Mer välfärd med en rödgrön regering

 

*Regeringens politik innebär att statsbidragen till den kommunala välfärden skolan, vården och omsorgen kommer att sänkas kraftigt redan år 2011.

* I går rapporterade Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, att 24 000 jobb har försvunnit i välfärden oavsett driftsform bara under det senaste året.
* I den gemensamma budgetmotionen valde det rödgröna samarbetet att investera 12 miljarder mer än regeringen i skolan, vården och omsorgen.
* Idag har de rödgröna partiledarna och språkrören presenterat två principer för hur nya resurser ska användas för att bidra till Sveriges utveckling och stärka välfärden:
1) Om regeringen väljer att ta nya steg i jobbskatteavdraget, eller att sänka skatten ytterligare för höginkomsttagare så använder vi de resurserna till att investera i framtiden: jobb, välfärd och klimat.
2) Om regeringen väljer att satsa på den gemensamma välfärden så matchar vi detta, utöver de 12 miljarder vi redan har avsatt i vårbudgeten.
 
* Sammantaget innebär dessa principer att de rödgröna inför valet 2010 kommer att investera minst 12 miljarder kronor mer än regeringen i skola, vård och omsorg under åren 2011 och 2012.
 
– Valet år 2010 står mellan nya stora skattesänkningar och investeringar i jobb, välfärd och klimat. Därför blir valet år 2010 ett välfärdsval.
 
– Välfärden är grunden för ett solidariskt samhälle. Där finns stora behov att täcka de kommande åren. Därför satsar vi på välfärden.
 
– Om man i stället väljer att sänka inkomstskatterna för dem med höga inkomster bygger man inte Sverige starkare, och man hjälper heller inte kommuner och landsting att klara kvaliteten i välfärden. Det är det valet handlar om nu.
 
 
 
 
 

En kommentar

  1. dave

    Efter ert utspel om att satsa 12 miljarder mer än regeringen på välfärden har regeringen meddelat att de kommer satsa 9.2 miljarder mer på välfärden än vad ni då visste. Det innebär att ni skall satsa minst 21 miljarder på välfärden enligt ert uttalande. Hur är det tänkt att finansieras? Är det fortfarande de fåtal rika som skall stå för det kalaset?

    Det börjar bli väldigt uppenbart att ni inte talar sanning att det bara är det riktigt rika som kommer få höjd skatt.

    Ni skall ta bort pensionärsskatten, innebär det att ni höjer skatten för arbetarna? För inte sänker ni väl skatten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.