Vänsterpartiets agerande nu visar tydligt att man fortfarande är kommunister( reviderat)

Av , , 2 kommentarer 0

Nu har det bevistas fullt ut att Vänsterpartiet har inte lämnat kommunismen. Den har i alla tider sysslat med olika hot för att få fram sin politik. Jag trodde att man ev hade lämnat den när Jonas Sjöstedt blev ordförande men det var helt fel av mig. Här i Umeå syns det hur tydligt som hälst att kommunismen ligger i botten bland annat att allt ska göras och skötas av det offentliga och de är inte som vi att vi står för en bland ekonomi.

Nu vill de ha svar inom 48 timmar på ett förslag som ännu inte är lagt och hotar med att fälla regeringen. Det kan inte tolkas på att sätt att de i stället för en regering som står bakom en januariöverenskommelse med C och L vill ha en högerregering ledd av moderaterna till sammans med Kd L och Sverigedemokraterna. Det behövs nog ett stöd av SD för att fälla regeringen. Då vill V slå armkrok med ett parti som har sina rötter i Nazismen och främlingsfientlighet och mot invandring högst på listan

V vill därmed slopa fram en regeringskonstellation som är för hur mycket privatiseringar som helst men även stora skattesänkningar som tas från olika välfärdssatsningar. Jag hoppas om att de fäller S regeringen så vill jag att vårt parti också ska SVTs allt samarbete med V för framtiden men även upphöra med de frågor som S regeringen gjorde upp med Vänstern under den förra perioden. Bryter man att stötta S som regeringsalternativ bryter man de uppgörelser som skett tidigare.

Deras nuvarande agerande är kommunismen i ett nötskal. Hot är en fråga men också respekten för de överenskommelser som skett inför den här perioden. Det här visar som många tratt att V har lämnat kommunismen med det har de aldrig riktigt gjort och jag känner många vänsterpartister som öppet erkänt att de är kommunister. Det är inte heller så konstigt för man lämnar aldrig grundvärderingarna gör att man byter namn

Tänk så fruktansvärt korkat att V ska bland in en förening av medlemmar i en förhandling om hyressättning i nyproduktion. Vill påminna om att Umeå er en av kommunerna som tvingats sälja en del av allmännyttan för man under en längre tid inte fått den hyreshöjning som behövts till rep och underhåll. Det här var ett mycket starkt bevis att man är kommunister. Ta ställning för en part.

2 kommentarer

Bra att polisen tog krafttag mot knarkhandel i Göteborg, bland annat hos välbeställda medborgare

Av , , 1 kommentar 4

Det har varit mycket diskussioner om vad man kallar gängkriminaliteten . Det dessa människor sysslar med har oftast att göra med handel med droger och det är en hård kamp om knarkmarknaden. Nu har polisen i Göteborg gjort ett bra jobb och funnit 745 köpare av kokain. Det är självklart som Damberg säger att vi alla har ett ansvar kampen mot gängkriminaliteten och kampen mot knarket.

Men jag undrar vad det är för folk som är ”småbarnsföräldrar i välbärgade områden. De göder den organiserade brottsligheten” sa polisen Johan Ekström. Man blir mörkrädd när man hör hur välbärgade småbarnsföräldrar agerar. Det är klart att de har en fördel ett tag att de behöver inte agera brottsligt för att kunna köpa kokain. Men det blir säkert annorlunda när de sitter fast i drogträsket och ekonomin försämras. Jag tycker det är bra att polisen tar krafttag mot droger och de som lever på detta nämligen den organiserade brottsligheten

Så här skriver Omni om det som hänt i Göteborg.
Alla har ett ansvar för att trycka tillbaka gängkriminaliteten. Det säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till DN med anledning av den utredning i vilken polisen i Göteborg har identifierat 745 misstänkta kokainköpare.
Det som polisen har fått fram i undersökningen är ”otroligt viktigt”, menar Damberg.
– Att det är hundratals människor som genom sitt agerande faktiskt är med och göder gängkriminaliteten ekonomiskt, säger han till tidningen.
Polisen Johan Ekström säger att personerna i utredningen återfinns i ”alla yrkeskategorier” och att det handlar om ”vanliga Svenssons”. Slut citat från Omni

Så här skriver Svt om det som hänt i Göteborg
En omfattande utredning om
kokainförsäljning i Göteborg har
identifierat 745 misstänkta köpare.

”Många är småbarnsföräldrar i
välbärgade områden. De göder den organiserade brottsligheten, säger polisutredaren Johan Ekström.

