Internationella Olympiska kommittén har tappat all verklighetsförankring när de vill att Ryssarna ska få tävla i OS trots att man håller på att utplåna Ukraina. Det måste världen bojkotta

Av , , Bli först att kommentera 4

Nu tycker jag att IOK helt tappar allt förtroende. Det gäller självklart igen att de kommer tillbaka med att de ska släppa in Ryssland och Belarus att tävla under neutral flagg. Man gör det trots att Ryssland gör allt det kan för att radera Ukraina från kartan. De gör allt de kan som är förbjudet enligt internationella överenskommelser. Inte nog med hur man mördar folk utan de stjäl barn och för dem till Ryssland. Jag hoppas att världens länder gör ett motdrag och avstår från att delta i OS så länge Ryssland finns med. Det som händer nu är ju värre än det som de stängts ute tidigare nämligen dopingen.

Så skriver Omni.
Internationella olympiska kommittén (IOK) gick på tisdagen ut med rekommendationer om att gradvis släppa in ryska och belarusiska atleter i olympiska tävlingar under neutral flagg, rapporterar Reuters.
– Deltagande för idrottare med ryska och belarusiska pass fungerar i internationella tävlingar, sa IOK-chefen Thomas Bach under en pressträff.
Bach radade upp ett antal sporter där idrottare från länderna återigen deltar – bland dem tennis, cykling, hockey och handboll – och tillade att ”i inga av dessa idrotter har några säkerhetsincidenter skett”.
IOK-chefens besked får skarp kritik från Tysklands idrottsminister Nancy Faeser, som i ett uttalande kallar det ”ett slag i ansiktet” på ukrainska idrottare, skriver AFP. Slut citat

Bli först att kommentera

Vi får verkligen hoppas att extremhögers försök i Israel att sätta stopp för den liberala demokratin stoppas. Extremhögern börjar med att instifta lagar som gör det och i Sverige måste vi vara på vår vakt mot SD

Av , , Bli först att kommentera 12

Det som kallas den liberala demokratin är på gång att hotas av den extremhöger som kommer till makten i flera länder. Som regeringen ser ut med Sverigedemokraterna ska man inte vara säker på ett styre mer likt det det sker nu i Israel, har fått genomslag även i två länder i Europa och främst Ungern och Polen och Israel som har haft en demokrati liknande Sverige. I USA är det samma strömningar hos Donald Trump. Det har alltid mer eller mindre börjat med att man gått samma väg som Israel nämligen att ge sig på rättsväsendet.

Politiken i Israel nog den stat som just nu gått längst högerut av alla länder och en del beror på att regeringschefen har agerat så att han är under förundersökning för grova brott. Han vill att politiken ska kunna överpröva HDs beslut. Jag tror Sverige och andra länder ska tidigt ta kampen mot högerextremismen där också främlingsfientligheten är en röd tråd och främsta företrädarna är Sverigedemokraterna men där både M och KD gått samma väg.

Vi får se nu om folket i Israel lyckas stoppa den extrema högerns försök att stoppa den liberala demokratin genom nya lagar. Jag tror att det är för mycket Ryssar som flyttat till Israel och de har aldrig uppfostrats i någon demokrati för Ryssland har aldrig varit något demokratiskt land utan styrts av olika sorts diktaturer de senaste århundradet av kommunisterna och nu senast av Putin som vill införa tsarväldet vilket rådde före den kommunistiska diktaturen som infördes efter den Ryska revolutionen som som kom 1917 då tsaren störtades och kommunisterna Lenin och Trotskij tog över. Den började egentligen tidigare och Ryska revolutionen 1905 till 1907 eller Första ryska revolutionen var en folklig resning mot tsar Nikolaj II och ses som en upptakt till de två stora revolutionerna i februari respektive oktober 1917. Det är inte förvånande att det finns inga ryska ledare någonsin som haft en kraft att störta diktaturerna och inga som fått lära sig vad demokrati och många har flyttat till Israel och hamnat hos Extremhögern i Israel.

