Det är för djävligt och oförlåtligt att det ännu en gång att präster i Kyrkorna i USA avslöjats att ha gjort sexuella övergrepp på barn. Vad sysslar kyrkorna med?

Av , , Bli först att kommentera 4

Man har svårt att förstå varför manliga präster i olika kyrkor har sysslat med sexuella övergrepp. Förut har det mest handlat om övergrepp som präster gjort inom den katolska kyrkan och främst övergrepp på unga pojkar. Det har även avslöjats övergrepp inom Jehovas Vittnen. Det har avslöjats av personer som hoppat av den sektliknande församlingarna och den tystnadskultur som rått. Nu kommer nästa avslöjande och det är från USA och den största protestantiska samfundet baptistkyrka Southern Babtist Convention. Även här är det hundratals präster som gjort sexuella övergrepp främst på barn och som varit så inga som tre år gamla. Det är för djävligt och hemskt att präster i trossamfund sysslar med sexuella övergrepp och mot barn. Vad gör föräldrarna till barnen lever dem också i någon värld där man inte tror och avslöjar prästerna. I USA är det ofta den kristna högern som den fanatiska kristendomen finns. Det sägs att den kristna högern i USA radikaliseras och där även Donald Trump haft ett stort stöd. Vad gör nu det olika samfundet åt detta och försöker rensa ut de som gör övergreppen och anmäler detta till polisen och att det blir domstol och straff, hårda straff som blir resultatet

Så här skriver Omni om det avslöjats från USA
” Hundratals präster och anställda inom USA:s största protestantiska samfund, baptistkyrkan Southern Baptist Convention (SBC), anklagas för sexuella övergrepp inom kyrkans verksamhet, skriver AFP. Övergreppen ska ha skett främst på barn, och en del av offren ska inte ha varit mer än tre år gamla.
En oberoende utredning, som gjorts på uppdrag av kyrkan, visar hur ledarna för samfundet i åratal viftat bort anklagelserna. Enligt utredarna har offren ignorerats, misskrediterats och blivit tillsagda att inte vidta några åtgärder mot kyrkan ”även om det betydde att dömda förövare kunde fortsätta sin tjänst, utan att deras nuvarande kyrka eller församling blev varnade om detta”.

Bli först att kommentera

Ryssarna beter sig som den organiserade brottsligheten och är nog en del av den och stjäl båtlaster med spannmål. Diplomater skäms för att vara ryssar

Av , , Bli först att kommentera 3

Ryssarna måste betecknas som tjuvar och mördare. Det är mest attacker mot civila mål som skett av ryssarna i Ukraina. Nu har det dessutom kommit fram att de är riktiga stortjuvar eller riktiga gangsters. De stjäl spannmål i båtlaster. Det här måste kartläggas ordentligt och vidta åtgärder mot de som köper stulen spannmål. Ryssar är inget som över huvud taget inte går att lita på och de om några är en del av den organiserade brottsligheten. Sluta handla med Ryssland och dess företag är en del av den organiserade brottsligheten

Det händer saker bland deras diplomater och nu har en som heter Bondarev tagit bladet från munnen och talar från hjärtat och att han skämts från första dagen för invasionen av Ukraina.
Ryssland ser ut att trappa upp stölderna av ukrainskt spannmål, rapporterar CNN med hänvisning till nya satellitbilder över fartygshamnen Sevastopol på Krymhalvön.
Bilderna, som är daterade 19 och 21 maj, visar hur två lastfartyg med rysk flagg lastar vad som tros vara spannmål.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har tidigare anklagat Ryssland för att stjäla ukrainska livsmedelsprodukter i syfte att sälja det vidare.

Den ryske diplomaten Boris Bondarev säger sig vara medveten om att han kan komma att ses som en förrädare av Kreml efter att han sagt upp sig i protest mot kriget i Ukraina.
Till BBC säger FN-rådet att han inte såg något annat alternativ än att avgå, men att han inte tror att många kommer följa hans väg.
– Jag tror inte att det kommer förändra mycket, ärligt talat.
Han säger också att ryska kollegor inledningsvis reagerade med ”lycka, förtjusning och eufori” över invasionen men att många i dag är ”mindre nöjda”, bland annat på grund av den ekonomiska situationen.
I det avskedsbrev som Bondarev publicerat skriver han bland annat att han aldrig skämts så mycket för Ryssland som han gjorde på den första dagen av invasionen.