Bland köparna har 80 personer delgivits misstanke om brott, varav 30 togs på bar gärning. Bland dessa är 77 proc ostraffade. Under måndagen åtalades fyra män i 20-årsåldern för grovt narkotikabrott. Genom bl.a. telefonavlyssning har polisen kunnat koppla 745 misstänkta köpare genom telefonnummer.

1 kommentar

I kväll går Sverige in i fotbolls EM men är ett orättvist EM då 6 lag spelar alla sina matcher i gruppspelet hemma

Av , , Bli först att kommentera 0

I kväll möter Sverige Spanien borta och där har alla svårt att vinna. Jag tycker att detta EM är en parodi där en del lag får spela sina alla matcher i gruppspelet på hemma plan. Det tycker jag gör att det inte blir ett rättvist EM. UEFA är en koloss på lerfötter som har hållit på med mycket konstigt inte minst sedan Lennart Johansson slutade. Mutor och andra oegentligheter har förekommit. Det har väl gott att ordna ett EM utan att flera lag i gruppspelet får fler hemmamatcher. Jag tror Sveriges chanser är mycket små mot Spanien för det är helt enkelt ett för bra lag inte minst när man har hemmaplan. Kan Sverige sedan slå Polen och Slovakien då borde man kunna gå vidare även om man förlorar idag.

Italien spelar alla sina gruppspelsmatcher hemma. Det gör även Danmark, Nederländerna, England, Spanien och Tyskland. Några länder spelar aldrig hemma och ett land av dessa är Sverige. Jag tycker med det upplägget är att det inte kommer att bli ett rättvist EM detta år. Det är en fördel att spela hemma inte minst när man nu öppnat upp en hel del för publik.

Bli först att kommentera

Man misstänker i USA att Trump övervakat journalister och politiska motståndare

Av , , 2 kommentarer 1

Man funderar över vad som egentligen hände under president Donald Trump. Först och främst var det samarbetet med Ryssland inför valen. Nu är man inne på och granskar om Trumps administration övervakade politiska motståndare och journalister. Man vill höra två tidigare justitieministrar. Däremot kommer de med all säkerhet inte tala sanning för då kommer de att straffas av Trump och hans anhängare. Det har väl varit klart länge att Trump hela tiden har betett sig som en diktator. Han inbillar sig själv och många republikaner att det var valfusk och verkar inte ha fattat att poströster kommer in senare. Han planerar säkert en comeback om man ska titta på hans agerande. Det om något borde synd inte minst för samarbetet i världen och miljöfrågorna vilka Biden insett att fossila bränslen är ett hot mot hela världen.

Så här skriver Omni om de kartläggning som pågår om övervakande av journalister och politiska motståndare.
Den demokratiska talmannen i underhuset, Nancy Pelosi, vill förhöra två tidigare justitieministrar i den pågående utredningen om hur Trumpadministrationen övervakade politiska motståndare och journalister. Det säger hon i en intervju med CNN.
– Det administrationen gjorde (…) är till och med värre än Richard Nixon, sa Pelosi med syftning på Watergateskandalen.

Enligt uppgifter ska Trumpadministrationen i hemlighet ha begärt ut mobildata från demokratiska politiker och reportrar på CNN, Washington Post och New York Times för att försöka spåra läckor.
De båda tidigare ministrarna som Pelosi nu vill förhöra, Jeff Sessions och Bill Barr, har båda sagt att de inte kände till övervakningen. Slut citat Omni

2 kommentarer

Finland vann över Danmark med 1-0 i en match som även handlade om en kamp mellan liv och död

Av , , 3 kommentarer 0

Det blev ett mycket oväntat resultat i mötet mellan Danmark och Finland i EM fotbollen i Köpenhamn. Finland hade inte många chanser men tog tillvara en och de räckte till seger med 1-0. Danskarna var det helt bättre laget men de kunde inte göra mål i går. De fick en straffspark men inte ens den lyckades man få in förbi den finske målvakten som hur enkelt som helst fångade bollen. Det kan nog diskuteras om det var straff eller inte men domaren dömde straff. Det var en mycket konstig match som avbröts under minst en timme då den danske storstjärnan föll ihop och fick hjärt och lungräddning men det såg inte alls bra. Nu kunde han skicka en hälsning att han hade hämtat sig men säkert var det tungt för lagkompisarna i det danska laget att stjärnan inte kunde spela mer. Nu blev det både Finlands första mål i mästerskap och även första segern och det kan man inte ta ifrån det finska laget

