Undra på att segrar i längdskidåkning saknas. Vad sysslar förbundet med som inte har ett valla team

Av , , Bli först att kommentera 1

Svensk längdåkning saknar riktigt bra vallare. Det har klagats gång på gång att man haft för dåligt material. Idag torsdag var både Jens Burman och Ebba Andersson helt förtvivlade och till och med uppgivna. Det här går inte nu har nuvarande vallateam snart haft en hel säsong på sig med vallningen. Har vi ingen som törs ta tag i detta är skidförbundet helt utan ledning. Det är första gången åkarna gett besked att det inte fungerar men på ett alldeles för mjukt sätt. Burman sa att när har idag kom upp till toppen och de började gå utför fanns ingen chans att följa med. Jag önskar att åkarna tar bladet från munnen och säger ifrån. För fick man höra att åkarna sa”jag hade fantastiska skidor” har inte hört det ordet en enda gång denna säsong. Är vi helt utan ledning i skidförbundet som inte ser och hör vad som händer måste den bytas ut och då menar jag både styrelse och de funktioner de har till sitt stöd. Jag tycker det är skamlig och för djävligt agerande som lägger ned tid och kraft för att bli så bra som möjligt och då brister det i materialet. Jag vet att av media att det varit turbulens inom skidförbundet och man har inte kvar varken bra ledare eller vallateam.

Bli först att kommentera

Det är obegripligt hur USA fungerar som rättstat. Trump plockar ut vissa personer och benådar dem

Av , , Bli först att kommentera 1

USA är ingen rättsstat. Det kan det inte vara när nu Trump enligt media kommer att benåda 11 korrupta politiker. Om amerikanerna accepterar detta då ger jag inte mycket för den amerikanska folkets uppfattningar. Vi har sett hur en del företag fått stora böter för att de inte följt amerikanska reglerna men vänner till presidenteden. Assange som avslöjat mycket bland annat hur ryssarna lagt sig i det förra presidentvalet i USA skulle benådas om han säger att ryssarna inte haft något finger med detta att göra. Det här tycker jag på svenska är för djävligt att presidenten kan gå in och benåda utan att ha bett om detta i alla fall offentligt. Men skulle kunna fundera över hur han kan tro att väljarna accepterar detta. Kan han möjligen tro att valet är förlorat eller är det så att han räknar med ökade kampanjbidrag vem vet. Så här skrev Omni om detta.

•TRUMPS BENÅDNINGAR
USA:s president Donald Trump har benådat elva korrupta politiker och affärsmän som dömts till kännbara fängelsestraff. Presidenten visar därmed att han har rätten att benåda dömda brottslingar, menar DN:s Michael Winiarski.

Det skickar enligt honom också en signal om att Trumps vänner som dömts för mened och korruption kan vänta sig samma sak, så länge som de är lojala och inte vittnar mot presidenten. Winiarski tror därför att Roger Stone, Michael Flynn och Paul Manafort, samtliga dömda för brott med koppling till

Rysslandsanklagelserna kring förra presidentvalet, kommer benådas.
Stephen Collinson på CNN menar att Donald Trump genom alla sina benådningar försöker ta kontrollen över rättsapparaten. Om han benådar fixaren Roger Stone och kampanjchefen Paul Manafort kommer presidenten på riktigt hota den självständighet som rättsapparaten har åtnjutit i 250 år. Slut citat Omni

Bli först att kommentera

Björklöven svenskt rekord i poäng i Allsvenskan, men kan bli mer. Herrskidåkning är i botten

Av , , Bli först att kommentera 0

Björklöven slog idag nytt Svenskt rekord. Det finns ingen hockeyklubb som tagit så många poäng i allsvenskan som man gjort nämligen 111poäng. Tilläggas att man fortfarande har man fem matcher kvar vilket är 15 poäng att spela om och om jag hörde rätt ligger rekordet totalt i SHL på 118 poäng så 8 poäng på de fem kommande matcherna då har man även det svenska rekordet att ha som målsättning för resten av Allsvenskan. Jag hoppas även att de ger järnet även resten av matcherna.