Bli först att kommentera

Jag håller på att tro att Jonna Sundling är Sveriges bästa damskidåkare och det visade hon senast i dag i Finland

Av , , Bli först att kommentera 7

Landslagsledningen måste börja inse att Sveriges bästa skidåkerska heter Jonna Sundling. Jag tror nästan hon vunnit om hon kommit närmare i sista backen uppför eller om domarna behandlat den norska vinnare Kalvå på samma sätt som Anger för hon åkte skate genom sista kurvan det såg jag direkt men den svenska landslagsledningen törs inte agera så har det blivit seger för Jonna. Det såg också ut som om att norskan Kalvå hade skidor som gled mycket bättre.

Det syns ju tydligare varje gång att man gjorde ett felval i VM stafetten som ställde över Jonna. Hon är mycket lämplig i en gren då hon kan koncentrera sig på att följa med i hög fart och ändå spara krafter för att spurta ned de allra flesta i alla fall specialister på längre starter. Det här syntes så tidigt på OS senast. Idag har hon blev hon tvåa och förlorade mot en som en bit åkte skate när det var en tävling i klassisk stil. Varför gäller inte samma regler för Sverige som för Norge. Nu ska man få en ny vallachef och det är nog bra för åkarna eftersom de flera gånger klagat på vallningen.

Så här skrev SVT i en artikel på nätet
Anne Kjersti Kalvå vann säsongens sista världscuptävling. Jonna Sundling blev bästa svenska på en andraplats efter en hård spurt på 20 km masstart.
Kalvå gled ifrån på bra skidor och Sundling kunde passera Ebba Andersson, som blev passerad av Katharina Hennig slutade fyra. Frida Karlsson var avhängd men kom tillbaka och blev sexa.

Ebba Andersson försökte rycka någon
kilometer före mål men kom inte loss.
-Jag är jätteglad att avsluta så här.
Det är det bästa klassiska distans-
loppet jag har gjort, säger Sundling.
Slut citat SVT.

Bli först att kommentera

Nu är även Björklöven klar för semifinal dit Djurgården redan är klara i går var det inget snack om saken utan Löven tog kommandot

Av , , Bli först att kommentera 4

Nu är det klart att det blir semifinalspel för Björklöven efter storsegern i går mot Västerås. Jag förstår inte riktigt varför det mål som Björklöven gjorde efter 8 sekunder dömdes bort. Den spelare från läLöven som låg i målgården var ju ditknuffad av en Västeråsspelare. Men Wessner som domare gjorde som vanligt och dömande bort målet. Jag tror att det blev en bra tändväska både för publiken och Björklöven. Wessner gör aldrig en bra match men det här var ändå inte den sämsta.

Spelet var bra och sedan Mustonen gjort två första målen så var man aldrig hotade och sedan rann målen in undan för undan. Björklövens målvakt Joona Voutilainen helt felfri. Han blir bara bättre och bättre för varje match och bra att han fick hålla nollan. Om jag nu fattar det rätt kan Adam Verner hädanefter kunna komma och vara ny reservmålvakt. Han är ändå en mycket bättre målvakt än Alex D’Orio även om han gjort det bra utom vid en match när han fått stå tidigare. Igår var Rahimi borta och han är avstängd ytterligare en match medan Vainio är tillbaka till första semifinalen

Ishockeyn är på väg åt helt fel håll med alla dessa videogranskningar. Det var några även igår. Två domare på isen måste kunna se om det är ett riktigt mål eller inte. Jag tror inte det är bra för domarna heller för det måste sänka deras självförtroende. Jag förstår inte heller varför man ändrat regeln offiside i målgården för den finns ju inte eftersom man kan vara i målgården om man inte stör målvakten. När jag är inne på regelsystemet tycker jag man ska ta bort att lag kan anmäla spelare i efterhand och även om det inte blev någon utvisning. Likadant detta med retroaktiva straff och avsträngar. Allt ska avgöras på isen av de som dömer. Man ska inte få snacka med domarna och den regeln följs inte och inte heller av domarna. Det är ibland som i en hönsgård och allt drar ut på tiden. Däremot var det trevligt att se vilken vänskap det var efter matchen där lagen inklusive ledare i lagen på ett trevligt sätt tackade varandra

