Den illegala människosmugglingen

Den illegala människosmugglingen. Bara den senaste veckan har två fartyg lämnats vid för våg på Medelhavet . Det senaste är fartyget Ezadeen lämnats utan besättning med 450 migranter om bord. Italienska flottan har bogserat båten i hamn. De flesta passagerarna var flyktingar från Syrien.

Tidigare i veckan var det ett fartyg med 800 personer ombord. Det här är fruktansvärd människohandel. Bovarna köper en båt lastar och fraktar folk under odrägliga förhållanden. Inte nog med att man levt i krigets helvete och vill fly och det är helst säker dyrt att köpa sig ut från oroshärdar och fly. Säkert har de blivit av med alla sina besparingar. Det kostar mellan 3000 och 8000 dollar per person att få stiga ombord.

Det är obegripligt att det inte går att få tillstånd ett register som är någorlunda säkert. De måste ha lämnat någon hamn någonstans för de har väl lastat passagerarna någonstans. EU har många lagar och regler på massor med områden och det borde finnas något när man ska köra in i EU området även om det är på vatten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.