Bankvärlden är en sekt och det kan vara så

Bankvärlden är en sekt och det kan vara så. Det är enligt journalisten Joris Luyendijk sa eftersom han tillbringat två år i Londons bankvärld. Till TT säger han att problemet inte är de enskilda människornas värderingar utan systemet. Han säger vidare ”Jag trodde problemet med banker var att folk i dem var onda , lite som rollfiguren Gordon Gekko i filmen Wall Street . Men de lyder bara under en dålig struktur, säger Luyendijk.

Vad den pågående Panamaskandalen beträffar tror han att det är en storm som snart blåser över. Och säger ”Vi har sett det förut. Folk är arga några veckor, sedan kommer en ny terrorattack och bankskandalerna är glömda. För en förändring måste politikerna skapa nya lagar som bankerna straffas för om de bryter mot.

Det tycker jag var klokt sätt för det som skett visar att de enbart är procentare för visst måste vi förstå att det enda de prioriterar är de som har mest pengar för där ger en % mycket mer än de som har 50 000 kr. Det visar sig att de bryr sig inte om de små kunder och om det blir en kris i världen litar de troligen på att de hoppas att staten ordnar det. Även styrelserna måste ha ett ansvar eller är lagarna så djävla dåliga att man kan göra som i det sk Panamaskandalen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.