Rysslands FN-råd i Gèneve, Boris Bondarev, säger upp sig i protest mot kriget i Ukraina. Det skriver Hillel Neuer, verkställande direktör på den FN-granskande organisationen United Nations Watch, på Twitter.
I Twitter-inlägget bifogar Neuer ett avskedsbrev där Bondarev bland annat skriver: ”Aldrig har jag skämts så mycket för mitt land som den 24 februari det här året.”
Den ryska diplomaten har jobbat för ryska staten i 20 år, skriver Sky News.

Bli först att kommentera

Jag tror hela ryska folket är helt duperat av Putin när man tror att det blir en kärnvapenkatastrof om Sverige och Finland går med i Nato

Av , , Bli först att kommentera 6

Jag tror det är något allvarligt fel på ryssarna och det måste troligen vara Putin och hans närmaste män som inbillar folk saker och ting som bara är lögner. Nu har en ryska parlamentariker varit ute och sagt att Ryssland gör allt för att undvika en kärnvapenkatastrof. Så säger han att om Finland och Sverige går med i Nato kommer man ett steg närmare en kärnvapenkatastrof. Då måste det vara ryssarna som drar igång denna katastrof och det skulle inte förvåna mig ett enda dugg. De har ju redan under kriget med Ukraina skaffat sig möjligheter att använda kärnvapen. Den här parlamentarikern hotar dessutom att Ryssland på bara några minuter skulle radera ut Storbritannien på några minuter. Hela ryska folket verkar vara helt duperat av Putin och hans regering.

Så här skriver Omni om den ryske parlemtarikern
”Den ryske parlamentsledamoten Jurij Sjvijtkin säger att Ryssland försöker göra allt de kan för att undvika en kärnvapenkatastrof.
– Men till vår stora sorg kan de möjliga anslutningarna av Finland och Sverige till Nato, och det faktum att Natoblocket kommer närmare våra gränser, till slut föra oss ett steg närmare en kärnvapenkatastrof, säger han.
Uttalandet kommer i en intervju med Al Jazeera som BBC-journalisten Francis Scarr har översatt. Uttalandet om Sverige kommer efter ett resonemang om att Ryssland skulle kunna ”förgöra” Storbritannien på ett par minuter med hjälp av sin interkontinentala robot med smeknamnet ”Satan 2”. ”

Bli först att kommentera

Folket i Australien har tränat på de högerkonservativa låt de inte få chansen i Sverige

Av , , Bli först att kommentera 2

Folket i Australien har tröttnat på den konservativa unionen. Jag är inte är inte förvånad för den ideologin har ingen välfärd på sitt program i Australien eller i något annat land. De har bara ett program som enbart gynnar de rika och de själva och har ingen omtanke om den stora gruppen av medborgare som har behov av samhällets stöd vid olika situationer under livet. Jag hoppas och tror att den nuvarande högeralliansen inte är det bästa för Sverige. Att samarbeta med ett parti som har sina rötter i nazismen men som även varit förtjust i Putin även om de tonat ned detta. Det kan väl inte vara okänt för många att Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti. Det syns omedelbart när man diskuterar invandring men även integrationspolitiken och hur de vill skicka hem de som kommer från andra länder. Bevara oss från en högerregering vid höstens val och ta lärdom om de som haft det i åtta år.

Så här skriver Omni om valet i Australien
” Australiens premiärminister Scott Morrison erkänner sig besegrad i landets val, rapporterar The Sydney Morning Herald.
Morrison har varit ledare för den Konservativa unionen och valförlusten innebär att unionen förlorar makten för första gången sedan 2013.
– Det är en svår natt för liberaler och en nationalkonservativa runt om i landet, säger han.
Han säger att han har meddelat sin förlust till Laborledaren Anthony Albanese. Efter samtalet har Albanese utropat sig som vinnare.
– Väljarna röstade för förändring, säger han. ” slut citat Omni

Bli först att kommentera

Varmt och skönt och brännässlan har kommit fram som ger en av de godaste sopporna

Av , , Bli först att kommentera 3

Idag blev det en verklig fin vårdag som känns nästan som en sommardag. Just nu är i alla fall tempen i Långvattnet just nu plus 16 grader och strålande sol. Det är faktiskt nästa för varmt och vara ute oss städa tomten runt Magnus hus. Det är så varmt att Ebba helst vill vara inne. Det har även varit dags att ta fram vattenpumpen då det är för torrt för rosorna Ian andra blommar.