Den stora poängskörden är det många som ska ha äran av även om dagens match mot Karlskoga blev grinig vann man på övertid, ett fint mål av Axel Ottoson. En som också måste få del av äran är den nye sportchefen Per Kenttä som gjort många kloka rekryteringar till spelartruppen, det ska självklart även Jocke Fagervall som tränare och huvudansvarig och även Robert Kimby som genomförde sportchefens spelidé. Jag tycker även att sponsorerna tagit sitt ansvar och medverkat till de spelare som kommit senare. Och slutligen alla spelare som tagit sitt ansvar så att man blivit ett sånt bra lag. Trots att man vissa matcher spelat dåligt har man vunnit och de har gasat lite i sista perioden så har det blivit seger. Jag tror det är mycket länge sedan det varit så roligt att gå på hockey då lagets fina spel gillats av publiken.

Nu är inte säsongen över utan det är fem matcher kvar i Allsvenskan och jag tror det vore bra om man gick segrande ur allsvenskan vilket ger en match mer hemma i striden om vem som får möta det lag som kommer på sista plats i SHL. Det kan även bli så att om man i stället blir två ska man möta ett lag från kvalserien innan det blir match där mot 13:e lag i SHL om jag förstått kvalspelet rätt. Jag hoppas även att publiken stöder Löven i de matcher som finns kvar i Allsvenskan och att man köper 50/50 lotter av oss som säljer vilket jag gör nu på fredag då Löven möter AIK hemma. Jag förvånas också över att media inte gläds över Lövens framgångar utan håller på med att vara misstänksam men det ska jag komma med i en annan blogg.

Jag måste även ge lite synpunkter på en annan av mina favoriter nämligen den idrott där man har skidor under fötterna. Det som gör mig djävligt besviken är vart och varför har vi blivit en B nation när det gäller herrarna där vi aldrig har varit så dåliga i både längdåkning inklusive sprint att Blomkvist är nöjd om vi har någon som är bland de 20 bästa och det syns inga som jag tror är riktiga ämnen heller. Medan vi på damsidan kan vara med att slåss om pallplatser utom mot den tidigare dopingavstängde Norskan. Även på skidskytte har vi minst en dam som kan slåss om segern men flera som till och från kan var i toppen. Herrarna där har vi ingen som har efterträtt Björn Ferry som är en värdstjärna. Samma mönster finns om i längd finns även i utförsåkning där vi har damer som kan vara med i toppen men på herrsidan inte och inga unga som knackar på porten. Jag tycker det är en mycket sorglig väg som herrarna befinner sig i. Gör man inget annat än att inte bry sig om åkarna och rekryteringen

Bli först att kommentera

Många kommuner har urusel ekonomi och jag tror inte de kan minska kostnaderna tillräckligt

Av , , 3 kommentarer 2

Små kommuner har dålig ekonomi och hur kan det hända så fort. Vilhelmina ska minska kostnaderna två år i rad. Först nu 40 miljoner detta år och så lika mycket till dvs ytterligare 40 miljoner. Då ligger man i ett kostnadsläge om msn inte gör något på 80 miljoner i förhållande den budget eller plan man har. Nordmaling har enligt media behöva också minska med 40 miljoner. Jag hörde kommunalrådet hoppas på bättre samverkan men det går inte genom gemensam växel. Jag har svårt att överhuvudtaget det finns så mycket luft o organisationen att det skulle gå. Nu vet jag inte heller hur effektiv man är inom de olika verksamheterna och och hur kostnaderna är i jämförelse med andra glesbygdskommuner.

Jag har genom åren tidigare sagt att den förändring man gjorde i kostnadsutjämningen inte rättar till dessa problem. Det är flera kommuner som har en skattekraft på runt 50% dvs den kommunalskatt som medborgarna betalar räcker inte en till mer än hälften. Umeå har inte heller 100% i skattekraft och det beror på det stora antalet studenter för de har inte så stor skattekraft. Jag tror inte ett dugg på att övriga kommuner ska rädda de fattiga kommunerna så är det staten som måste garantera att kommunerna klarar av de uppdrag som staten gett kommunerna.

Många kommuner har även ett OK att bära och det är pensionsskulderna som inte är avsatta i det system som fanns. Nu är det många färre invånare som ska se till att tidigare anställda får sina pensioner. Det har kommit ut att kommunutredning haft förslag på att staten ska stå för pensionsskulderna om kommunerna slås ihop. Skulle man göra det fanns självklart stora vinster att göra tex på överbyggnaden. Vi är 120000 invånare och har en ekonomi chef, en kommunchef och flera höga chefer som även en liten kommun har men frågan är om fyra små kommuner går ihop och minska det totala antalet chefer och får enhetliga it system ekonomi system med flera räcker för att kommunerna ska klara sig.