Så här beskriver Omni matchen som även hade kampen om livet som inslag.
Sällan har det varit tydligare att fotboll är tämligen oväsentligt jämfört med frågor om liv och död. Det skriver finska Huvudstadsbladets Jonas von Wendt efter EM-matchen mellan Finland och Danmark där den danske stjärnan Christian Eriksen kollapsade och fick genomgå hjärt-lungräddning på plan.
von Wendt hyllar såväl vårdpersonalens snabba insats som publiken och de övriga spelarna för hur de agerade i samband med den dramatiska händelsen.
”De unisona Eriksen, Eriksen, Eriksen måste ha hörts över Öresund. Fotboll kan och ska förena”, skriver han.
DN:s Johan Esk beskiver bilderna på hur Eriksen i direktsändning föll ihop som ”lika odramatiska som fruktansvärda”.
”De där bilderna från Parkens fotbollsplan i Köpenhamn kommer vi som såg dem också att ha som en evig påminnelse om vad livet är. Ett skört tillstånd”, skriver Esk.
Aftonbladets Erik Niva skriver att inget han någonsin upplevt på en fotbollsarena går att jämföra med det som skedde på Parken. Han diskuterar om det var rätt eller fel att återuppta matchen.
”Jag vet inte, jag kan verkligen inte svara på det. Jag är inte i någon som helst position att ha några synpunkter och åsikter runt hur spelarna valde att agera och reagera”, skriver han. Slut citat Omni

3 kommentarer

Igår startade EM i fotboll och det blev Italien som vann rättvist

Av , , Bli först att kommentera 1

Äntligen var fotbolls EM i gång i går kväll. Italien mot Turkiet spelade på fotbollsstadion i Rom. Det fanns även en viss publik inne på stadion. Italien var mycket bra och skapade många chanser men det såg länge ut som det skulle bli svårt att slå hål på det Turkiska försvaret. I halvtid stod det 0-0 men Italien hade först och bäst chanser. I början av andra perioden blev det självmål då den Turkiske spelaren stod i även på ett hårt inlägg och bollen hamnade i mål. Sedan var matchen egentligen över och till slut stod det 3-0 till Italien. Jag gillade vad jag såg och det var ett helt nytt Italien på plan. Jag tror efter gårdagen att Italien blir ett lag som säkert har chansen att vinna EM. I vilket fall som helst en mycket bra match och ett rättvist resultat med en domare som inte blåste sönder matchen

Bli först att kommentera

Tre åtgärder måste till för att rädda strömmingen, förbjud fiske för båtar som dammsuger haven, tillåt jakt på säl och skarv

Av , , 1 kommentar 11

Det ser mörkt ut för strömmingen i framtiden och det tas upp alldeles för mycket fisk hur havet, Bottenviken Bottenhavet och Östersjön. Det måste först bli ett slut på alla som rovfiskar människor, säl och skarv. Sverige och alla länder som berörs måste sätta ett totalstopp på allt fiske där man mer eller mindre trålar havet helt rent. Det enda är lite småfiskare i respektive land som ska få fiska.

Det gäller även att få ett slut på skarven och sälen som också hjälper till en he del. Det är för mycket säl och skarv och den måste man skjuta bort för något alternativ finns inte. Svenska regeringen måste agera med all kraft mot det rovfiske som sker med stora båtar. Ska fiskestammarma på strömming stoppas omedelbart och fisken måste få återhämta sig själv. Går inte EU med på detta sätt förbud på svenska vatten och få även med finnarna så räddes en stor del av strömmingen. Finland och Sverige borde kunna enas om åtgärder för fisket men även för jakten på säl och skarv och går inte EU med på detta gör det ändå. Eu har ställt till det med ett helvete när man inte tillåter att sälen ska tillvara tas. EU däremot tillåter att man får med enorma båtar och mycket utrustning fiska ut Bottenviken, Bottenhavet och Östersjön. Jag litar på Erik Bergkvist att han tar upp det i EI och att alla riksdagsmän gör sitt jobb och tillåter jakt på säl och skarv och fattar beslut som gör att strömmingen får finnas kvar i våra hav

1 kommentar

Det blev en hög kostnad för Danmark att ta hand om de smittade minkarna

Av , , Bli först att kommentera 1

Det blev en dyr smäll för danskarna att ta hand om de coronasmittade minkarna man först hade dödat och sedan grävt ned. Det var märkligt tycker jag att man inte tog hand om de direkt. Nu grävda man ned dem och sedan grävde men fram dem igen och brände upp dem.

