Vägarna är sämre i Norrland än söderut

. Vägarna är sämre i Norrland än söderut. Visst vet vi det då anslagen för drift och underhåll per kilometer är mycket lägre och jag tror vi har lägst pengar i Västerbotten. Det är effekten av alliansens politik då de har en lägre andel av väljarkåren här.

Nu visar Motormännen på att samtliga län norr om Dalälven har en sämre kvalitet på det statliga vägnätet än något län söder om Dalälven. Ska vi ha en levande landsbygd måste det också satsas på vägarna, säger Erik Kjellin, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen, i ett pressmeddelande.

Undersökningen har tittat på skrovligheten i vägbanan genom att använda vibrationssensorn som finns inbyggd i de bilar som används i undersökningen. Det finns en karta i gårdagen VK som du kan klicka på och se hur det ligger till

För Västerbottens del ges det sämsta betyget till delar av vägnätet utanför Umeå samt nordvästligaste delen av E12.Det gäller bland annat en del av väg 363 mellan Tavelsjö och Vindeln, mellan Rödånäs och Varmvattnet samt mellan Örsbäck och Nordmaling.

När nu regeringen blir oberoende av alliansens budget vill se en rättvisare fördelning av resurserna till drift och underhåll av vägnätet. Låt potthålens tid vara förbi.

3 kommentarer

  1. Sixten

    Örbäck-Nordmaling förstärkt och nybelagd 2014 vidga vyerna utanför stan, och vad svagt att inte ha koll på sin hemkommun.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag har inte kollat några vägar alls det är motormännens rdovisning sedan 2014 man talar om och som jag redovisar till.

  2. Carl-Axel Otterhall

    Hej Lennart. Detta är väl inte hela sanningen. Jag tror att det är värre än vad man redovisar i den rapporten. Det framgick ju att man inte kört alla vägar. Inte hunnit!!! Sorsele – Ammarnäs hör till dessa vägar. Och jag är misstänkt att det är många RIKTIGT dåliga vägar som inte redovisats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.