Säsongen blev för kort för Björklöven och nu börjar ett nytt lagbygge men Umeå behöver även en fullvärdig Arena för ishockey och kulturmöten av världsklassen

Inte helt oväntat besegrade Djurgården Björklöven i går. Spelet det här året och även en bit in på slutet av fjolåret har det gått allt annat än bra. Förluster mot dåliga lag och ett Powerplay som varit riktigt dåligt. Sedan blev de två bästa målskyttarna Powell och Schilkey långtidsskadade. Sedan kan man inte heller säga att Voutilainen haft någon formtopp. Det första målet i går tycker jag han borde ha tagit och tycker även att Djurgårdens Kreuger störade honom i målgården vid andra målet. Jag tycker det varit sämst med försvarsspelet men många missar och inga snabba uppspel och dessutom har man haft mycket svårt att göra mål. Nu hoppas jag att man gör rätt analys och stärker truppen där det inte fungerat som bäst.

Nu gäller det att välja rätt nykomlingar och behålla de som skött sig bäst.
Aftonbladet har börjat spekulera om truppen och det se ut så här

Målvakter
◼ M1: Joona Voutilainen
◼ M2: Melker Thelin
Förstafemman
◼ B1: NY
◼ B2: Carl-Johan Lerby
◼ F1: Marcus Nilsson
◼ F2: NY
◼ F3: Fredrik Forsberg
Andrafemman
◼ B3: Jesper Lindgren
◼ B4: Linus Cronholm
◼ F4: Maxime Fortier
◼ F5: Fredric Weigel
◼ F6: Liam Dower Nilsson
Tredjefemman
◼ B5: NY
◼ B6: Viljami Juusola
◼ F7: NY
◼ F8: Joel Mustonen
◼ F9: Oscar Tellström
Fjärdekedjan
◼ F10: Alexander Wiklund
◼ F11: NY
◼ F12: Malte Sjögren
Extra
◼ B7: Kim Johansson
◼ F13: Bruno Osmanis

Jag vet inte om jag ställer upp på allt för jag hoppas verkligen att Schilkey och Poley blir kvar också. De nyförvärv de talar om är det inget fel på men det har varit bra om Ottosson kommer hem. Det finns även demens utgående kontrakt som kommer att behövas i framtiden, då ner jag även på Lerby, Wiklund, Weigel, Mustonen, och Sjögren. Det vore inte fel med mannen som sänkte oss i kvalet mot HV71 Filip Forsberg. Förvånas över att Aftonbladet tror att Jusola blir kvar men då måste han få en snabb utveckling.

Sedan detta med backar som är viktiga i försvarsspelet men även de som snabbt ska sätta igång anfallsspelet för att få längre anfall. Att det inte fungerat vet jag inte om det beror på spelarna eller det spelsystem man ska ha. Målvakter skulle man behöva en till vilket har visat sig denna säsong.Svedberg som kom in var ingen dålig målvakt. Men måste ha möjlighet att vila en målvakt för det måste vara ansträngt att stå hela tiden och vara koncentrerad hela tiden. Jag vet inte vilka J20 som man skulle kunna satsa på för jag tycker man ska tillvarata de som kan bli något för vi har haft bra spelare som gått ända upp till SHL och lyckats bra. Jag tror på lite större trupp än i år för med det täta matchandet blir det tyvärr skador.

Sportchefen Kenttä har en hel del att göra för att få ihop en bra trupp även om man behöver vänta och se vilka som blir över i SHL. Som ni ser har jag inte nämnt Rahimi då jag tror han slutar och inte heller Fredrik Andersson då han inte fått spela så mycket sedan Stråle kom och även han kanske vill avsluta. Sedan antar jag att Stråle blir kvar när han har flera år kvar på kontraktet. Hur övriga tränarstaben ska se ut vet jag inte då de har olika uppgifter.

Det som nu saknas i Umeå är en riktig Arena som även kan användas till andra större arrangemang. Jag tror den befintliga som är ett lapptäcke sedan 1964 behövs för den sport ishockey som är Umeås stora publika sport. Den är mer eller mindre en skam om man i fortsättningen skall vara en ledande idrottsstad i Sverige. Umeå har ju gott om lokaler för andra sporter som ligger sämre till förutom innebandyn när det gäller idrottstävlingar. Nu är det en Arena som går att använda till även andra saker där det finns andra typer av lokaler som loger som ger intäkter till de klubbar som ska spela elit verksamhet. Börja planera för en riktig arena för ishockey och även större kulturella framträdanden

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.