Nu börjar semifinalerna och vet inte om att MoDo får välja först som det var inför kvartsfinalerna. Det är Björklöven och Djurgården som är klara för semi och MoDo blir klara om de vinner borta på hovet mot AIK som i sin tur behöver vinna de två matcherna som är kvar. Mellan Mora och Södertälje står det 2-2 i matcher och en spelas nog idag.
Jag lägger ut spelschemat här och det behövs fyra segrar innan man är i final. Ni ser också att det blir matcher varannan dag tills något lag har fått fyra segrar

1:7 Semifinal 1: 1/4, 3/4, 5/4, 7/4, 9/4, 11/4, 13/4

Semifinal 2: 2/4, 4/4, 6/4, 8/4, 10/4, 12/4, 14/4

Finalen: 16/4, 18/4, 21/4, 23/4, 26/4, 28/4, 30/4

Bli först att kommentera

Björklöven hemma match mot Västerås och vinner man blir det semifinal

Av , , Bli först att kommentera 0

I kväll 18:30 drar semifinalspelet i kvalet till SHL igång igen efter en dags vila. Det var bara synd att domarna missade ett givet matchstraff som var värre en det Schilkey gjorde. Jag har fått det klippet och det ligger på Facebook under en grupp som heter Vi som gillar vintersport, Vi som håller på Löven i alla väder men även några grupper till där jag lagt ut det. Det är konstigt att inte Västerås läkare även anmälde detta då han sa att han anmälde Rahini gjorde han det som läkare och med omtanke om den rollen. Vi får väl se vilka domare som dömer här idag.

Björklöven har ett bra läge med en 3-1 ledning i matcher men tycker att man spelat bättre i båda borta matcher än man gjorde senast hemma. Till dagens match är Schilkey tillbaka och hoppas att jan får igång målskyttet. I övrigt blir det nog i stort sett samma lag som senast då Rahimi har 2 matchers avstängning kvar och Vainio får spela efter dagens match och kanske det blir mot Djurgården om Löven vinner idag. Djurgården de är ju redan klar för semifinal efter att ha vunnit över Karlskoga med 4-0 i matcher. MoDo de har 2-2 i matcher mot AIK och blev senast mer eller mindre utspelade av AIK men hemma vinner de säkert i kväll. Mora mot Södertälje står också 2-2 i matcher där båda vunnit sina hemmamatcher.

Vi får ju se hur fortsättningen blir men jag tror det blir svårt för Björklöven att vinna idag med 2 bra backar borta. Ev kanske Jesper Lindgren kan spela men hur bra det kan gå efter en lång sjukfrånvaro kan man bara gissa. Jag har läst att det är utsålt och det är bra. Nu håller vi tummarna

Bli först att kommentera

Samarbetet mellan högerpartierna M och KD i Hässleholm har spruckit och det beror helt på att det inte finns förtroende längre

Av , , Bli först att kommentera 4

Allt samarbete mellan höger partierna Moderaterna och Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna fungerar inte alls som man tänkt. Nu har det spruckit helt i Hässleholm. Det kanske inte är så underligt att det sker ute i kommunerna för där lever man närmare en helt annan verklighet. Samarbetet har också rasat ihop i kommuner förut och kommer att spricka i fler. SD har hotat med regeringskris för någon dag sedan när det gäller reduktionsplikten som idag har tagits tillbaka av en annan Sverigedemokrat. Jag tror däremot inte det spricker i riksdagen för Ulf Kristersson har valt en helt annan teknik nämligen att vara ett lydparti till Sverigedemokraterna och han ligger nog ganska nära deras politik. Nu syns och hörs däremot inte Moderatledaren speciellt mycket

Så här har Omni skrivit om det spruckna samarbetet i Hässleholm
”Moderaterna och Kristdemokraterna lämnar samarbetet med Sverigedemokraterna i Hässleholm, rapporterar SVT Skåne.
Beskedet kommer efter att SD-toppen Hanna Nilsson anklagats för att ha försökt använda en vikingaförening som torpeder.
”Det måste finnas ett förtroende för fortsatt samarbete och det finns det inte längre”, skriver M och KD i ett pressmeddelande som skickades ut under fredagseftermiddagen.”