I morse kände jag också för att gå ut och plocka brännässla så det blev nässelsoppa till lunch och med två kokta ägghalvor i. Synd att det är då kort tid man får denna fantastiska rätt men jag ska plocka eftersom varje dag vi är här då det hela tiden kommer nytt. Det gäller bara att vara försiktig så det inte blir en massa stick på handen då det svider och bränner. Det är i alla mycket gott och om ni inte har provat så tycker jag ni ska göra det för ni kommer inte att ångra er.

Bli först att kommentera

Äldreomsorgen ska inte utsättas för besparingar och det finns nog även behov av mindre byråkrati

Av , , Bli först att kommentera 5

Nu kommer det att behövas mera pengar till kommunerna för att klara av att höja kvalitén i äldreomsorgen. Det finns dessutom brister som kommit fram på grund av pandemin. Visst tror jag att det är rätt väg att gå är att öka grundbemanningen men jag tror även att det behövs en ordentlig analys hur verksamheten leds. Jag brukar allt gå tillbaka till den branch jag känner bäst nämligen byggbranchen. Det är arbetsledare på plats som jag tror är ett viktigt steg för jag tror inte det finns idag utan de sitter väl på något kontor. Det är oerhört många nya ständigt på arbetsplatserna och de behöver ge klara och tydliga instruktioner till nyanställda.

Jag blev förskräckt när jag fick höra att det finns de som ska tvätta och där stoppar man in alla sorters tvätt i tvätt maskin och kör på 70 grader och det vet till och med jag att då förstörs tvätten. Läste en artikel i kommunalarbetaren där man hade sett att det har blivit mindre resurser till äldreomsorgen då det är fler och fler äldre. Nu vet jag inte hur det ser ut i Umeå när det gäller om man kompenserat för volymökningarna. Som ni vet har jag själv kommit upp i åldern och känner många som har hemtjänst och det är många som är oroliga över hur det kommer att bli med äldreomsorgen i framtiden. Slutligen tror jag det är oerhört viktigt med att personalen är rätt utbildad och att det även finns välutbildad arbetsledning och inte för många chefsled i organisationen. Sedan har jag haft att i hela offentlig sektor har det blivit mer och mer byråkrati och här måste man prioritera insatser för de äldre i stället för en massa byråkrati och det gäller inte bara inom äldreomsorgen ut över allt. Äldreomsorgen blir en viktig fråga i framtiden inte minst på grund av att det blir fler och fler äldre som ska försörjas av allt färre. Ny teknik och mindre administration måste bli ett sätt att skapa tillräckligt med resurser till äldreomsorgen men vi äldre behöver även sjukvård i högre grad är unga medelålders män och kvinnor och arbetsmiljöförbättringar så färre blir sjuka och inte kan arbeta. Det finns mycket att göra för de äldre och en sak är helt klar att skattesänkningar ger inte fler anställda i äldreomsorgen och inte heller bättre arbetsmiljö för de anställda. Välfärd måste gå före skattesänkningar

Bli först att kommentera

Björklövens trupp inför nästa säsong börjar klarna men var är målskyttarna

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu är det många ishockeyklubbar som ser om sitt hus. Det kan nog hända att standarden på lagen generellt kommer att höjas. Det beror i då fall på att många spelare inte känner för att lira i KHL i Ryssland. Björklöven både köper in och en del försvinner som Umeågrabbarna William Eriksson, Axel Ottosson och Jesper Lindgren. Endre Alexander Popovic, Kalle Johansson och Ryan Gropp är också borta inför nästa säsong liksom Olle Liss. Men det är också spelare som har kontrakt som gått ut som kommer tillbaka som Rahimi. Jakob Andersson kommer tillbaka och det tycker jag är bra liksom att Charles-David Beaudoin stannar. Ny är , Linus Cronholm och Kim Johansson och Viljami Juusola. Jag har säkert glömt några som skrivit på sedan finns det flera med kontrakt för nästa år. Jag tippat att några av de transatlanter som har utgående kontrakt kommer att stanna och jag hoppas att man behåller Selin som blev en ny spelare efter tränarbytet.. som jag ser det nu saknas det en riktig målskytt och en som får många poäng. Visst saknar man flera av de som lämnar men inom sporten har ju spelarna blivit handelsvaror och det är pengarna som gäller. Vi får nu se vad Per Kenttä får ihop för lag och vilka spelare som ersätter främst Ottosson och Lindgren och Liss som samtliga har varit publik favoriter. Hur det blir med Plant vår duktige back tror jag ingen törs säga. Det börjar väl klarna snart allt och vi får se om det blir någon support spelare. Det finns många Löv i förskingringen som man skulle önska hem me de är nog för dyra

