Vann rätt låt i melodifestivalen i går ?

Vann rätt låt i melodifestivalen i går. Det är och kommer att vara det stora samtalsämnet i dagens media. I vilket fall som helst var det en storfavorit som vann.

Hur det gå i den stora finalen återstår att se men ska man tro media ska alltid den Svenska låten ha vinnarchans. Det har dock inte gått så bra för våra låtar och det kan väl hända att musiksmaken är olika i Europa.

Själv såg jag inte finalen men läste att Lisa Miskovsky blev näst sist. Jag tillhör dock de som gillade hennes låt. Vann rätt låt gäller ju inte bara tävlingen utan vi får väl se vilka låtar som säljer mest.

Om jag har läst reglerna rätt så har juryn bestått av de som röstat i Sverige via telefon och det har varit halva juryn och den andra halvan har varit en jury bestående av ett tiotal länder som är med och tävlar.

Det tycker jag är märkligt eftersom varje land borde väl få utse sina egna låtar. Nu har det dessutom blivit många fler länder sedan Sovjetunionen föll ihop och andra nya länder har kommit till men man ser i alla fall sedan tidigare att musiksmaken är lika för de röstar ofta på varandras musik. Jag själv tror att Looren Talhaoui kan lyckas ganska bra eftersom hon var så överlägsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.