I Saudiarabien halshuggs folk

I Saudiarabien halshuggs folk. Enligt Amnesty halshöggs tre personer där i går. Det innebär att 44 personer avrättats hittills i år vilket är 4 gånger mer än vid samma tid i fjol.

Denna avrättningstakt är utan motstycke i landet och visar på en skrämmande kapplöpning mot botten för ett land som redan utmärker sig bland världens bödlar skriver Said Boumedouha på människorättsorganisationen i ett pressmeddelande

Arabförbundet tillät inte Margot Wallström att hålla tal på sitt möte med anledning av det uppsagda avtalet med Saudiarabien. De bestämmer mycket och har pengar att kriga med. Man spekulerar i media vad det har för konsekvenser gör Sverige. Däremot berömde Washington Post Margot Wallström och sa ”Äntligen ett västland som står upp mot Saudiarabien i frågan om mänskliga rättigheter.

Jag har bara hört att media gått till näringslivet och moderaterna som är kritiskt till denna uppsägning. Men är det något annat parti än moderaterna som vill ha kvar avtalet. Vad ska man för övrigt tycka och tro om Arabförbundet. Finns det någon Arabstat som har vad vi kallar demokrati och visst är det mer eller mindre diktaturer i de flesta av dom men förtryck av medborgarna och med inre stridigheter i stort sett i varje land.

2 kommentarer

  1. Erik

    Nu när du är pensionär rekommendrar jag att du tar dig tid och lyssnar på Studio Ett och den sändning man gjorde i onsdags. Där intervjuade man en professor om utvecklingen i Saudiarabien. Om inte professorn ljuger blir min bild mer nyanserad då det pågår en utveckling som går åt rätt håll med västerländska mått mätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.