Hur många är det egentligen som dött av covid

Av , , 2 kommentarer 9

Hur många har egentligen dött av Covid. Ni som läst min blogg vet att jag ifrågasatt siffrorna redan i våras. Orsaken till detta är att jag vet att de som bor på särskilda boenden är många gånger mycket sjuka. För att få komma till vad man felaktigt har kallat äldreboenden är man så illa däran att man inte klarar sig själv och med hemtjänst. Där lever man inte så länge. Nu har man i Stockholm granskat 228 journaler och där har man i 8% av fallen sett andra orsaker än covid varit orsaken till dödsfallen. Det tror jag blir bra om man försöker rätta till orsaken till alla dödsfall i Sverige. För att man varit smittad behöver det inte betyda att covid var orsaken till dödsfallen.

2 kommentarer

Det är Moderaterna och dess regering som införde enklare regler för arbetskraftsinvandring. Nu först vaknar man hur fel det var

Av , , 1 kommentar 5

Moderaterna ångrar nu en del som de ställt till med. Det är detta med friare arbetskraftsinvandringen som de är boven bakom och införde. Man gjorde man upp med miljöpartiet om detta och det stod hela alliansen och även vänsterpartiet bakom. Nu vill de ändra på detta när man avslöjat detta med importer av folk med behov av LSS. När man förändrade reglerna för arbetskraftsinvandring var det nog för att få bort fackens inflytande på arbetskraftsinvandringen. Det har ju tidigare kommit fram att många som kom hit mer eller mindre var en form av slavhandel och man tog hit folk för att jobba på McDonalds och med kontrakt som gjorde det svart med den låga lönen att betala tillbaka kostnaden. Det ska självklart kunna finns en arbetskraftsinvandring men det ska vara till kvalificerade jobb. Det är M som är boven till de regler som finns om arbetskraftsinvandring och som måste ändras och inte bara där det fuskas med assistansersättningen

1 kommentar

SD Har aldrig varit demokrater

Av , , Bli först att kommentera 5

Så här skriver Aftonbladet om detta vilket jag tycker är helt korrekt. Den som gjort detta konstaterande är Anders Lindberg .

Tyvärr, SD har aldrig varit demokrater
Stormningen av Kapitolium är en vändpunkt. Precis som 11 september var en annan slags milstolpe, eller finanskrisen.

Eller pandemin.

Efter Berlinmurens fall levde västvärlden länge i villfarelsen att resten av världen nu skulle bli som oss. Att demokrati och mänskliga rättigheter skulle spridas och att underbara dagar låg framför oss.

Det fanns skäl till det. Den liberala demokratin hade krossat fascismen på 40-talets slagfält och kommunismen i Östeuropa erstattes av fria länder som i många fall även blev medlemmar i EU.

Men det var samtidigt naivt.

2016 rasade mycket av den världsbilden ihop. Donald Trump valdes efter en kampanj byggd på lögner till USA:s president och Brexitomröstningen gjorde ordet ”postsanning” till årets ord i Oxford Dictionary.

Överallt vädrade auktoritära krafter och särskilt extremhögern nya möjligheter. Så även Sverigedemokraterna.

Och, överallt försökte den etablerade högern låtsas att allt var business as usual.

När bland annat Aftonbladets ledarsida varnade för vad Donald Trumps eller för den delen SD:s makt skulle innebära möttes vi av en flodvåg av kritik och anklagelser om att ”brutalisera” eller ”polarisera” debatten.

När jag jämförde med historiska exempel på högerns misslyckade försök att kontrollera extremhögern angrep Ebba Busch mig från riksdagens talarstol.

Budskapet var entydigt: av historien fanns inget att lära, nu skulle dörrarna öppnas på vid gavel för samarbete med SD.

Nu har historien återupprepats, igen.

Mainstream-republikaner som trodde att de kunde kontrollera Trump fick gömma sig i bänkarna när en mordisk mob stormade kongressen.

Enligt uppgift från åklagare kan det ha funnits planer på att mörda ledamöterna och även vice president Mike Pence.

