Ryssland förstör mat som smugglas in

Ryssland förstör mat som smugglas in. Förra vecka fick vi se ett reportage från Ryssland där man visade att man brände upp all mat som smugglas in. En del ryssar blev upprörda över detta och tyckte man skulle ge dem till de som är riktigt fattiga. Beslut att göra så har fattats av Putin.

Hundratals ton mat som smugglats in i Ryssland, trots embargot mot väst, har börjat förstöras av ryska myndigheter. Det är enligt ryska myndigheter en del
leverantörer som märker om mat från bl.a. EU, Norge och USA, för att ta sig runt importförbudet, uppger AFP.
Bland de beslagtagna varorna finns allt från gourmetostar till frukt. Flera ton lettisk ost och tomater kommer att förstöras på en militär skjutbana, skrev tidningen Izvestia.

Ryssland är i full gång med att mosa och i vissa fall begrava livsmedel som bryter mot landets importförbud. Under torsdagen kvaddades över 100 ton mat, enligt myndigheterna som är snabba med att sprida bilder på förstörelsen.

Men för att vara helt ärlig tror jag det är så man även gör i Sverige. Men det kan hända att man får betala någon avgift eller skatt på smuggelvarorna. Alkohol och cigarettertror jag att man förstör

2 kommentarer

  1. Lars Flemström

    Smugglare och varumärkesförfaskare omsätter ofantligt många miljarder på sin illegala och ibland direkt hälsovådliga eller rentav livsfarliga verksamhet. Det gäller allt från olivolja till läkemedel, från märkesjeans till bilreservdelar. Av olivolja finns många olika kvalitetsklasser. Att falska märkesjeans krymper i tvätten är kanske inte så farligt, men läkemedel som inte ens innehåller det som står på förpackningen. Bromsbelägg, som slutar fungera efter några få inbromsningar är förstås trafikfarliga. Stora polisresurser sätts in för att bekämpa denna brottslighet, contaninrar öppnas i hamnarna och söks igenom. Ukraina, som är ett grannland till Ryssland, är ett transitland, som smugglarna använder. Turkiet är också ett flitigt använt transitland. Hur inblandat är IS i denna verksamhet?

    Vet vi ens att de livsmedel, som har beslagtagits av den ryska polisen, ens var avsedda för ryska konsumenter? Att Putin själv har tagit beslutet att maten ska förstöras, är smått komiskt, om frågan inte hade varit större än den ser ut att vara. Hos oss hade motsvarande beslut tagits inom Tullen, utan att regeringen ens hade tillfrågats. Förutom att rubler läcker ut (om slutanvändaren verkligen är ryska konsumenter), får nog Ryssland trots det pågående handelskriget anses skyldigt att bekämpa den illegala handeln med förfalskade märkesvaror och andra varor vars ursprung inte kan spåras.

    Är det inte snart dags att blåsa av det abssurda handelskriget mot Ryssland? Svenska bönder slås ut, när livsmedel som annars skulle ha exporterats till Ryssland, dumpas på den svenska marknaden och dessutom den illegala handeln med livsmedel växer – och terrorismen breder ut sig?

    Ryssland behövs som en allierad i kampen mot IS – inte som en självständig part i konflikterna. Vilket Ryssland kommer att fortsätta att vara, så länge ”väst” inte har kommit överens med Ryssland om en gemensam strategi mot IS

  2. Bertil

    ”Men för att vara helt ärlig tror jag det är så man även gör i Sverige. ”
    I Sverige ser man till att bostadsbyggande uteblir
    Därmed kan man den vägen svälta förtrycka folk.
    Man kan även utförsäkra sjuka, arbetslösa, sänka deras ersättningar och av det skapa skattesänkningar för en väletablerad grupp.

    Så elda upp insmugglad mat behövs inte .
    m,an kan sväta folk internt genom att plundra deras sociala skydd som de betalat skatt för att erhålla.
    Så vad är skillanden mot det Ryssland gör.
    Förtrycka den lilla människan kan göras snyggt eller mindre snyggt.
    Det är bara hur får mest effekt som är viktigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.