Nya sätt att ta sig an utmaningar

IMORSE TRÄFFADE JAG ANDERS CARLBERG. Det var ett intressant möte. För många år sedan lämnade han de revolutionära krafterna för en mer pragmatisk inriktning. Men det är alltid intressant att träffa en person som är insatt i samhällets funktioner.

Mötet var också intressant då vi fick ta del av hans omfattande kunskaper och intresse för historia. Nu var det framförallt Anders Carlbergs arbete för att hjälpa ungdomar från missbruk och det förebyggande arbetssättet som vi diskuterade. Fryshusandan innebär att de arbetar lite annorlunda än traditionellt förvaltningsvis. Ett arbetssätt som har visat sig vara framgångsrikt.
 
Ikväll har han ytterligare ett möte och då med ungdomar på Ersboda där jag ska närvara. Ett intryck som jag tar med mig från morgonens möte är vikten att få tillstånd väl fungerande projekt som tar sig an de ständiga utmaningar vi har. Att få ungdomar i sysselsättning och arbeta förebyggande mot droger, brottslighet och kriminalitet i ungdomsgruppen står alltid på dagordningen. Därför är det intressant att tal del av och utveckla nya arbetssätt. Vi måste därför bli bättre att ta till oss nya idéer. Det är positivt och det är inte alltid vi har kommit fram med det traditionella arbetssättet.
 
Min förhoppning är att vi ska få fram nya arbetssätt där ungdomarna själva ges chansen att bidra med sina erfarenheter från ungdomskulturen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.