Peder Westerberg FP är ute och cyklar

Peder Westerberg FP är ute och cyklar. Visst får han tycka att jag har låg nivå på min blogg och nu beror det på att jag säger att han vill styra med Sverigedemokraterna. Han kan inte förstå vad DÖ innebär när han säger att man inte får driva opposition på grund av den. Det är ju en ren och skär lögn. Han får driva hur mycket opposition han vill och han behöver inte följa alliansen om han inte heller vill. Han bestämmer också själv om man vill vara en allians även i Umeå. Även om jag har svårt att tro att den överlever i Umeå.

DÖ innebär i verkligheten att de två blocken som nu finns alliansen och S/MP ska få igen sin budget i riksdagen. Man ska helt enkelt slippa bli beroende av Sverigedemokraterna. Har man inte den då måste man ju ha stöd av dem på ena eller andra sättet. Det var ju i praktiken den som gällde under hela förra mandatperioden förutom att vid några tillfällen röstade SD med S och MP och regeringens förslag föll.

Lämnar man DÖ innebär det att man blir beroende av SD och då måste man ju ta hänsyn till deras förslag. Det kom fram med all tydlighet då SD röstade med alliansen i budgeten för detta år och att de aldrig skulle stötta en regering som satsade på flyktingar och invandrare. Då väljer man att fiska i grumliga vatten. Är det en låg nivå att påpeka innebörden av DÖ tar jag det gärna och vittnar faktiskt om politisk okunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.