Det blir intressant vart detta problem med kommuner som inte klarar sig tar vägen för något måste göras fort. Skulle inte heller förvåna mig om kommunerna räknat med en sämre konjunktur som ger mindre skatter men ökar kostnaderna i kommunerna. Vad händer nu om inte dessa fattiga kommuner kommer att klara sig, då man måste låna till utgifterna. Då blir det på samma sätt som i Grekland. Det finns även andra kostnader som kommer att öka kraftigt och det är Va avgifter där man inte kan slå ut ökade kostnader på hushållen. Jag tycker läget ser mörkare och mörkare ut för flera kommuner där man aldrig har mod att vidta åtgärder som ger en budget i balans och då dröjer det inte länge för att det blir tvångsförvaltning av kommunerna. Idag kommer kommunutredningen.

Har många kommuner dålig ekonomi kommer med säkerhet räntan också att påverkas och det kommer även att slå på kommuner som idag klarar sig, men kraftigt höjda räntor då är det många privatpersoner som får svårt med sina boendekostnader. Det ser lite mörkt ut för välfärden och främst hälso och sjuvården äldre vården och skolan även för kommuner som idag mår bra men sämre för framtiden kanske främst beroende på personalbrist.

3 kommentarer

Det är svåra förhandlingar om EUs budget. EUs krav 14 miljarder och det är för mycket

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu förhandlar EU med länderna om medlemsavgiften som Sverige anser är för stor. Summan som florerat är en höjning med 14 miljarder kronor. Man tycker att avgiften ska täppa till det hål i budgeten. Visst är det ett hål då Storbritannien lämnade men jag antar att även de skulle få tillbaka en pengar. Storbritannien var en stor nettobetalare. Idag betalar varje svensk i runda tal 1 500 kr netto till EU. Det finns några länder som betalar mer än Sverige och det är Danmark Tyskland och Österrike.

De som fick ut mest av EU:s budget
2018 var litauer, som fick tillbaka
drygt 6 000 kronor netto per person.
Därefter kom ungrare, letter, ester och polacker. Det är en del av dessa länder som i stort sett inte tagit emot stora flyktingströmmar och dessa kostnader ligger kvar bra många år och det är främst länder som fått mest pengar men som inte tagit emot några flyktingar. Det måste synas i den budget man nu tar. De länderna är länder där extremhögern tagit makten. De följer inte den regel som bör gälla att ta sin del av kostnaderna för flyktingpolitiken. I många blivit så att högerpartier har makten. Det kan nog bli så att vi får betala mer till EU och nu får Stefan Löfven visa sina förhandlingsmetoder och vanor. Men jag tippar att det bli hårdare än förhandlingarna med verkstadsindustrin. Den budget det gäller är för 2021-2027. Så det är en risk att det blir mer tror jag för får Sverige lägre avgifter kommer detta att ge lägre avgifter för fler länder

Bli först att kommentera

Nog har vi märkt av klimatförändringarna. Varmare vintrar och dessutom blötare

Av , , Bli först att kommentera 1

Nog har klimatförändringar slagit till ordentligt i år. Vi har sett att det varit olika saker som hänt runt om i världen. I Sverige händer det som man sa skulle hända. Vi skulle få mildare vintrar och de skulle dessutom bli blötare. Det har ju slagit in med full kraft och jag tror inte jag upplevt en vinter med så lite snö och i södra delarna av landet har det regnat så mycket att det liknar rena rama vårfloden. I Australien men även i Brasilien har det varit stora bränder och många djurarter har brunnit upp i de bränder som härjat i Australien. I Brasilen har även haft bränder i regnskogarna men de tror man varit anlagda av människor. Tyvärr görs det alldeles för lite men det finns saker som känns bra och det är alla fordon som numera har delar eller hela drivmedlet av el. I Sverige har det blivit gott om vindkraft och det har följt diskussioner om att kärnkraften inte behövs. Jag har även sett att det finns företag som satsar pengar och jag lägger ut en artikel från Omni som kommer här.

