Att inte folk inser att kommunister inte behövs i Svensk politik

Av , , Bli först att kommentera 4

Vänsterpartiet är en skam för vänsterpolitik. Jag tycker Stefan Lövfen har gjort helt rätt som ställt vänsterpartiet utanför förhoppningsfullt för all framtid och svaret är mycket enkelt att detta parti är inget att lita på på. Den saken är också enkel och det är att man är ett kommunistiskt parti och har alltid varit trots att man bytte namn från Vänsterpartiet Kommunisterna till Vänsterpartiet. Det fanns en anledning till detta och det var att kommunisterna var och är så nedsmutsat om hur kommunister aldrig eller nästan aldrig accepterat de demokratiska principerna. Jag har ju suttit i den ställningen att jag tvingats till att styra med vänsterpartiet för att i Umeå fanns ingen möjlighet till blocköverskridande samarbete under min tid. När det gäller den första överenskommelsen med V när Eva Arvidsson gick det bra. Hon och jag kunde lösa de uppgifter som kom men senare kastade partiet ut henne i kylan. Troligen för att de inte var nöjda med att hon inte kunde pressa oss längre.

Den andra perioden jag gjorde upp med V gick ändå hyfsat fram till slutet av perioden när Tamara Spiric klart och tydligt kränkte våra tjänstemän på ekonomikontoret så flera av dem hade tänkt att sluta. De insåg inte heller att de och hon hade gjort fel och inte heller var beredd att gå utbildning på vad politikerrollen handlar om. Har politiker betraktas precis som tjänstemän har det nog varit saklig grund för avsked. I slutet sv mandatperioden spred de två lögner på affischer om oss Socialdemokrater. Den första märkte vi när vi knackade dörr i Obbola och Holmsund var att vi skulle sölja bostadsbolaget Holmsundsbyggnader. En ren och skär lögn.

Det andra var att de sa att de räddade 10 miljoner till äldreomsorgen. Det var också en ren och skär lögn. Det var så när vi satt i förhandlingar om budgeten tyckte jag att det utrymme vi hade var lite för lite och sa att jag tar på mig att försöka hitta ett system att ta fram ytterligare 10 miljoner just till äldreomsorgen. Det var den sista budgeten jag förhandlade och då när vi skulle slutjustera budgeten under Fullmäktige kom Tamara att och sa nej till den överenskommelse jag och Lindvall gjort med V,s tre representanter inte skulle få tas för en budget i juni. Hon kom dock tillbaka efter semestern och då kunde hon ställa upp på samma förslag som tidigare. Vi sa direkt efter denna turbulens att vi inte ville ha med dem att göra senare. Efter valet 2014 kastade medlemmarna mer eller mindre ut henne. Därefter kom Edman och är jag rätt informerad sitter hon kvar på uppdragen i kommunledningen tar ut arvodena men har lämnar ledarskapet för gruppen. Nu har man satt till en vice gruppledare som jag i alla falla skulle göra en uppgörelse med eftersom han läckte vissa saker om bostaden som skadade bolaget enligt aktiebolagslagen.

Det visar att man ska aldrig göra upp med C-partiet och därför var i alla fall jag mycket nöjd att Stefan Lövfen inte ville vara beroende av kommunisterna. Han Sjöstedt å sin gör som komminister alltid gjort att se Socialdemokraterna som sina största fiender. Han är ju beredd att gå hand i hand med extrem högern i form av SD och Ulf Kristersson med motiveringen att inte LO kom i mål med LAS förhandlingarna. Jag vet att egentligen sa inte alla LO förbund nej utan det var en majoritet. Nu vill han stjälpa regeringen trots att inte utredningen blir förslag utan den ligger i papperskorgen som han ville. Det här visar att det är kommunismen som styr i vänsterpartiet nämligen att vi skall gå ifrån den Svenska modellen och det är staten som ska styra som det görs i många EU länder.