I vissa delar av svensk höger spelas försöket till statskupp ner. Vissa vill inte ens kalla det ”statskupp” utan använder olika förskönande omskrivningar. Och moderater och kristdemokrater är mycket upprörda över att deras samarbete med Trumps systerparti SD nu ifrågasätts.

Jag tycker det är dags att plocka av skygglapparna. SD grundades av fascistiska och nazistiskta grupper. Partiets företrädare har hela tiden hyllat Trump, Viktor Orban och andra auktoritära ledare.

Vad talar för att de inte skulle mena vad de säger?

Mitt svar är: absolut ingenting.

SD har aldrig varit ett demokratiskt parti. Om de får makt kommer de att använda den som Trump har gjort. Att tro något annat är utomordentligt naivt.

Detta har Aftonbladets ledarsida sagt i flera år. Efter stormningen av Kapitolium verkar allt fler i samhällsdebatten ha kommit till samma insikt. Det är glädjande.

Men det finns ett före och ett efter 6 januari.

Före stormningen kunde man försvara sig med att man inte visste eller förstod vad extremhögern är beredda att göra.

Efter 6 januari kan man inte det längre. Den som idag vill bjuda in dessa krafter till maktens smörgåsbord gör det med öppna ögon.

Eller så har man värre motiv.

Högerpopulister byter järnrör mot offerkofta
En liknande historieförfalskning som ”The Lost Cause” har redan inletts om stormningen av Kapitolium. Den som lyssnade på debatten i representanthuset i torsdags om riksrättsåtalet mot Trump fick höra att stormningen av Kapitolium beror på polarisering och därmed att båda sidor är lika skyldiga.

”Robert De Niro sa att han ville slå presidenten i ansiktet och Madonna funderade på att spränga Vita huset”, sa Ken Buck, republikan från Colorado upprört. Slut citat Aftonbladet och en bra analys av SD och extremhögern

Bli först att kommentera

I morgon är det två år sedan Januariavtalet kom till

Av , , Bli först att kommentera 4

I morgon är det två år sedan januariavtalet kom till. Kom ihåg att det kom till för att hålla Sverigedemokraterna utanför. Centerpartiet och Liberalerna anslöt sig till regeringen i ett budgetsamarbete och januariavtalet och dess punkter som skulle gälla för resten av mandatperioden. Jag tycker Anders Lindberg en bra ledare om detta i Aftonbladet där han går tillbaka i tiden och tittar även på de mörka krafterna som både Bildt och Reinfeldt inte ville ha att göra med. Han har även flera gånger tagit avstånd från det höger som styr i USA och för jag tror när man läser det som händer försöker hitta ett sätt att straffa de som inte fullföljt valfusket

Så här börjar ledaren i Aftonbladet Tyvärr kuppade M, KD och Sverigedemokraterna en budget som kom att gälla för 2019. Januariavtalet ger SD den makt de förtjänar
”Det här betyder krig” skrev Åkesson. Var tror ni det slutar?

I morgon har det gått två år sedan januariavtalet ritade om den politiska kartan i Sverige. Överenskommelsen syftar till att ställa SD utan politiskt inflytande och värktes fram av en ovillig riksdag.

Ingen älskar januariavtalet.
Men alla alternativ var sämre.
”Det här betyder krig, i riksdagen och i kommande valrörelse.” skrev Jimmie Åkesson på Twitter när S och MP presenterade sin nya migrationspolitik i oktober.
Vart sådan retorik kan leda såg vi i veckan från Washington.

Nu vill Åkesson bli justitieminister, med makt över polis och säkerhetspolis, i en M-ledd regering.
Men vi börjar från början.
Fascismen krossades på slagfältet 1945, men idéerna dog inte. Och i takt med att människor glömt har ytterkantens höger förnyat sig. Stövlarna och uniformerna lades undan. Hånet av demokratin ersattes av retorik mot ”korrupta eliter”. Tyska begrepp som ”Lûgenpresse”, lögnpress, byttes ut mot ”Fake news”, fejkade nyheter.

