Moderaterna har blockerat mycket

Moderaterna har blockerat mycket. Nu är det dags för flera partier i den gamla alliansen och lämna den och få komma igång med många saker som är viktiga för Sveriges framtid. Jag tänker främst på två saker som jag vet att moderaterna varit emot och som inte kommit tillstånd.

Jag ska här nöja mig med att peka på två saker nämligen direktvalda regionala organ och Norrbotniabanan. Vi börja med den sista frågan Norrbotniabanan där jag tolkat det så att i alla fall C och KD men kanske även FP varit med om detta. Då är det bara moderaterna som varit emot så gör upp över partigränserna.

GÖR UPP OM ATT BYGGA EN NORRBOTNIABANA NU OCH ATT BESLUTET ÄR ATT BYGGA HELA BANAN. Bilda ett bolag som det gjordes med Botniabanan då håller man kostnadsramarna.

Den andra frågan som man kan fatta beslut om är att genomföra en regionbildning med direktvalda organ och följ gärna vad utredningen sa. Stora regioner och i Norrland en region omfattande alla fyra länen. Det är det enklaste beslut som finns om man vill satsa på verksamhet i stället för byråkrati. I Norrland skulle man frigöra minst en halv miljard till sjukvård och regional utveckling. Ett beslut som inte kostar en enda krona och det borde även KD kunna köpa.

2 kommentarer

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Jo det vill vi och det komemr säkert med. Det är egentligen moderaterna som varit emot, mest i alla fall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.