Bli först att kommentera

Svensk Travsport inget att lita på eftersom de sedan 2015 vetat om att Propulsion varit nervsnittad och fick tävla

Av , , 2 kommentarer 1

Svenskt Travsport ute på ljugarbänken. Idag fick kom domen om hästen Propulsion och ägaren straffas med att betala tillbaka prispengarna. Har det varit så att inte förbundet känt till då har nog allt varit korrekt men så här skriver Aftonbladet idag i en artikel och jag citerar
”Informationen om nervsnittningen har förbundet haft sedan 2015. Veterinär har undersökt Propulsion och har hittat ärr som kan härledas till det ingrepp som gjordes i USA 2015”
Har förbundet inte stoppat honom från start och vetat om att han var nervsnittad då kan man väl inte lägga all skuld på Daniel Reden när det gäller ekonomisk skada som drabbat andra hästägare och tränare som man kommit fram i utredredningen är inte allt Redens ansvar. Är det förbjudet att starta en häst på grund sv nervsnittning måste det vara en sak för förbundet att omedelbart ge hästen stratförbud och inte göra det sex år senare. Har läst vad flera andra tränare sagt och det är att de inte har någon tillit till Svensk Travsport. Nu skulle jag tippa att Daniel Reden och hans advokater kommer att stämma förbundet på grund inte stängt av hästen

2 kommentarer

Märkligt agerande av moderaterna med anledningen av cyberattacken mot Gunnebo

Av , , 2 kommentarer 4

Nu skyller moderaterna på Socialdemokraterna att Gunnebo utsattes för en cyberattacker och det bolaget har hand om Riksdagen. Det är säker på grund av att staten satt ut driften på anbud i stället för sköta det själva. Men visst var moderaterna med på att det är företagen som tex Gunnebo som har ansvar för IT säkerheten. Enligt Rapport togs det en lag om detta i riksdagen i fjol. Varför ska då staten klampa in på det som är företagens ansvar.

Så här skrev Svt
Säkerhetsföretaget Gunnebo, som bland annat anlitats av riksdagen och flera storbanker, utsattes för en cyberattack – vilket ledde till läckorna. Då är det företaget Gunnebo som har ansvaret för it säkerheten i Riksdagen. Så här blir det ibland när sätter ut samhällsviktiga funktioner på anbud och inte gör sakerna själva.

Så här skriver PWC om detta
En ny säkerhetsskyddslag trädde i kraft den första april 2019. I den nya lagen ställs tydligare och mer omfattande krav på organisationer som bedriver säkerhetskänslig verksamhet. Den innebär bland annat krav på att man inventerar och klassificerar IT-system och information. 
Säkerhetsskydd handlar om att organisationer som bedriver säkerhetskänslig verksamhet ska arbeta förebyggande för att skydda sig mot brott som kan hota Sveriges säkerhet, till exempel spioneri och sabotage. I den nya lagen tydliggörs kraven på och skyldigheterna för dessa organisationer, exempelvis kring hur man ska skydda uppgifter som rör Sveriges säkerhet och samhällsviktiga informationssystem. Slut citat
Det innebär att det är Gunnebo som är ansvarig för den information som stulits från Riksdagen och där någon försöker pressa ut pengar

2 kommentarer

Nu är det risk att många blir utan TV4 kanalerna och Cmore på grund av bråk

Av , , Bli först att kommentera 2

Nu är det bråk igen mellan Telia och Tele2 och deras kanal Comhem. Så här skriver Omni ekonomi om detta. Jag förutsätter att om vi inte kan se kanalerna så får vi tillbaka pengarna vi betalt för det vi lagt ut.