Hatet mot judar och homosexuella har kompletterats av förföljelser mot nya minoriteter, inte minst muslimer. Och de urgamla myterna om judiska konspirationer kallas idag rätt och slätt ”George Soros”.

Men kärnan är den samma: en världsbild där ett nationellt definierat ”vi” har större rättigheter än ”dom”. Föreställningen att makt är rätt, ett förakt för svaghet och en nostalgisk dröm om hur folkets svunna storhet och renhet ska återupprättas.

Fascismen har inte stått stilla sedan 1945. Dagens arvtagare, högerpopulismen, säger sig acceptera demokratins yttre former. Men som vi såg i USA är detta bara bluff. Fascismens språk är – nu som alltid – knytnävarna.

Sverigedemokraterna grundades av män som SS-Rottenführer Gustaf Ekström som tjänstgjorde i SS högkvarter i Berlin under kriget. Partiet är en sammanslagning av vrakgods från öppet nazistiska Nordiska rikspartiet och fascistiska Nysvenska rörelsen.

Detta vet vi.
Liksom att partiets förste riktige partiledare Anders Klarström dömdes för att ha hotat underhållaren Hagge Geigert.
”Vi ska bränna dig ditt jävla judesvin. Fy fan ditt äckliga lilla judesvin. Passa dig! Vi ska komma och döda dig!” ringde han och sa, anonymt.

I dag använder SD:s svans sociala medier istället. Men de anonyma rösternas budskap har inte förändrats.
När dagsljuset sipprat in i SD:s hat och hot-maskin på nätet har det visat sig att partiföreträdare på alla nivåer fortfarande låter ungefär som Anders Klarström.

Med januariavtalet fick denna rörelse precis det inflytande som den förtjänar: inget alls.

I dag pratar vi sällan om orsaken till att januariavtalet skrevs. Två år av strider om LAS, marknadshyror och diverse bisarra skattesänkningar har gjort att många till vänster har börjat hata det.
Men alternativet var att Ulf Kristersson skulle ha bildat regering med Sverigedemokraterna som stödparti.

Tänk om vi mitt i coronakrisen haft en regering på Jimmie Åkessons nåder?
Till för sex år sedan höll även Moderaterna rågången. Fredrik Reinfeldt (M) markerade stenhårt och höll SD på armlängds avstånd under sin regeringsperiod.

Inför valet 2014 skrev Carl Bildt (M) på DN-debatt:
”De flesta som överväger att rösta på Sverigedemokraterna gör det nog som en missnöjeshandling, snarare än att de delar det nästan fascistiska idéarv som ytterst finns i delar av botten av detta parti.”

Men idag är tongångarna annorlunda. Ulf Kristersson gör allt vad han kan för att närma sig Sverigedemokraterna i hopp om att sno deras väljare. På sociala medier är det idag inte längre så lätt att se vem som är moderat riksdagsledamot och vem som är ett anonymt SD-troll.
Kristdemokraterna har gjort ungefär samma politiska resa, om än med något vulgärare retorik.

Ett Sverigedemokraterna för tjejer, som Veronica Palm (S) uttryckte saken.
Vinsten med januariavtalet är att vi slipper detta gäng i Rosenbad under fyra år.

Att Alliansen har upplösts är bra, blockpolitik är i grunden inget att sträva efter. Istället är det bästa om man kan samla breda och långsiktiga majoriteter i riksdagen. Först då är det möjligt att sjösätta reformer som håller över tid och som verkligen kan förändra i grunden.

Men dagens moderater är inte kapabla till denna typ av kompromisser. Istället tänker de försöka ta chansen att bilda en konservativ regering. Risken att de lyckas är uppenbar, särskilt som Liberalerna sannolikt kommer att åka ur riksdagen under nuvarande ledning.
Nackdelen med januariavtalet är stora delar av politiken.

Den har inte lett till ökad jämlikhet. Haveriet med marknadsskolan fortsätter. Välfärdsbolagen roffar fortfarande åt sig. Skatterna för de med högst inkomster har sänkts.
Arbetsmarknaden blir otryggare och arbetsmarknadspolitiken är en centerpartistisk lekstuga.

