aktiva och före detta idrottare från Umeå och urskiljer inte hur stor del av inkomsten som kommer från idrottandet och från annan verksamhet.
För ett flertal av idrottsprofilerna kommer stora delar av inkomsten av förvärvsarbete.

Jag fattar inte varför man blandar äpplen och päron. Björklövens ordförande Mikael Salomonsson pekas ut med en inkomst enligt ovan. Men inte en krona är från Björklöven. Siffrorna är från 2018 och det året jobbade han inte heller hos INAB där han nu är anställd utom hos PostNord i Stockholm. Så inget av hans lön kommer från Björklöven eftersom inget arvode har utgått från Björklöven och det går hur enkelt som helst och minns jag inte fel var VK på plats vid årsmötet.

Det märkliga är att man i rubrikerna tar upp det den totala lönen och som inte har med föreningen och dess bolag att göra. Däremot har självklart Fagervall lön från ishockeyn däremot tror jag inte Björklövens VD Anders Blomberg jobbade hela året 18 som VD om det ens var något. Jag fattar inte vad VK har för syfte att blanda ihop detta möjligen för att sprida agg mot Löven. De flesta idrottsledare har ingen ersättning alls och så även när det gäller andra kostnader. Klanka för fasen inte på idrottsledare som i de flesta fall gör ett mycket bra jobb inte minst för alla barn och unga

Bli först att kommentera