Bli först att kommentera

Regeringen har fått en hård kritik för sin miljöpolitik och det finns hur många exempel som helst att de som kritiserar regeringens miljöpolitik har fog för sin kritik

Av , , Bli först att kommentera 2

Jag börjar med ett citat ur en artikel i tidigare i VK, papperstidning där rubriken är Ger regeringen skarp kritik Ökar utsläpp.
Sveriges regering får skarp kritik för sin klimatpolitik av flera organisationer i samband med IPCC:s nya klimatrapport.

– En politik som ökar utsläppen, säger David Mjureke, klimatexpert på Världsnaturfonden WWF.
Jorden blir varmare, extremvädren fler och möjligheten att klara 1,5-gradersmålet minskar snabbt. I den nya, tunga klimatrapporten från FN:s klimatpanel IPCC uppmanas världens ledare att agera.

I spåren av rapporten riktas även skarp kritik mot den svenska regeringens klimatarbete.
– Sveriges klimatmål anser vi inte är i linje med 1,5-gradersmålet. Vi skulle behöva skärpa våra klimatmål. Men det vi ser från regeringen är i stället hittills en politik som ökar utsläppen och riskerar att göra det omöjligt att nå målen, säger David Mjureke, senior rådgivare inom klimat och energi på Världsnaturfonden WWF.
Resten finns att läsa i flera dagstidningar

Det är helt klart att kritiken är väl befogad för det som sker nu är ett hot mot hela jordklotet. Vi har ju sett hur det ser ut på många håll i världen och höger partierna inklusive Ryssland och Kina bidrar till att det kommer att gå åt skogen

Jag ser och har läst att i Umeå beter sig moderaterna på samma sätt när det gäller biltrafiken. När Umeå fick närtidssatsningen var det för den dåliga luftkvaliteten. Staten skulle bygga ringen och kommunen vidta åtgärder för att minska trafiken och genomfartstrafiken. Den trafik som skulle tillåtas gå in i centrum var för de som har ärenden in till centrumfyrkanten och friköpen av parkering för boende och anställda skulle läggas utanför ringen som är Västra Esplanaden, Östra Kyrkogården gamla E12 förbi järnvägen och strandgatan. Då skulle parkeringarna säkerställas för kunder och andra som hade ärenden till city.

Det är helt klart att genomfartstrafiken på dessa väga måste bort om det ska bli bättre miljö och genomfartstrafiken skulle ut på ringen. För att klara detta och göra det mindre attraktivt skulle vi från kommunen göra det mycket besvärligare att köra igenom staden. Det behövs nog hårda begränsningar främst för att tvinga bort lastbilstrafiken. Det är där som nu tekniska nämnden har börjat med vad som ska göras mitt igenom stan på västra Esplanaden men jag tror när det gäller lastbilar måste man titta på åtgärder från IKEA upp till norra rondellen vid OBS. Vännäsvägen från Brandstation ned till mötet med Västra Esplanaden skall dras om och flyttas till området utmed järnvägen. Då kommer trafiken i city minskas och miljön bli bättre

Nu när den första delen av projektet kommer igång genom centrum och gamla E4 då reser moderaterna ragg och vill inte göra något. Det är ett stort svek mot alla som bor i centrum och mot alliansregeringen. Det stämmer i och för sig som regeringen beter sig att man inte ett enda dugg är beredda på göra åtgärder för miljön. Tar man i lite så är det bevis på att Moderaterna inte vill åtgärda de miljöproblem som finns för Umeås centrala delar men som samtidigt prioriterar parkeringsplatser de som vill handla i city eller uträtta andra ärenden.