Men går man igenom dess 72 punkter finns det även bra saker. Som stora satsningar på välfärden i regioner och kommuner, politik för utveckling i hela landet, utbyggnad av järnväg och en påfallande radikal klimatpolitik.
Januaripartierna är och förblir ett resonemangsäktenskap. Men summerar man plus och minus så har Stefan Löfven trots allt lyckats. Under sin första mandatperiod som statminister fick han hantera både en flyktingkris och ett terrordåd mitt i Stockholm.

Den andra har präglats av pandemin och av den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet.
Kanske ligger en tredje mandatperiod trots allt inom räckhåll. I valet mellan Stefan Löfven och ett konservativt block där SD kan vara största parti lär många borgerliga väljare att tänka sig noga för.

Efter två år älskar fortfarande ingen januariavtalet. Få har nog lagt champagne på kylning inför morgondagens jubileum.
Men medan bilderna från ett sönderslaget Kapitolium rullar förbi i TV-rutan kanske man borde göra det. Slut citat Anders

Bli först att kommentera

Liberalerna kluvna och i fritt fall klarar Sabuni detta

Av , , 1 kommentar 6

Det är inte underligt att det går utför för Liberalerna. Man är ju inte ett parti längre och det finns många tunga liberaler som har blivit irriterade över partiledaren uttalande om migrationspolitiken. Det har kommit starka reaktioner mot partiledarens agerande. Det finns högerkrafter i partiet som vill lämna januariöverenskommelsen men även de som står för de grundläggande liberalerna som alla människors lika värde, frihet och jämlikhet. För den gruppen är det helt otänkbart med ett samarbete med Sverigedemokraterna. Det har till och med varit ett stort upprop mot att ha med SD att göra. Jag har svårt att se hur ett parti ska kunna hålla ihop med de åsiktsskillnader som finns. Jag tror att Sabunis tid som partiledare kan var över fortare än vi tror

Jag lägger här ut en ledare från lördagens Aftonblad som gjort en bra analys av Liberalerna som kommer här

Polarisering är ordet på modet. Vad man än tycker om det begreppet illustrerar det vilka poler den politiska debatten står mellan: högerpopulismen och motståndet. Det borde alltså vara lättare än någonsin att vara liberal. Att inse att nu är tiden att stå upp för den liberala demokratin, de liberala grundvärdena om alla människors lika värde, frihet och jämlikhet.

Men i Sverige famlar bisarrt nog Liberalerna i blindo.
Sannolikt bävar partiets medlemmar inför varje väljarmätning: sist visade den på bottenrekordet 2,2 procent (Demoskop). Var sjunde medlem lämnade partiet 2020. Vid årsskiftet var medlemssiffran 12 179. Snart är det väl bara liberala ledarskribenter kvar.
Upprop mot ett samarbete med SD
I torsdags skrev 152 liberaler under ett upprop i det liberala nyhetsmagasinet

NU mot att Liberalerna ska ”rida på den populistiska tigern som nu ryter”. Dessa liberaler vill se ett tydligt besked om att partiet inte kommer att ingå i ett regeringsunderlag med stöd av Sverigedemokraterna. Tidigare har vi sett mindre upprop där partikamrater krävt det motsatta; att L ska lämna Januarisamarbetet med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet.
Liberalerna är förvisso individualisternas högborg, men någon jävla ordning får det ändå vara i ett parti, för att citera Vänsterns CH Hermansson.

Trampar snett gång på gång
Nyamko Sabuni har inte bara misslyckats med att sätta ned foten i regeringsfrågan, hon har till och med trampat snett. Gång på gång.
I en intervju med Expressen i veckan krävde Sabuni att regeringen skulle dra tillbaka sitt migrationspolitiska förslag om en ny humanitär skyddsgrund. L-ledaren hotade med att lämna januariavtalet om inte regeringen backade. Det skulle innebära att Sverige kastas ut i en regeringskris.