Så här skriver Omni. 2,1 miljoner hushåll riskerar att bli av med TV4-kanalerna och C More från och med fredag natt. Bakgrunden är att Telia och Tele2-ägda Comhem inte lyckats komma överens om en förlängning av det avtal som parterna slöt i december i fjol. Enligt ett pressmeddelande från Comhem löper avtalet ut på fredag och bakgrunden till det nya bråket är att Telia vill höja priserna ”kraftigt”.
– Det är sorgligt att vi återigen inte kan komma överens med Telia, säger Samuel Skott, kommersiell chef på Comhem, och fortsätter.
– Det är […] förvånande att Telia nu begär en kraftig prishöjning när vi så nyligen kom överens om ett avtal.
Telia har ännu inte kommenterat. Slut citat Omni

Bli först att kommentera

Jag är nästan helt säker på att de informationskanaler som används för pandemin inte når den yngre generationen

Av , , 2 kommentarer 1

Hur når man den yngre generationen om smittspridningen och hur får de reda på Folkhälsomyndighetens allmänna råd. Ingen ska i alla fall inbilla mig att det är någon eller några som ser presskonferensen från FHM. Jag tror inte heller det är många som läser dagstidningarna så de vet vad som händer på området. Jag är mycket tveksam om de skaffar sig information genom att höra på lokalradion eller tittar på TV och ser nyhetsprogrammen. Jag tror inte heller de nås av någon information av vad smittskyddsläkarna ger för lokala råd. Jag är därför helt övertygad om att det är därför som den yngre generationen trängs på bussar, krogar och på de flesta ställen där det samlas människor. Ingen ska inbilla mig att informationen når ut till den unga generationen. Tyvärr är spridningen av samhällsinformation inte up to date. Här måste man tänka till hur man når alla tex när det gäller den pandemi vi är uppe i. Undra på att det blir smittspridning igen.

2 kommentarer

Jag tror att Trump blir återvald trots alla skandaler som finns runt honom

Av , , 4 kommentarer 1

Nu är det knappt en vecka kvar tills det är presidentval i USA. Intresset verkar stort och det är många som förtidsröstat. Men alla får inte rösta i USA. Det var i en stat där man haft folkomröstning om att ändra en lokal lag som skulle ge tidigare straffade rösträtt och folket röstade ja till detta. Guvernören dvs landshövdingen stoppade detta med hjälp av sina republikaner i domstolen. Han la dessutom till att man skulle ha betalt sina böter. Det har också hänt bara för några dagar sedan att en ny konservativ domare utsetts till Högsta Domstolen. Då kan den på eget bevåg efter överklagan från Trump utse honom till president. USA är varken en rättstat eller en demokrati. Den grundlag som man dömer efter har Sins röttet sedan USA bildades.

Man kan inte heller säga att det finns krav på något ekonomiskt ansvar i landet då man är ett av de länder som har högst låneskuld av alla länder.Trump har sänkt skatterna med lånade pengar vilket är typiskt för länder med högerledda regeringar. Jag har följt några TV serier som gjorts av Trump och för mig är det helt obegripligt att folk röstat på honom och kommer att göra det igen.

Jag tror han kommer att röstas fram igen och kanske med hjälp av Högsta Domstolen trots alla lik han har i lasten. Trots att han totalt har misslyckats med att hantera pandemin eller rättare sagt inte gjort ett enda dugg. Om det bara rörde folket i USA har man kunnat säga låt folket ha vilken president som helst men han är en fara för hela jorden eftersom att han som president kan trycka på knappen och använda kärnvapen. Han har också lämnat många uppgörelser som tex att han är en klimatförnekare trots att USA har drabbats hårt på grund av klimatförändringarna.

Jag tror att han trots alla lik i garderoben kommer att sitta kvar som president men man kanske inte ska skylla det på honom utan på de som väljer honom trots att de vet vad han har för lik i garderoben. USA är ett land som är helt sönderdelat mellan de enormt rika som har sina egna lagar och som styr landet därefter. Som valsystemet ser ut med både kongress och representanthus är det svårt att göra förändringar inom politiken och det såg man klart när Obama skulle införa en sjukvårdsreform. Ärligt talat så tror jag inte heller att Biden är den person som med kraft skulle kunna få USA på rätt väg när det gäller världens gemensamma problem miljön. Jag är också mycket förvånad över hans samsyn i många frågor med diktatorn från Ryssland nämligen Putin. Men katastrofen blir inte mindre av att Trump är emot frihandel vilket jag tror behövs om världen ska kunna betala kostnaderna för pandemin. Om en vecka vet vi hur valet troligen gick även om det kan ta lång tid innan ett slutresultat blir klart

