Nu är Björklövens J20 i juniorelitserien och behöver också nya pengar för det

I går blev det helt klart att Björklöven IF nått ett viktig mål som även kraftigt kommer att gynna A-laget med att få fram egna produkter. Man är klar för
J20 nationell som är elitserien för juniorer. Det har varit ett dröm i många år och det beror på att det är en plantskola för fostran av nya elitspelare till A-laget. Det blev klart igår då man besegrade Malmö borta med 7-0. I målet hade vi Melker Thelin som höll nollan. Björklöven har där en framtida stjärnmålvakt men han måste få chansen i A-laget vilket han fick några matcher

Han måste räddas åt Björklöven. Nu gäller det att man ser till att det kommer fram nya pengar helst för laget som ska spela i J20 elit. Jag vet att det skulle nog behövas 5 miljoner för att få ett bra lag men minst 3,5 miljon. Här tycker jag att man ska lägga ned mycken kraft för att få fram dessa pengar. Jag vet att det finns företag som inte velat sponsra A-lags verksamheten men kan tänka sig ungdomsverksamhet och det är just vad idrottsföreningen Björklöven sysslar med.

Som jag skrivit tycker jag att man försöka få fram några företag som kan satsa runt en miljon var till juniorlaget som gått upp i elitserien. Jag är helt säker på att det är en bra investering att kunna fostra fram egenproducerade elit spelare och behålla juniorerna som i stället nu brukar lämna Björklöven för andra föreningar. Vi måste se till att juniorverksamheten får dessa pengar och vissa insamlingar har man påbörjat men är säker på att en riktig stor satsning med några företag skulle sätta pricken över I et. Sedan är jag också säker på att Sportchefen måste ägna också tid för att juniorerna ska utvecklas liksom VD bör göra. Jag är säker på att Henrik Bäckström är ansvarig tjänsteman som man kan kontakta

Jag uppmanar att näringslivet i Umeå ställer upp och sökerställer att J20 laget får de pengar som behövs för att klara verksamheten

2 kommentarer

 1. anders

  Verkligen en viktig fråga.
  Umeå, måste man anta, vara en schyst och rolig Norrlandsstad för juniorer att lira i.
  Att Umeåsönerna ett tag har dragit till bland annat Skellefteå och Luleå gissar jag hänger samman med en dröm om att hitta snabbaste vägen till SHL och kanske till ännu högre sfärer som NHL.
  Umeå behöver få ett hockeylag i högsta divisionen och då är juniorerna jätteviktiga.
  Och Umeå behöver, sedan många år tillbaka, en ny hockeyarena.
  No doubt about that.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.