En djupt splittrad högerallians i Umeå….

En djupt splittrad högerallians i Umeå. Den 27,e feb.hölls kommunfullmäktige i Umeå, i och för sig ganska lugnt men en sak märkte jag.

Det finns en djup spricka i alliansen och den kom i tydlig dager när det gällde en interpellation från folkpartiet om införande av ungdomslöner. I vilket fall som helst var det inget av de andra partierna som var uppe och stödde förslaget.

Själv deltog jag inte i debatten då jag skickat interpellationen vidare för besvarande till Lindvall som är personalutskottets ordförande. I en fungerande organisation delegerar en ordförande till de ansvariga

Jag håller självklart med de våra som var uppe men jag brukar kalla detta ett idiotiskt förslag. Det är för mig helt otänkbart att vi ska lösa arbetslöshets problematiken genom att i offentlig sektor syssla med lönedumpning.

Det finns många sätt att göra folk anställningsbara. Det allra viktigaste är att se till att folk får den utbildning de saknar för att kunna ta jobb. Det finns jobb men brist på folk med rätt utbildning för dessa jobb. En ny gammal bristyrkesutbildning som AMU brukade ha skulle passa men arbetsmarknadsutbildningar för att leverera arbetskraft till företagen det har högeralliansen skrotat Britt-Marie Lövgren.

Vi vill höra vart de andra partierna står i frågan om ungdomslöner eller var Folkpartiet er egen testballong. Vår uppfattning är att man ska ha en lön man kan leva på

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.