Rösta på Umeå Hur kan Sundsvall kalla sig Norrlands huvudstad, de inte vill vara med i ett Stornorrland

 

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta åt Sundsvall och deras agerande om att de är Norrlands huvudstad.
Vi kämpar på många ställen och även delar av västernorrland att vi ska bilda en regionkommun som består av alla 4 Norrlandslän. Sundsvall vill inte vara med i detta Norrlandslän och ur den synpunkten förstår jag inte hur de kan vilja kalla sig Norrlands huvudstad, en region de inte vill tillhöra.
De vill ju tillhöra Jämtland och lämna västernorrland. Det kan också vara så att folket i Sundsvall inte delar Sundsvallpolitikernas uppfattning att bilda region med Jämtland och vill ha ett enat Norrland.
Jag förstår alla som tycker att det är en självklarhet att Umeå är Norrlands huvudstad och det visar sig i VK, nätomröstning och för mig räcker det gott och väl.
Dessutom finns det bara en huvudstad i varje land så ordet huvudstad är fel. Umeå kommer dock under all framtid vara Norrlands kraft och tillväxtcentra där folk vill bo och leva och flytta till.
EN SAK ÄR DOCK HELT SÄKERT OCH DET ÄR ATT UMEÅ HAR UTSETTS TILL EUROPAS KULTURHUVUDSTAD 2014, EN VERKLIGT FJÄDER I HATTEN FÖR UMEÅ

När vi kalllade oss huvudstad var det antalet huvuden som vi menade och vad som finns bakom pannbenen i dessa huvuden och hur många man är. Det tror jag inte Sundsvallarna visste

Aftonbladet har en omröstning om huvudstadsfrågan gå in och rösta på Umeå

3 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Om du stödjer kravet att Umeå flygplats ska heta just så – alltså på svenska så lovar jag att stödja kampanjen om Umeå som Norrlands huvudstad (annars kan jag visa förståelse för sundsvallsborna som ju bor i Norrlands egentligen största stad).

  2. Hans

    Då det gäller placering av handeln samt gynna nya handelsföretag att etablera sig mm har politikerna i Umeå mycket att lära av Sundsvalls politiker.
    Se bara hur birsta växer sig större och större samt hur lätt det är för en familj att åka ut dit för att göra alla sina ärenden medans i Umeå måste man åka bil en hel dag för att hinna runt hela stan på alla utspridda köpcentrum…. Umeå hade helt klart haft fler stora kedjor om vi hade haft ett stort köpcentum område istället för flera runt hela stan… Vet av egen erfarenhet hur svårt det är att etablera butikskedja i Umeå jämfört med S-vall…

  3. Lennart Holmlund

    Svar till Hans (2011-01-14 09:56)
    Vi har inte från kommunen vad jag vet motarbetat någon kedja. Möjligen har inte du hittat rätt fastighetsägare.
    Vi har haft ett område som kanske varit större än Birsta om vi Socialdemokrater fått vår vilja igenom att bygga Entre Norr. vi hade länge centern med oss men 91 strax före valet hoppade de av. De övriga allianspartierna vart alltid emot det handelscentrat.Svenska handel var också emot och allianspartierna tog större hänsyn till den lokala handelns och Svenkt handels motstånd. Därför fick vi inget riktigt stort centra och det ska du inte skylla på oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.