Det är dubbla budskap om miljöpolitiken. Kristersson säger att man ska satsa på elektrifieringen och det är ju en ren lögn när det gäller fordonen eftersom man ska tillåta fordon som går på fossila drivmedel det vi menar med mindre inblandning fossilfria drivmedel eller på fackuttrycket reduktionsplikten Regeringen har även tagit bort den bonus som en man fick där man köpte en eldriven bil. Stoppar man upp att fler och fler bilar ska gå på el då är man inget parti som tar ansvar för miljön. Det här går åt skogen om inte hela världen hjälps åt

Bli först att kommentera

Nog finns det pengar inom ICA när man ser vilka enormt stora löner koncernledningen har och vilka bonusar man betalar ut för til de som sitter i ledningen och gräver guld och då förstår man varför matpriserna ökar så mycket

Av , , Bli först att kommentera 10

Det har kommit fram att VDar i i handeln har fått rejäla bonusar när vinsterna ökat. Det finns även många andra företag som har fått jättestora bonusar när företagen gått bra. Jag tycker egentligen att det måste vara ett märkligt synsätt av framför allt styrelsernas ordf som i regel får mandat att träffa överenskommelser om löner och andra förmåner förhandlat fram så höga bonusar

Jag ska gå tillbaka de VD ar inom livsmedels handeln som fått höga bonusar. För att det gått bra för företagen funder jag över hur de kan vara säker på att det är VD som gjort något speciellt bra jobb. Jag tror inte på att det enbart är VDn s jobb som gjort att företaget gått bra, att omsättningen ökat liksom vinsten i bolaget ökat. Jag är övertygad om att ingen gjort allt själv som är orsaken till att bolaget gått så bra.

Dessa chefer har nog en tillräcklig bra lön utan bonusar. ICAs vet har ju en månadslön på 1,5 miljon kr. Nog kan det vara fler i ICAs ledning som har skyhöga löner och vi kan även se hur stora vinster många ICA butiker har och att ägarna har tagit ut ganska stora utdelningar. Nog finns det ett bra utrymme hos ICA att inte vara med och spä på inflationen som drabbar Lönerna för de butiksanställda som jag har svårt att tro en ensamstående mamma som jobbar i en ICA butik knappast klarar sig på den lön hon har. Vi får väl se vad ICA och alla andra handelsföretag är beredd på att betala i det nya avtal som ska förhandlas

Jag tar vara ICA som ett exempel på de som har enormt stora löner och som jobbar inom ICA koncernen central. Jag har svårt att förstå att handlarna som sitter u bolagsstyrelsen går med på så enorma löner till en VD som inte har med produktionen att göra. Det är klart att när det kan betalas ut så höga löner och bonusar finns det pengar att hämta för de som jobbar i butikerna och på lagren och distribution som styrs av ICA

Bli först att kommentera

Diabetes är ingen höjdare alls men den kräver att man ändra livsstil men det behövs mer forskning då den orsaker lidande och kostnader för samhället

Av , , Bli först att kommentera 5

Diabetes är en djäkla smygande sjukdom och den är också mycket allvarlig. Nu vet jag det för 5 år sedan fick jag reda på att jag hade fått diabetes. Den är smygande och jag vet inte hur länge jag haft den. Det är över 450000 som har konstaterat den men hur många i övrigt vet ingen

För jag går till mig själv för jag hade inte den blekaste aning om att jag hade diabetes. I slutet av 2013 fick jag så djäkla ont i ryggen att jag visste nästan inte vad jag hette. Fick dunder piller mot verk men det hjälpte inte ett enda dugg så Tramadol dög inte till något. När då besökte Dragonens hälsocentral kom då beskedet att jag hade både högt blodtryck och så diabetes 2.