Bli först att kommentera

Det känns som om L och KD inte vill gå med i NATO då man inbillar sig att Turkiets krav bara är tomma ord

Av , , Bli först att kommentera 2

Nog är det tur att inte KD och L sitter i regeringen för då har vi inte kunnat bli medlemmar i NATO. De inbillar sig att Turkiets krav är bara tomma ord. Det tror i alla fall inte jag och jag tror en försvarsallians kommer att fungera dåligt om tex USA tvingar Turkiet till eftergifter på alla de krav som de ställt. Så här skriver SVT text om KD och L

”Sverige ska inte ge efter för Turkiets påtryckningar i Natofrågan, enligt L
och KD. Frågan handlar snarare om att USA engagerar sig.

Allan Widman (L), försvarspolitisk
talesperson för Liberalerna, tror inte att Sverige kommer att behöva göra
några eftergifter till Turkiet.

Vare sig avseende exporten av
försvarsmateriel eller synen på till
exempel YPG, säger han.

Mikael Oscarsson, försvars- och
utrikespolitisk talesperson för (KD),
är inne på samma spår.”

Bli först att kommentera

Informationen om ryssarnas invasion i Ukraina sägs det mindre om även om fler och fler lider

Av , , Bli först att kommentera 3

Det har tystnat mer och mer om det som händer i Ukraina som är en av anledningarna till den snabba vändningen till att bli medlemmar i NATO. Det är säkert lika djävligt för människorna som bor där då många dödats och blivit mördade av ryssarna och familjerna splittrats och arbetsplatserna bombats bort. I stålverket Mariupol har soldaterna kapitulerat och många skadade förts därifrån men ryssarna hotar nu att mörda soldaterna och de kommer de säkert att göra. Ukrainas militärer håller på att ta tillbaka områden som ryssarna tidigare tagit om nu uppgifterna stämmer. Däremot har de varit duktiga på att försvara sig vilket har blivit en överraskning för ryssarna. Vad som överraskat mig är att ryssarnas militärer verkar vara dåligt utbildade.

Vi får väl se vad ryssarna kommer att göra för att vinna kriget och jag har aldrig litat på den även när det var Sovjetunionen men tror att ryssarna kommer förr eller senare att använda atomvapen. De är ju även och hotar Finland och Sverige och vill bestämma över oss. De vet ju inte ett dugg hur det fungerar i en demokrati och själva är ryska folket duperade av först kommunisterna och nu av Putin var man nu ska sätta honom finns nog bara ett alternativ nämligen en högerdiktaturer. Extrema högergrupper runt om i världen inklusive Donald Trump ser ju upp till Putin. Kriget har ställt till med en inflation i hela världen där priserna på alla typer av energi har skenat och på grund av kriget blir det även brist på mat. Tyvärr tror jag det blir ett långvarigt krig i Ukraina som det blivit på andra ställen där ryssarna varit. Det här kriget där man har en president som ljuger till och med för sin egen befolkning blir en mörk historia i vår värld och tyvärr är långt ifrån slut. Det som också förvånat mig är vänsterpartiets nej till att sälja vapen till Ukraina och därmed indirekt blev ett stöd för Ryssland

Bli först att kommentera

Vi ska inte ta för givet att vi får bli medlemmar i NATO när det blandas in en massa andra saker inte minst Turkiet

Av , , 1 kommentar 3

Det verkar som om många har underskattat Erdogan och Turkiet när det gäller att snabbt komma in i Nato för Finland och Sverige. Idag har Finlands president och vår statsminister åkt till USA för att träffa president Bidén. Vi får väl se vad som händer där men jag har svårt att tro att Turkiet skulle backa helt från deras hårdnackade krav. Vad de ställer för krav från Turkiet varierar en hel del. Dels är att PKK är en terrororganisation vilket redan de är enligt EU där både Finland och Sverige är medlemmar. De vill även ha ett fördömande av YPG som de säger är en gren av PKK. Dessutom vill de ha ett 30 tal personer utlämnade som de säger har gjort terrorbrott men där några är svenska medborgare. De tycker också Sverige ska häva det exportförbud som finns av vapen. Jag tror inte det här blir så lätt som alla hade trott att vi skulle bli NATO medlemmar och gå fort då de flesta vill ha med oss och Finland.

