10000 statliga jobb ska flyttas ut i landet

10000 statliga jobb ska flyttas ut i landet. Det har landsbygdskommittén lag ett förslag till Sven-Erik Bucht som är landsbygdsminister ursprungligen kommunalråd i Haparanda. Det finns fler förslag på vad man ska göra för att hela Sverige ska leva.

Det här är det minsta man ska göra för under alliansregeringen blev det en stor centralisering framför allt till Storstockholm. Det är minst 10000 statliga jobb som flyttade till Stockholm under den tiden. Man säger också att man ska placera nya myndigheter utanför Stockholm men måste man verkligen bilda några nya myndigheter som inte gör större nytta än de ger mer byråkrati och ingen nytta. Nej till nya myndigheter där behövs en ordentlig effektivisering och rationalisering.

Ta ett krafttag och flytta ut flera stora myndigheter från Storstockholm. Det är mycket kompetent personal som flyttat till Stockholm för att dör finns jobben. Jag är också helt säker på att det skulle sänka kostnaderna betydligt då allt är mycket dyrare i Stockholm inte minst löner och hyror. Folk kräver högre löner i Stockholm då alla kostader är betydligt högre där. OSED har också pekat på de höga kostnader och utlåningen för boendet. En kraftig utflyttning av statlig verksamhet skulle minska risken för en bostadsbubbla

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.