Då började först systemet att äta metformin mot diabetes men det var inte så lätt för jag tålde inte riktigt detta metformin utan fick alltid kolla vart toan var om jag skulle någonstans.Innan doktorn ville ta ställning ville hankolla magen och tarmarna båda vägarna och det var OK• sedan hade jag också fått en ny medicin för sockret som jag inte tålde och fick inte i mig mat på över en månad och gick ned från 86 kilo till 63 och var nog nära att trilla av pinnen då Inger sa att jag omedelbart skulle kasta bort den medicinen.

Jag hade även en remiss till jag tror det hette nevro fyslab med dit var den nästan ett års vänteti. Fick efter råd från personen på apoteket rådet att byta detta metformin mot ett nytt och sedan har det i stort sett gått bra• Doktorn min misstänkte att jag fått nervverk av diabetes och sedan jag fick tabletter mot detta har jag blivit ganska pigg men det tog nästa ett år innan jag kände mig som en människa. Det finns självklart en massa andra prover som tas med gräma mellanrum.

Jag skriver detta för jag är övertygad om att det behövs mer forskning mot diabetes då den är boven till så mycket andra sjukdomar. Idag har dryg 400 miljoner människor diabetes och man tror att den kan öka till 700 miljoner. Det måste bli ett stopp. Diabetes kan ge blindhet, hjärtsjukdomar, skador på nervsystemet, stroke och även njurarna kan skadas om man inte sköter sig. Vill man stötta forskningen då betalar man in pengar på bankgiro 900-1165 Diabetes Wellness Sverige och hemsida finns på www.diabeteswellness.se. Det är ingen höjdare att ha drabbats av diabetes för idag går den inte att bota bara lindra så forskningen behövs verklingen

Bli först att kommentera

Svensk ishockey är på väg åt helt fel håll. Alla domare är inte bra men spelet går snabbt och ta bort detta med videogranskningar. Ta bort systemet med anmälningar om det som skett på matchen och inga bedömningar och straff på saker som skett på matchen

Av , , Bli först att kommentera 4

Hockeyn har blivit en tummelplats för oseriösa ledare. Mikael Fryklund från Västerås åkte ut för en crosschecking 5 min och matchstraff. Han är en återfallsförbrytare men blev inte avstängd. Det var väl ingen från BjörkIöven som anmälde och då såg disciplinnämnden mellan fingrarna i matchen Björklöven Västerås blev Schilkey inte utvisad under matchen men situationsrummet såg en sak som inte domarna såg och blev avstängd 2 matcher. Nu senast fick Vainio 5 minuter för charding och Game misconduct och anmäldes till disciplinnämnden och det kommer de säkert att ge 2 matchers avstängning. Rahimi gjorde en hård tackling som under matchen, Ingen åtgärd kom varken på isen eller från referensgruppen efteråt – och anmälan som under onsdagen gick igenom kom från Västerås själva, och deras läkare.

Det är snart helt meningslöst att ha domare på matcherna när disciplinnämnden straffar spelarna efteråt. Nu kommer de säkert att stänga av två Lövare till. Målet är självklart att de vill inte att Björklöven ska vinna och de vill hjälpa Västerås. Nu tycker jag att Björklöven ska börja anmäla domarmissar i efterhand även om man lovat varandra att inte anmäla. Västerås använder då läkaren. Det är klart att läkaren fått order från lagledningen. Det händer saker varje match som Fryklund spelar och som skulle vara rätt att anmäla av Björklöven

Jag tror att det som sker nu om detta att det är andra än domarna som dömer visar på att svensk ishockey är och har blivit ett korrupt sammanslutning. Det här måste ishockeyklubbarna reagera mot annars försvinner publiken. Ta bort att videogranskning och låt domarna döma och det gick bra förut med en domare och nu är det två. Matcherna skulle bli kortare. Ingen spelare ska heller dömas i efterhand om inte domarna gett ett straff. Jag tycker också Västerås beter sig som snorungar genom att ge order till läkaren att anmäla för att kunna ge ett retroaktivt straff.

Bli först att kommentera