Förhållandet mellan Ryssland och Turkiet

Förhållandet mellan Ryssland och Turkiet. Ryssland hotar igen på nytt för sanktioner mot Turkiet om landet inte lämnar ut de personer som dödade en av de piloter vars stridsplan sköts ner i november.

De ryska misstankarna om att piloten dödats av turkiskstödda turkmeniska milismän i området bekräftades nyligen i en intervju med en milisman i tidningen Hürriyet. Det är klart att det retar upp Putin och det är inte bra att spänningen i området inte avtagit efter att planet sköts ned. Var planet befann sig får vi nog inte veta sanningen av.

Sedan tidigare har president Vladimir Putin beslutat att turkiska byggfirmor inte längre kan delta i budgivningen till ryska projekt. I går kom nya direktiv till ryska turistmyndigheter om olika sorters förbud och bojkotter av turkiska företag och turistmål. Putin har inte rört gasleveranserna, som är kritiska för Turkiets del. Men Turkiet kan då svara med att stänga Bosporen för rysk sjöfart, vilket varken den ryska ekonomin eller flottan klarar. Det är utfarten för ryssarna från svarta havet via marmasjön till medelhavet och är i närheten av Istanbul

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.