Vilken förankring har Nyamko Sabuni i Liberalerna?
Stefan Löfven sa kort och gott nej: regeringen kommer inte att backa. Men även internt gjorde Sabunis utspel tunga partikamrater ilskna. Både EU-parlamentarikern Karin Karlsbro och Luf-ordföranden Romina Pourmokhtari riktade skarp kritik mot sin partiledare.

I ett panelsamtal med stiftelsen The Global Village i oktober tog Sabuni också starkt avstånd från avskaffandet av värnskatten, sitt partis hjärtefråga i januariavtalet. Det föranleder frågan: vilken förankring har Nyamko Sabuni i Liberalerna?
Svaret är kanske att det inte är Liberalerna som ska lämna det nuvarande regeringssamarbetet, utan Sabuni som bör kliva åt sidan som partiledare. Slut citat av Aftonbladets ledare Jonna Sims

1 kommentar

Det blir minskade donationer till republikanerna för att vissa av deras senatorer ville avvisa elektorsröster

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu börjar det bli kärvare tider för republikanerna och dess ekonomi.. Det är stora donatorer som drar sig undan på det sätt republikanerna betedde sig när det gäller valfusket som Donald Trump kallade det. Man har fått problem för att sex senatorer ville avvisa elektorsrösterna i sex delstater. Jag tycker det är bra att man reagerar och gör det kraftigt.

Så här beskrivs detta av Omni
Oron över att inte få tillräckligt med donationer för att kunna säkra senaten via kampanjarbete vid nästa val sprider sig i det republikanska partiet, rapporterar AP.

Att sex republikanska senatorer röstade för att avvisa elektorsrösterna i vissa delstater, efter att Kapitolium stormades av Trumpanhängare, ses som problematiskt.

Flera företagsgiganter, som exempelvis Nike och Walmart, gick snabbt ut och sa att de kommer att hålla tillbaka donationer till republikaner som inte erkände valresultatet i Arizona och Pennsylvania. Slut citat

Bli först att kommentera

Hur kan det vara möjligt att Kungen är prioriterad att få en spruta nu mot Covid

Av , , 6 kommentarer 9

Hur fungerar prio ordningen när det gäller vaccineringen. Kungen har jag sett har fått sin spruta. Kungen och jag är födda samma år och vad jag vet är kungen kärnfrisk medan jag har både högt blodtryck och diabetes. Media har talat om och visat bilder när kungen fått sin spruta men vad jag har sökt att hitta vilken prioritetsordning som kungen tillhör. Han måste av någon outgrundlig anledning ha fått gå före det prio ordning som gäller. Det måste vara någon i Region Stockholm som är moderatstyrda som tycker att Kungen kan gå före någon som är på något boende eller någon person som jobbar på någon akutavdelning.

Avslutningsvis skulle det varit intressant att veta hur Aftonbladet och sossehataren Lena Melin ha reagerat om Stefan Löfven har gått före och fått vaccin. Det här har kommit ut via media där jag läst detta. Men inget media har frågar varför kungen fått vaccin nu. Jag har träffat kungen många gånger men nu tycker jag det är illa att han har företräde till vaccin när ingen annan som inte bor på äldreboende har fått en spruta.

6 kommentarer

Ebba Bush har påstått att Löfven sagt saker som han inte har sagt

Av , , 1 kommentar 5

I går kväll blev jag än en gång påmind och hur den kristna högern har agerat i Sverige. Det gäller självklart Ebba Bush uttrycker sig. Det är lika mycket lögner och kanske hon inte vet hur Sverige fungerar. Hon har tidigare sagt om Stefan Lövfen när det gäller pandemin berått mod” ha tillåtit coronaviruset att spridas i Sverige. Är det några som gjort detta är det de regeringar som hennes parti tillhör och som styrt sjukvården i regionerna. Det är regionerna som har ansvar för sjukvården i de flesta regionerna 19 eller 20 av de 21 regionerna som inte klarat sitt uppdrag. I många av kommunerna så är det dessutom KD politiker som haft det yttersta ansvaret för äldreomsorgen. Jonas Sjöstedt. Anders W Jonsson Per Bolund har sagt att det har inte Löfven sagt.