Så här beskriver Omni detta.
Kostnaden för att avliva de danska minkarna hösten 2020 väntas landa på över 800 miljoner svenska kronor, rapporterar den danska nyhetsbyrån Ritzau.
Det var när det visade sig att minkarna kunde sprida en variant av coronaviruset som befarades kunna stå emot vaccinerna som den danska regeringen beslutade att minkarna på landets minkfarmer skulle avlivas. Det är notan för den massavlivningen som ingår i de 800 miljonerna.
När det senare visade sig att det började stinka och läcka vätska från omkring fyra miljoner minkar som grävdes ner på Jylland så fick de grävas upp igen. Varken den kostnaden, eller kompensationen till minkföretagarna, ingår. Slut citat Omni

Bli först att kommentera

USAs president kommer på Europabesök men ingen vet vad han egentligen kommer att ta upp

Av , , 4 kommentarer 0

USAs president Joe Biden ska göra sitt första Europabesök som avslutas med ett möte med Rysslands president Putin. Det spekuleras en hel del vad han kommer att ta upp på den resan. Det har varit en del frostiga relationer med USA och jag för min del hoppas på en återgång till mera frihandel som inte låg i förre presidentens Donald Trumps intresse. Troligen blir det först och främst att återskapa förbindelserna på ett mera normalt plan.

Så beskriver Omni vad man tror kommer att vara på agendan.
Efter fyra skakiga år med Donald Trump i Vita huset ser Europas ledare med stor lättnad fram emot Joe Bidens första besök, skriver Sky News Michelle Clifford i en analys.
Ett av Bidens syften med resan är att återknyta banden med de europeiska länderna, och inte minst stärka den e”särskilda relationen” mellan USA och Storbritannien. Men detta kan sättas på vissa prov redan under det inledande mötet med den brittiske premiärministern Boris Johnson, tror Clifford.
Hon påpekar bland annat att Biden ”inte är något fan av brexit” och att han sannolikt kommer att upprepa sina krav på att britterna lever upp till avtalen med EU. Samtidigt poängterar hon att Johnson inte är förtjust i att tala om att det finns någon ”särskild relation” över huvud taget, då detta kan ge sken av att Storbritannien inte klarar sig på egen hand.
DN:s Michael Winiarski blickar framåt mot resans avslutande möte mellan Biden och Rysslands Vladimir Putin. Han frågar sig om det finns någon punkt där de båda presidenterna kan enas och vad de egentligen ska tala om.
”Inför mötet ger Moskva och Washington så olika svar att det ser ut som om de två presidenterna kommer att tala förbi varandra”, skriver Winiarski. Slut citat Omni

4 kommentarer

Kommer Umeås moderater att samarbeta med Sverigedemokraterna nästa mandatperiod Anders Ågren

Av , , Bli först att kommentera 8

I Sverige där kryper moderaterna i säng med Sverigedemokraterna sedan Ulf Kristersson blev partiledare. För mig har det inte varit förvånade få Kristersson själv kan betecknas som extremhöger men under alliansregeringen och Fredrik Reinfeldt fanns inte den möjligheten. Fredrik Reinfeldt kunde inte tänka sig den främlingsfientliga linjen och i valrörelsen sa han bland annat öppna era hjärtan. När valet var förlorat slutade han.

Går jag till likalt Umeå har Anders Ågren svängt 180 grader för att vara en som var en budbärare för det som de nya moderaterna och jublade för dem har han och jag tror hela partiet i Västerbotten gjort en riktig högersväng. Om det beror på att han vill visa sig som tjänare åt Kristersson vet jag inte. Om jag minns rätt har Anders stått på Reinfeldt sida inom MUF och motarbetat Kristersson. Minns jag fel då ber jag om ursäkt.

Nu är det snart val och jag tycker i alla fall det är viktigt att få veta hur Anders Ågren och moderaterna ställer sig till Sverigedemokraterna eller om Ågren gått ifrån det han lovade mig att inte vilja ha med SD att göra. Nu frågar jag dig Anders Ågren och vill ha ett svar som du står gör. Kommer du och moderaterna i Umeå och Västerbotten göra upp med SD om politiken oavsett om det blir i majoritet eller i opposition. Jag frågar eftersom media inte gör det. Däremot gillar jag att det finns några gala folkpartister kvar som Olof Kleberg som i går funderar över vart folkpartiet tagit vägen som han ansåg började med Lars Lejonborg och som nu helt försvann med Sabuni som vill styra med ett främlingsfientligt parti som Sverigedemokraterna som har sina ränder i Nazismen och aldrig tycker att alla människor är lika mycket värda

Bli först att kommentera