Det känns precis som om sommaren kommer

Det känns precis som om sommaren kommer. Det gäller trots att det blivit kallare men björkarnas löv håller på att slå ut. Jag har både kapat upp veden och kluvit den. Veden kom efter en avverkning som gjorts där björk och skräp togs tillvara. Tyvärr var den så grov att jag var tvungen att kapa allt med motorsåg då jag inte orkade lyfta upp den på vedkapen. Klyvningen gick bra men det tog ett par veckor innan allt vart klart men i söndags var allt färdigt.

Sjön i Långvattnet blev isfri den 6 maj precis på samma datum som förra året men den tryckte iväg bryggan så ett ankare fastnade så lite arbete återstår innan det är klart för sommaren.

Har varit på ett besök i Norberg hos några vänner som vi träffat på våra resor och där var det mycket varmt och skönt. Där var löven fullt utslagna och gräsmattorna klipps. Första gången vi besökte dom däremot har de varit till oss många somrar med husbil.

Vi har blivit guidade runt i samhället där det bodde folk redan på stenåldern. Vi fick och en tur genom det enorma området som drabbades av den största skogsbranden som varit i Sverige. Ingen trevlig syn och på de områden som man rensat från alla träd såg du ut som efter atombomberna i Japan. På ett område låter man allt stå kvar och det har blivit ett naturreservat och jag måste säga ett det såg för djävligt ut. Jag återkommer med mer reflektioner i en senare blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.