Jag måste än en gång påstå att det är en enorm brist bland journalister i dagens Sverige när det inte vet vilken politisk nivå som både sjukvården och äldreomsorgen ligger. Det har aldrig fattats något beslut i Sveriges riksdag att staten har ansvar för sjukvården och inte heller att staten har ansvar för äldreomsorgen. Båda dessa verksamheter har regioner och kommuner det fulla ansvaret för tills man ev gjort någon förändring av huvudmannaskapet.

Jag vill också påminna om att region Stockholm fått svidande kritik av de som ska granska hur ansvariga nivåer sköter sitt jobb nämligen IVO. Det betyder inspektionen för vård och omsorg sagt att Region Stockholm har missköt vården av covidsjuka på äldreboendena. Det kan väl inte sägas annat än att högerstyret i Region Stockholm inte klarat sitt uppdrag. Det är ytterst sällan man fått höra en sådan kraftig reaktion från IVO att man misskött sitt uppdrag.

Jag är förvånad över att MP kan sitta kvar i den moderatledda regeringen som misskött vården av covidsjuka på äldreboenden. Att de ställde upp att styra med ett parti som satsar på skattesänkningar för välfärd. Att styra med moderatklanen som missköter vården på äldreboenden är en skamfläck även för media som inte verkar veta att ansvaret för sjukvården ligger på regionerna. Punkt slut. Låt oss hålla oss till sanningen

1 kommentar

EU måste godkänna Astras Zenicas vaccin nu. Storbritannien med flera har gjort det. USA bolaget drar ned på leveranser.

Av , , 2 kommentarer 5

Vad sitter det i när man inte godkänner Astra Zenicas vaccin ? Det är flera länder om jag fattar det rätt som har gjort ett nödgodkännande. Det sägs också att man väntar på några tester från USA vilket jag tror vad jag vill på. Nu drar dessutom Pfizer ner sina leveranser. Det kanske trots allt har gått ut presidentorder om Amerika First som Trump brukar säga. Om testerna från USA ska gå genom deras läkemedels verk som ska godkänna det är det en korrupt organisation. Vet inte namnet på organisationen men den ägs av läkemedelsbolagen enligt ett TV program som jag såg. Den som betsla bäst kommer fram först. Då kommer säkert ägarna fram först.

Storbritannien och Israel och Indien har gjort ett godkännande av Astra Zencas vaccin. Läkemedelstillverkning och dess forskning ligger främst i USA som köper upp goda ideer. Vill inte EU göra ett godkännande får väl Sverige göra det själv. Tittar man nu på Storbritannien som börjat vaccinera mycket folk så får man självklart mindre antalet döda. Det är en stor skam för EU att när den här pandemin slår så hårt mot folket och leder till många dödsfall då har Storbritannien kunnat vaccinera sin medborgare. Jag tror också och litar på att de har minst lika bra kunskap som EU när det gäller att godkänna vaccin

2 kommentarer

Moderaterna leder ett styre i Region Stockholm som fått kritik av IVO föratt de missköt vården av äldre

Av , , Bli först att kommentera 3

Jag förstår inte varför vi inte har fått veta att Region Stocholm har missköt vården av covidsjuka på äldreboendena. De som sagt detta är IVO ( inspektionen för vård och omsorg). I vanliga fall brukar media göra stora artiklar om det är någon expert som kritiserat regeringen. Nu är det alliansstyre i olika former som häller i styret i alla regioner utom Västerbotten. Media har inte fattat att det råder självstyrelse i Sveriges regioner och därmed är det inte regeringen som är politiskt ansvariga.

Det har dött mycket folk främst över 80 år och sen är det över 70 år. Det är bara ett fåtal under 70 år som dött.
Känner jag Stockholmarna rätt kommer de aldrig att erkänna att de missköt äldre vården. Jag tror på IVO och äldrevården kan inte ha fungerat med så höga dödstal. Ansvaret för detta ligger på en regering i regionen som leds moderaterna. Det blir så när man prioriterar skattesänkningar före äldrevården

Bli först att kommentera