•KLIMATFÖRÄNDRINGARNA Amazongrundaren Jeff Bezos kommer att skänka 10 miljarder dollar, motsvarande nära 100 miljarder kronor, för att stödja forskare, aktivister och organisationer som arbetar för att minska effekterna av klimatförändringarna.

”Klimatförändringarna är det största hotet mot vår planet. Jag vill arbeta tillsammans med andra både för att stärka kända sätt och utforska nya sätt att bekämpa de förödande effekterna”, skriver han på Instagram.
Amazon, där Bezos är vd, är en stor utsläppare av koldioxid, rapporterar CBS News. Förra året släppte bolaget ut lika mycket koldioxid som Hongkong. Förra året meddelade Amazon att man ska arbeta mot att 100 procent av dess energianvändning ska komma från förnyelsebara källor.slut citat men ett glädjande beslut

Bli först att kommentera

Ett kommunalråd utsattes för våld i sitt eget hem.

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu har det hänt att det är ett Socialdemokratiskt Kommunalråd som blev utsatt för misshandel i sin bostad. Det var kommunalrådet i Älvkarleby kommun Marie Larsson men även hennes sambo som råkade ut för detta. Man säger att det var av politiska skäl som den här misshandeln har skett. Vi får hoppas att de två som råkade ut för misshandeln kan ge polisen tips så att förövaren kan gripas och får ett kännbart straff. Jag lider verkligen med Marie för det hon utsatts för. Jag själv blev utsatt för ett hot under min tid som kommunstyrelsen ordförande där personen i fråga blev dömd för sluten Psykiatrisk vård med särskilt utskrivningsprövning. Även det för att jag gjort uttalade om den terror som många utsatts för av det media kallar djurrättsaktivister. Jag lägger ut två artiklar från Omni om detta med vad som hänt i Älvkarleby

•MISSHANDELN AV S-POLITIKERN Kommunstyrelsens ordförande i Älvkarleby kommun, Marie Larsson (S), blev anfallen i sitt hem under lördagen och utsattes där för misshandel. Det skriver kommunen på sin hemsida. Både Larsson och hennes sambo fick lättare skador. Händelsen har polisanmälts och enligt Larsson uttryckte angriparen hatiska uttalanden om hennes politiska engagemang. Ingen har gripits.

– Misshandeln i sig självt är hemsk, men att brottet dessutom tycks ha kopplingar till hennes politiska uppdrag gör det hela extra känsligt, säger kommundirektören Maria Wikström.

•MISSHANDELN AV S-POLITIKERN Flera politiker och ledarskribenter fördömer misshandeln av kommunstyrelsens ordförande i Älvkarleby. Marie Larsson (S) och hennes sambo misshandlades i sitt hem under lördagen och fick lättare skador. Enligt Larsson uttryckte sig gärningsmannen hatiskt om hennes politiska engagemang.

”Ingen ska behöva utstå hot eller våld för sitt politiska engagemang”, skriver näringsminister Ibrahim Baylan (S) på Twitter.I Älvkarleby är oppositionspartiet Moderaterna upprörda över händelsen.– Det är förkastligt, sånt ska inte ske och det spär på politikerföraktet, säger M-ledamoten Roger Petrini till SVT Nyheter Uppsala. Slut citat Omni.

Visst har vi fått höra om ungdomsbrottslighet och ungdomsgäng som rånar liksom som polisen säger olika aktioner med gäng som till och med skjuter varandra. När det gäller detta som hänt i Älvkarleby gäller det ett allvarligt hot mot demokratin. I går kom det samtidigt även en rapport från Tyskland där man avslöjat en grupp extremhöger som skulle mörda ledande politiker och tjänstemän för att överta makten. Nu har det inte i media kommit fram vilket politiskt innehåll som den som misshandlade i Älvkarleby. Däremot måste alla som vill delta i kampen för demokratin visa vår avsky för våld mot politiker och det måste finnas med i det vardagliga politiska arbetet. Det har blivit ett hårdare klimat mellan de politiska grupperna på riksnivå vilket inte är bra. Man måste tillsammans stå upp för demokratin

Bli först att kommentera

Visst är de hemskt att Donald Trump lägger sig i rättsväsendet. Det har han även gjort i Sverige