4 kommentarer

Björklöven har en svår hemma mot Västervik och klackens hjälp hörs inte

Av , , Bli först att kommentera 3

Då var det dags för Björklöven i kväll med en ny match. Den spelas i A3 Arena och motståndet heter Västervik. Det är mycket tätt mellan matcherna och visst frågar jag om det är riktigt hälsosamt med så matcher tätt inpå varandra. Oavsett vad man gör och dessutom under hög anspänning måste det slita på kroppen på spelarna. Kroppen behöver vila efter hård anspänning och dessutom blir det ingen träning utan i stort sett bara matcher. Efter dagens match kommer en ny på fredag borta mot Vita Hästen med troligen bussresa till Norrköping. Sedan är det på söndag borta mot Södertälje men då reser man nog inte hem men hotell kostar stora pengar när det inte är någon publik som betalar.

Så till dagens match som jag tror blir en svår match för det blev kämpigt sist och Löven och alla andra är nog lite förvånade över över Västerviks spel. Jag tycker de varit mycket bättre och duktigare i år än tidigare så det blir ingen enkel match i kväll. Man har dessutom haft domarna emot sig i de flesta av matcherna där Lövarna får sitta i utvisningsbåset när inte motståndarna får något straff för samma förseelse som en Björklövenspelare åkt ut för. Nu får man dessutom Rahimi avstå från honom då han fick tre matchers avstängning för en förseelse som i alla fall var svårt att se att det skulle varit annat än en vanligt 2 minuters utvisning vilket domaren utvisade för. Att det ska bli matchavstängningar för en två minuters utvisning är ett ohållbart bestraffningssystem. Ska man även granska och utdöma straff på alla andra felaktigheter då är ishockeyn på helt fel väg. Jag kan förstå att man inte litar på domarna men retroaktiva straff är inte rimligt och det är fler än Löven som drabbats.

När bloggen skrivs har inte laguppställningarna kommit men Grundström och Rahimi är inte på isen. Jag vill och önskar att Björklöven ger järnet hela matchen och inte gör som senast tror att matchen är vunnen när man leder med 2-0. Man måste kämpa in i kaklet. Tyvärr får vi inte se matcherna live och man undrar om det blir några matcher inför full hus och med Björklöven klacken ordentligt på tårna. Det ser mörkt ut på grund av Pandemin och vore det någon ruter i C-More borde de bjuda på gratis tittande till alla som köpt årskort till att se de hemmamatcher som lagen spelar. Det borde gälla för alla lags hemmamatcher och kan inte vara omöjligt med dagens teknik och klubbarna kan säker visa vilka som har årskort.

Bli först att kommentera

Koldioxidfri el är framtiden, byggt ut stoppa ny ledning för kraftöverföring, jobben till Norrland där elen finns

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu är det dags att bygga ut elproduktionen. Det sker en snabb övergång till drift av bilar på el från fossila bränslen. Vi i Norrland kan inte heller räkna med att elen räcker till om alla bilar går på el. Vi har ytor som mycket väl lämpar sig för vindkraftsutbyggnad och man får följa upp detta noga så att man hinner bygga ut elproduktionen. Dessutom kommer även industrin att behöva el och jag tänker på Batterifabriken i Skellefteå och SSAB i Luleå som kan minska koldioxidutsläppen mycket om man övergår till el. Vi behöver lokalproducerad el i Norrland och det är nog all el som finns tillgänglig.
Det är därför inte lönt att bygga någon ny ledning söderut för kraftöverföring.