Jag lägger ut några korta artiklar från Omni om vad som är på dagordningen.

”Det är ”oacceptabelt” att länder som vill bli Natomedlemmar har exportbegränsningar på försvarsmateriel till andra länder inom alliansen och som samtidigt stödjer organisationer som hotar Turkiet. Det säger den turkiske utrikesministern Mevlüt Cavusoglu efter ett möte med USA:s dito Antony Blinken i natt, enligt CNN.
– Vad är anledningen? Våra bekymmer med PKK. De ser PKK som närmare sig själva än de ser oss. Är det acceptabelt? säger Cavusoglu.
Han tillägger att Turkiets oro inte bara ska hanteras med ord, utan också med handling, ”inte bara av Sverige och Finland men också av övriga allierade”.”
Nr 2

USA:s president Joe Biden uttrycker sitt stöd för de nordiska ländernas Natoansökningar inför dagens möte med Finlands president Sauli Niinistö och statsminister Magdalena Andersson.
”Jag står starkt bakom de historiska ansökningarna från Finland och Sverige om medlemskap i Nato”, twittrar Biden.
I ett uttalande på Vita husets hemsida på onsdagen skrev presidenten också att han ser fram emot att välkomna länderna till ”den starkaste försvarsalliansen i historien”, som ”garanterar säkerheten” för en miljard människor.
”Finland och Sverige är långvariga, trogna allierade till USA”, skrev Biden.
Nr3

Det är ”oacceptabelt” att länder som vill bli Natomedlemmar har exportbegränsningar på försvarsmateriel till andra länder inom alliansen och som samtidigt stödjer organisationer som hotar Turkiet. Det säger den turkiske utrikesministern Mevlüt Cavusoglu efter ett möte med USA:s dito Antony Blinken i natt, enligt CNN.
– Vad är anledningen? Våra bekymmer med PKK. De ser PKK som närmare sig själva än de ser oss. Är det acceptabelt? säger Cavusoglu.
Han tillägger att Turkiets oro inte bara ska hanteras med ord, utan också med handling, ”inte bara av Sverige och Finland men också av övriga allierade”.
4

Amerikanska tjänstemän arbetar febrilt med att försöka avgöra allvaret i den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogans hot att stänga ute Sverige och Finland i Nato. Det skriver AP.
Han är enligt nyhetsbyrån känd för att vara oförutsägbar och signalerna från Ankara beskrivs som blandade. USA fokuserar därför på vad som sagts bakom stängda dörrar mellan lägre turkiska tjänstemän. Enligt Turkietkommentatorn och journalisten Barcin Yinan har det hänt tidigare att presidenten och diplomaters ord gått stick i stäv.
Så sent som i söndags sa Nato-chefen Jens Stoltenberg att turkiska företrädare tydligt klargjort att man inte planerar att blockera Sverige och Finland.
5

Kroatiens president Zoran Milanovic vill att Kroatien ska följa Turkiets linje och stoppa Sveriges och Finlands ansökningar till Nato. Det meddelade han vid en presskonferens under onsdagen, rapporterar TT.
Anledningen till att Milanovic hotar med att lägga in sitt veto är att han vill få igenom politiska förändringar, som den att ändra vallagarna i Bosnien och Hercegovina. Han vill att bosnienkroater lättare ska kunna väljas till ledande positioner, och att USA, Storbritannien och Tyskland ska lägga mer press på bosniaker.
Presidenten hotade redan i början av maj att lägga sitt veto vid det viktiga toppmötet i Madrid i sommar.

Det var några av de signaler som beskrivets av Omni. Men det här handlar inte bara om de saker som rör Finland och Sverige och det blandas in för att få till andra förändringar. Som jag skrev inledningsvis kan det dra ut på tiden och det skulle inte förvåna om Erdogan säger helt nej och lägger in Veto. Jag skulle inte förvånas om inte ryssarna är med och spelar i bakgrunden för minns jag inte fel har Turkiet köpt ryska flygplan till försvaret och dessutom ligger de nära till varandra och Svarta Havet

1 kommentar