Donald Trump håller fortfarande spetsen

Donald Trump håller fortfarande spetsen. Så skulle man på travspråket kalla att fastighetsmiljardären Donald Trump behåller försprånget i
kampen om vem som ska bli republikanernas kandidat 2016 i USA:s presidentval nästa år.

Ipsos har gjort en mätning för Reuters och där får han fortsatt stöd av 24 % av de republikanska väljarna. Uppslutningen bakom honom är oförändrad efter förra veckans debatt mellan de ledande kandidaterna. Hans närmaste rival, förre Florida-
guvernören Jeb Bush, har stöd av 12 procent av partiets sympatisörer.

Jag tror inte att med den synpå samhället han har att det vore bra för världen och USA att han skulle bli president. Det finns i många länder godamöjligheter att de som har pengar ska ganska snabbt köpa sig politiskt ledarskap. Det känns som demokratin är lite skör. Många jublade åt vad man kallade den arabiska våren men det har bara blivit krig våld och terror. Inte så förvånat i länder där det aldrig funnits demokrati.

Det som såg ljust ut inte minst i medias budskap har bara blivit mörkare. Bara våld med IS och Boko Haram för en islamistisk stat. Vi har Rysslands upprustning och deras agerande i Ukraina. Vi har länder som Grekland som är för skuldtyngda och även sånt skapar oro och så har vi hela den Afrikanska kontinenten.

Världen skulle behöva ett par extremt drivande ledare för fred och som samtidigt tar ansvar för miljön och bekämpningav den enorma fattigdom som råder i hela världen där de rikaste procenten bara blivit rikare och rikare som Trump har blivit men som gnäller som fasen på skatterna.

En kommentar

  1. Sixten

    Problemet med socialism är att när man gjort slut med andra människors pengar så har man svårt att ta ansvar för sina handlingar och skyller ansvaret pånågon annan typ Grekland. Gå och lyssna på Jonas Sjöstedt som håller tal i Umeå så kan du förstå vad hans ideologi bygger på .Hans önskelista ska betalas av andra. Visst är det skönt att spendera och dom andra som har slitit och arbetat ska ta fakturan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.