Miljöpartiet vill höja taxan för bygglov….

Miljöpartiet vill höja taxan för bygglov. Det blir följden av deras förslag om att sänka taxan för bygglov för solpaneler och miljövänliga bygglov som det heter i deras motion

Hur kan det komma sig frågar säkert en nyfiken person och det svaret är mycket enkelt. För bygglov tas det ut taxor och sänker man för vissa måste man höja för andra. Taxorna grundas på en självkostnad för ärendet även om den är gjort efter vissa schabloner.

Höjs inte taxorna så måste det vara skattemedel och vi är då inte alls inne på att göra ytterligare besparingar inom välfärdsområdet. Vi kommer att vara i en mycket besvärlig ekonomisk sits när vi ska göra budget. Vi får mindre skattepengar och statsbidrag de kommande åren om inte regeringen skjuter till mera pengar till kommuner och landstig, vilket jag tvivlar på.

För oss Socialdemokrater har det varit viktigare att satsa på nya jobb än att sänka skatten på restauranger det som i dagligt tal kallas resturangmomsen

En kommentar

  1. Karl Gunnar Sällström

    Nu äter jag mest på sk.”vanliga” restauranger(ej krogen) i Umeå med omnejd och har inte sett någon prisänkning . (kanske något enstaka fall )
    Taxi-chaffis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.