Panamasvslöjandet vad händer i Nordea

Panamasvslöjandet vad händer i Nordea. Om Finansinspektionen finner att Nordea gjort sig skyldiga till överträdelser eller brott väntar dryga böter, enligt vissa beräkningar upp mot sex miljarder kronor.

Men den smällen skulle ändå bara vara en stilla vindanfläkt jämfört med vad som skulle kunna komma av en eventuell amerikansk granskning, rapporterar Dagens Industri och SvD Näringsliv. En person med insyn i Nordea säger till DI att det är en sådan uppmärksamhet som alla är rädda för.

 Det är den risken som ger den största osäkerheten. SvD Näringslivs Andreas Cervenka säger i ett tv-klipp på SvD Näringsliv att en granskning från amerikanska myndigheter skulle vara mycket allvarligt för Nordea, och skulle kunna bli mycket dyrt. De (amerikanska myndigheter) brukar vara ganska intresserade när det rör sig om lån till oligarker, skatteflykt och penningtvätt, det kan bli allvarliga konsekvenser.

Det är obegripligt hur banker ställer till det för sig. Är det att hela tiden maximera intäkterna för att tillfredsställa ägarna. De borde väl ha så pass mycket i huvudet att det har kunnat ana att det förr eller senare kommer att avslöjas och att det då kan få enorma konsekvenser för banken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.