En utredning som finns visar att det blir elbrist om man i storstäderna söderut skulle övergå till att använda el som drivmedel. Där kommer det att behövas en kraftig utbyggnad av vindkraft men vi behöver nog även en kraftig utbyggnad av solenergin men det är knappast troligt att det räcker till. Det här blir troligen så att det blir dags att bygga om och till kärnkraften. Det finns numera ingen lag som säger nej till detta utan det är upp till producenterna. Möjligen finns även att det kan komma ytterligare ny kunskap om andra el energikällor om vi ska klara att minska koldioxidutsläppen i hela världen. Men det gäller att testa och utveckla elenergi nu utan koldioxidutsläppen ökar.

Ingen näring i hela världen har en sådan ljus framtid som koldioxidfri el. Slopa tanken på en ny överföringsledning av el söderut. Flytta de jobb som behöver el till Norrland. Det är dags för en återflyttning av jobben till Norrland. Flyttar jobben flyttar folk inom landet där jobben finns.

Bli först att kommentera

Skulle SD sätta sig i regeringen skulle deras förtroende rasa enligt deras egna tankesmedja

Av , , Bli först att kommentera 2

SD är nog rädda för att sätta sig i en regering. Det beror på att de inte vill ta ansvar. Där de fått makten i några kommuner har man visat på att man inte duger till att styra. Det har rasat ihop och man har fått lämna över andra. Däremot vill de vara med och påverka i stället. En ledare i Dagens arena där man kartlagt deras agerande om att styra eller bara sitta och ställa krav. Läs den och jag tror det är rätt analys.

Därför vill SD inte sitta i regering
LEDARE SD:s ledning inser att partiet skulle rasa i opinionen om de fick inflytande över politiken. Det erkänner partiets egna ideologer. Planen är att ställa krav på en M-KD-regering, men slippa ta ansvar.

Om SD får mer makt skulle stödet för partiet rasa. Det påståendet kommer inte från Dagens Arena. Inte heller från Aftonbladets ledarredaktion. Utan från Oikos, en tankesmedja med nära band till SD.

I SVT:s Agenda den 18 oktober diskuterar Arvid Hallén från Oikos ett inslag om SD. Han säger ordagrant: ”Det finns en enda sak som på ett avgörande sätt kan sänka SD i opinionen och det är att partiet tar del av att sitta i en regering, att man har ministrar och måste ta ansvar för politiken.”

SD:s egna analytiker menar med andra ord att det vore förödande om partiet fick politiskt ansvar. Då skulle man tvingas visa sina kort och den synen skulle inte gå hem. Inte minst skulle den högervridna och populistiska ekonomiska politiken dras fram i ljuset. Det skulle stå klart att SD:s budget är underfinansierad och att det minskade statliga stödet till kommunerna skulle slå mot välfärden.

Arvid Hallén arbetar tillsammans med Mattias Karlsson, SD:s centrala ideolog, på Oikos. Vad de två säger är en fingervisning om tongångarna i partitoppen. Strategin är att i likhet med Dansk Folkeparti få inflytande, men slippa ta ansvar.

Genom att studera vad som hänt i de kommuner där SD styr eller haft makten går det att få en föraning om vad som skulle kunna hända. I Sölvesborg där Louise Erixon (Åkessons tidigare sambo) är ordförande i kommunstyrelsen utgick en order om att kommunen inte skulle hissa Pride-flaggan. Därefter fick kulturchefen sparken efter att hon protesterat mot att det politiska styret lade sig i vilken konst som skulle köpas in och vilka språk som biblioteken skulle tillhandahålla böcker på.
SD gör ingen hemlighet av att partiet i kraft av sin storlek bör få bestämma mer än KD, även om partiet inte får några ministerposter.

I Hörby fick den ledande SD-politikern, Stefan Borg, lämna sina uppdrag efter att ha spridit rasistiska och homofobiska budskap på Facebook. När partiet ändå fick makten beslöt man att lägga ner en byskola, motsatsen till vad SD lovar i många andra kommuner, där varenda byskola ska räddas. I Bromölla blev SD-aren Eric Berntsson kommunstyrelsens ordförande. Han förklarade att han skulle styra i minst tre mandatperioder. Men SD drabbades av en inre härdsmälta, inte bara Eric Berntsson hoppade av utan också flera andra ledande företrädare. Partiet skyllde på att man inte fått igenom sin politik, men det var knappast sant. Till sist slängde partiet in handduken och lät makten gå över till andra.

