Alla som fyllt 67 borde få jobba om de vill

Alla som fyllt 67 borde få jobba om de vill. Självklart ska de kunna klara av jobbet men det fick väl prövas i vanlig ordning. Nu pratar jag inte om politiker för det räknas inte som jobb utan det kallas uppdragstagare.

Jag tror faktiskt det är mer vanligt i offentlig sektor än i den privata där man mer eller mindre tvingas gå. Det kan hända på vissa speciella fall som man får jobba när man fyllt 67.

Det har pratats om att pensionsåldern ska höjas men börja i alla fall med den åldersdiskriminering som redan finns. Jag vet att många som kastats ut i stället bildar bolag och säljer tjänsten till son förra arbetsgivare. Det finns många som skulle vilja jobba efter att de fyllt 67 så låt de göra detta. Jag tror inte Umeå kommun har möjlighet att få fortsätt efter 67 år ålder.

Jag tycker det är fel och det är diskriminerande att kasta ut folk från jobbet på grund av ålder. Enbart ålder kan inte räknas som en saklig grund och dessutom behövs alla

2 kommentarer

  1. Sixten

    Är du medveten att vänsterregeringen för en vecka sedan chockhöjt skatten för pensionärer som arbetar. Bra att du tar avstånd till dagens politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.