Av , , Bli först att kommentera 0

Det finns de som är trötta på Donald Trumps twittrande. En är justitieminister William Barr. Det har skett bland annat genom att Donald Trump lagt sig i domar. Det är grova anklagelser han kommer med men Barr räknas som en av Trumps närmsta vänner. Trump han å sin sida säger att det ingår i hans uppgift. Att Donald Trump lägger sig i smått som stort har vi även fått uppleva i Sverige. Det är väl omkring ett år sedan när en rappare från USA blev arresterad för en misshandel i Sverige då Trump ringde upp Stefan Löfven och skulle påverka rättssystemet. Det är ett vevis för att han beter sig på ett helt felaktigt system där han ska försöka påverka rättsväsendet. Jag hoppas att hans politiska motståndare talar om detta för väljarna. Så här har en del skrivits om Trump i Omni i nutid

•RYSSLANDSUTREDNINGEN USA:s justitieminister William Barr har tröttnat på att Donald Trump twittrar om justitiedepartementets angelägenheter.
Han gör mitt jobb omöjligt, säger Barr i en intervju med ABC News med anledning av att Trump twittrat om rättsfallet mot vännen och rådgivaren Roger Stone.

Barr anser att Trump genom sitt agerade och sin kritik av de federala åklagarna i fallet underminerar rättsystemet, skriver New York Times.
Åklagarna i fallet hoppade av efter att deras beslut om ett fängelsestraff för Stone på mellan sju och nio år justerades ner av justitiedepartementet efter att Trump twittrat om fallet. – Jag tänker inte låta mig mobbas eller påverkas av någon, säger Barr vidare.slut citat Omni.

Bli först att kommentera

Järnvägar där tågen kan gå 250km är höghastighetsbanor. Tänk på det när ni säger nej till höghastighets tåg

Av , , 4 kommentarer 5

Man läser till och från insändare som inte vet vad de talar om. Jag menar då vilken standard som ska byggas efter kusten norrut och som heter Norrbotniabanan. Jag har sett insändare där man säger satsa på Norrbotniabanan och skrota höghastighetståg.

Då kan jag tala om att Norrbotniabanan men även Botniabanan där tågen ska kunna köras i 250 km i timmen är höghastighetsbanor. Järnvägar som byggs med den hastigheten är höghastighetsbanor men det finns olika standard som kallas höghastighetsbanor men lägsta gräns för det är 250 km i timmen. Då får man trots allt ökad kapacitet med ERMTS signalsystem. Det är att man kör via datorer och inte ett gammalt signalsystem. EU ska även gå över till ERMTS standard.

Tyvärr köpte man inte in tåg som kan gå så fort när man köpte in tågen för Botniabanan. Norrbotniabanan och alla andra nya järnvägar ska även innehålla signalsystemen med ERMTS vilket gör att man ökar kapaciteten. När Botniabanan byggdes är den för det systemet men när det blev en borglig regering så byggde man inte enligt den standard som är för högre hastighet och inte innehöll de stigningar och kurvradier som behövs för 250 km i timmen. Norrbotniabanan däremot ska byggas för 250 km. Man bröt då även det avtal som fanns att Ådalsbanan som går mellan Kramfors och Sundsvall fick inte Botniabanestandard som fanns i avtalet.

4 kommentarer

Boris Johnsson försöker härma Donald Trump.

Av , , Bli först att kommentera 1

Boris Johnsson beter sig som Donald Trump. Nu håller han på att bilda en ny regering. I den ska han också sparka finansministerns rådgivare. Det ställde finansministern sin egen plats till förfogande när han inte fick behålla sin expert. Det är lite av samma system Trump har använt och kickat folk om de inte gör exakt som han vill. Omni har berört detta idag i en artikel och så här skriver Omni.

•STORBRITANNIENS FRAMTID
En som får lämna i Boris Johnsons ommöblering av regeringen är finansminister Sajid Javid, skriver brittiska medier.
Enligt uppgifter till BBC:s politikreporter Laura Kuenssberg fick Javid erbjudandet att behålla ministerposten om han gick med på att sparka sina rådgivare – något han vägrade.

Flera andra brittiska medier har fått samma uppgifter.
Enligt Sky News väntas Rishi Sunak vid finansdepartementet ta över posten. Slut citat Omni

Bli först att kommentera