Man ska inte äta färsk kyckling

Man ska inte äta färsk kyckling. Det menar smittskyddsläkaren Ingemar Hallen i Värmland och han rekommenderar att man helt avstår Orsaken till detta är att det blir fler och fler som blir magsjuka just av färsk kyckling. Näringen tycker inte så men så här sa han till SVT.
 Om man vill minska risken att insjukna i campylobactinfektion så rekommenderar vi att man undviker färsk kyckling tillsvidare. Och det rådet gäller tills nationella myndigheter kan visa att risken med campylobactinfektioner relaterade till färsk kyckling har minskat, säger Ingemar Hallén, smittskyddsläkare i Värmland.

Jag känner själv flera personer som drabbats av bakterien och mått djäkligt dåligt och varit sjuka ganska länge. Så det är väl bara att gå över till fryst kyckling i stället för den är inte med på rekommendationen. Det är väl så att kylan tar död på bakterierna. Bara under årets första två månader drabbades 26 personer av inhemsk smitta mot 143 på helåret och då pratar vi om Värmland. Visst är färsk kyckling lite godare men om det är så lätt att bli av med dessa magproblem då är svaret enkelt jag lyder smittskyddsläkarens råd.

4 kommentarer

  1. Anders Lassila

    Skitsnack! Så länge man sköter hygienen och ser till att man tillagar kycklingen ordentligt är det ingen fara, skaffa en separat skärbräda bara för kyckling och handväska den och allt du använt för att förbereda kycklingen direkt, så är det ingen fara. Den frysta kycklingen med 15-20% insprutat saltvatten är inte tjänlig som människoföda. Prova att lägga lite pengar på färsk majskyckling eller en ekologisk kyckling, du kommer aldrig att köpa fryst igen så stor skillnad är det på smaken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.