Frankrike varnar för jihadistkrigare

Frankrike varnar för jihadistkrigare. De tror att det kan bli en mycket stor ökning av jihadistkrigare. 10 000 personer kan ha anslutit sig till de krig som pågår i Syrien och Irak före årets slut sa Frankrikes premiärminister i går. Idag är det enligt beräkningar cirka 3000 européer som krigar på extreministgruppernas sida och då främst hos IS. De har en uppskattning att det kan vara 5000 innan simmare och 10 000 innan årets slut allt enligt premiärministern

Så kan det inte få fortsätta. De får komma hem utan att de mer eller mindre riskerar att straffas för vad de gjort där. Vi kan inte ha en massa människor i våra länder som åker och genomför dessa hemska övergrepp som inte följer några som helst regler som gäller när det är krig och de gör sig skyldiga till krigsbrott och många fler saker som faller under svensk och internationell lag.

Att frånta medborgarskapet tror jag däremot inte är rätt metod. Vi kan inte ha en massa statslösa människor runt om i Europa. Visst kan fundera över de motiv de har haft när man flydde till Europa men ska man inte ha retroaktiva åtgärder men det finns självklart frågor för framtiden.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.