Har fritidsnämnden pengar till alla nya projekt

Har fritidsnämnden pengar till alla nya projekt. Även om fastigheter numera är anslagsfinansierade så blir det inte mera pengar i slutet. Liberalerna verkar ha gott om pengar de ska bygga båthamn, idrottshall på Teg, hyra fullstor fotbollshall men även en järnvägsövergång i Holmsund men som är statens ansvar.

Så till det som redan är beslutat är gymnastikenshus på gamla Astra på Mariehem som ska förhyras och även kompletteras för andra idrotter. Det är redan förhyrd men vet inte om bygget kommit igång. Under fritidsnämnden diskuteras en småbåtshamn motivet är båtturismen men det kostar pengar tror i alla fall jag. Däremot har inget hänt beträffade husbilsparkering nära city som vi tog upp under min tid som kommunalråd och det är viktigt för besöksnäringen

Så har vi ideerna från Raja Thoren med en fullstor fotbollshall men även en hall för innebandy och även kontor. Självklart kommer det stora hyreskostnader för sådana hallar och resonemanget förut har varit att det är billigare att bygga själv. Folk från fotbollen har sagt till mig att det finns mycket billigare alternativ med nya moderna tält då nyttjandetiden för fotbollshallar är ganska kort.

Fullmäktige har även tagit beslut om ett letter of intent för en skidanläggning i Tavelsjö. Varför har detta stannat upp? Sätter man in tillräckligt med aktiekapital behövs inga driftbidrag. Det vore en riktig satsning på besöksnäringen om något men även en stor tillgång för en färja och för avtalen med svensk skidsport. Har även sett ideer på nya konstsnöspår inom Gamlia området för att lättare kunna få större evenemang. Bra men kostar pengar och enligt skidsporten måste man även ha en typ av skidstadion. Vi har ingen hänvisningsskylt till skidstadion.

Så ska badhuset starta till hösten men där har vi anslagit de merkostnader som på grund av att den är dubbelt så stor bassäng men det har även en äventysdel.

Jag hörde att föreningslivet var orolig över fotbollshallen och att man då var rädd för mindre aktivitetsstöd eller höjda hyror. Men som sagt för egna anläggningar betalar man ingen internhyra men jag vet inte vart föreningars pengar för att de hyr anläggningarna hamnar.

Däremot måste fritidsnämnden ha pengar för de externa förhyrningarna man gör. Jag är en sann idrottsvän och vet att det behövs anläggningar men vet mycket väl hur kommunen ekonomi ser ut och man måste fullfölja först det man beslutat innan man tar på sig nya åtaganden.

Tror inte fria nyttigheter för fastigheter är lämpligt för idrottsanläggningar för då kan inte nämnden jobba med lokalerna och har dubbla system med externa hyrda lokaler och alla lokaler som fritid har hyrt endera av fastighetskontoret eller av externa hyresgäster vidare hyrs ut till föreningslivet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.