Rapporteringarna från Sölvesborg, Hörby och Bromölla har knappast varit god reklam för SD. Vad som sker på kommunal nivå har samtidigt begränsad verkan på rikspolitiken. Desto större skulle effekten troligen bli om ministrar stod för samma kombination av intolerans, överbudspolitik och sjabbel. Den insikten har uppenbart också Arvid Hallén från Oikos.

Visserligen gjorde Jimmie Åkesson nyligen ett utspel där han krävde att få bli justitieminister i en framtida regering. Men allt tyder på att det var dimridåer för att framstå som ett parti som är berett att ta för sig. I själva verket är strategin utstakad. Målet är att det konservativa blocket ska bli störst efter valet 2022 och då uppträda som ett stödparti för en M-KD-regering. Däremot skulle SD ställa stora krav på M och KD för att godkänna stödet. SD gör ingen hemlighet av att partiet i kraft av sin storlek bör få bestämma mer än KD, även om partiet inte får några ministerposter.

I Agenda intervjuas också Jimmie Åkesson som refererar till den skrivna överenskommelsen som finns mellan SD och M, KD och Liberalerna (!) i Svalöv. Ett liknande avtal skulle han vilja upprätta mellan MD, KD och SD om partierna får majoritet efter valet 2022, det vill säga ett högerflankens motsvarighet till januariavtalet. Till Agenda säger Åkesson att ”fundamenta måste finnas på pränt”. Frågan är vad dokumentet skulle få för namn. Kanske blåbruna-traktatet. Slut citat Dagens Arena

Bli först att kommentera

Moderaterna går inte att lita på och vart är ledarskapet.

Av , , Bli först att kommentera 2

Moderaterna går inte att lita på och det är även några andra som beter sig på samma sätt. Det jag tänker på är hur man hanterar verksamheter beträffande Väven. I ett protokoll från 13/12 i AU 2011 tog vi ett reviderat lokalprogram för väven. Jag tycker det är viktigt att när man gör ett program för lokaler som ska byggas nytt måste man över tiden stå för den verksamhetens kostnader.

I det protokollet står det klart och tydligt att i arbetsutskottet var vi helt överens vilka lokaler som skulle byggas och för vilka verksamheter. Anders Ågren var med och som vanligt justerade han protokollet. Med var även Britt-Marie Lövgren från dåvarande FP och Mattias Larsson centern samt Tamara Spiric från V. Jag tror för att vara helt ärlig att Britt-Marie Lövgren aldrig skulle gå med på att skrota Kvinnohistoriska museet. Jag vet också att centerpartiet står kvar vid sitt beslut. Det som är klart och tydligt är att Moderaterna inte går att lita på. Man kan inte bygga hus utan hyresgäster det vet säkert Ågren

Revideringar utifrån tidigare lokalprogram (beslutat juni 2011)
• Två skaparstudios utgår – fyra kvarstår
• Konstverkstad/reparationsutrymmen minskas
• En körsal på 150 m2 samnyttjas med den multifunktionella salen
• Sveriges Depåbibliotek – enligt tidigare beslut i annan fastighet
• Verksamhetsgemensamma omklädningsrum
 
Att utreda vidare:
• Kommunfullmäktiges lokaler samt grupprum
• Akustik i den multifunktionella salen
 
Verksamhetsspecifika lokaler för en huvudsaklig verksamhet
• Dans och balett – Balettakademien
• Biblioteksverksamheten – kulturnämnden
• Kvinnohistoriskt museum – kommunstyrelsen
• Black box – kulturnämnden
• Konstpedagogiskt labb – kulturnämnden

Ja det går inte att lita på moderaterna och någon gång ska jag också kommentera ledarskapet. Jag tycker att M,s och Ågrens Agerande även visar på dåligt ledarskap

Bli först att kommentera